Kinuskikissa: Tiedote reseptin muokkaamisesta: lisäsin paistoaikaan hieman haitaria 15-20 min (aiemmin 20 min). Tämä johtuen siitä, että viimeksi tätä leipoessani käytin…Kinuskikissa: Sinninen: ihanasti ideoitu! Kiva muistutus siitä, että mutakakusta voi tehdä myös teemakakun. Tässä yhdistyvät hauskasti halloween ja synttärit. 🎃🎉Sinninen: Kiitos ihanasta ohjeesta! Mutakakku oli niin hyvää ja tehtiin se mieheni syntymäpäiville Halloween teemalla vähän 🥰Kinuskikissa: Herkkusuu 93: kiitos kommentista ja vinkeistä! Voi tosiaan olla, että maitosuklaalla koostumus on hieman eri, kun suklaan kaakaopitoisuus on alhaisempi.…Herkkusuu 93: Kokeilin tätä reseptiä eilen. Tuli ihan hyvää vaikka en siis itse oikein tykkää mutakakusta. Käytin Fazerin maitosuklaata ja pienen patukan…
Kinuskikissa: AHoo: totta, näinhän se on, hyvä huomio! Tässä tapauksessa ei kannata odottaa juoksettumiseen asti, vaan lisätä jauhoja ajoissa. Ensimmäiset merkit…AHoo: "Vaahdota voi ja fariinisokeri. Lisää munat vaahtoon yksitellen. Sekoita välillä mukaan hiukan jauhoja, jos vaahto muuttuu rakeiseksi." Tälle on olemassa…pellavapaita: Kinuskikissa: 😀 Mitä aikaan tulee, niin iällisenä sitä on jonkin verran enemmän kuin teillä työläisillä 😉 vaikka sohlinkia piisaakin ajoittain.Kinuskikissa: Kiitos pellavapaita, että ehdit vastailla! Nyt on ollut superkiireistä täällä. ❤️pellavapaita: Juha O: Muuta ohjeen ylälaidassa valinnaksi "Muunna reseptiä kertoimen mukaan" Mittaa peltisi pinta-ala: leveys x pituus. Siirry tänne https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot ja…
Kinuskikissa: Miro: itsekin olen huomannut, että jauhoissa on aika paljon eroja sen suhteen, miten paljon niitä tarvitaan. Melkein pitäisi tuotemerkki aina…Miro Kinnunen: Täin tämän vähän hassusti, sämpyläjauhoihin kun muita ei ollut saatavilla sillä sekunnilla. Esitaikinan tein kevytmaitoon . Pakko sanoa että jauhot…
pellavapaita: Kirsti Köykkä: Niin ohjeessa lukee...🙂Kirsti Köykkä: Onnistuuko tällä ohjeella gluteenittomilla jauhoilla ?Kinuskikissa: Eeva: minä leikkaisin ennen pakastamista. Näin on sekin vaihe tehty valmiiksi!Eeva Tee: Hei, Aion pakastaa tuulihatut. Kannattaako ne leikata auki ennen pakastamista? Kiitos vastauksesta!
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitos. Tosi hyvä pohja. Voilla.Kinuskikissa: Oi pellavapaita, tosi kivalta näyttää! 😄🤩👍 Tämä pohja oli tosiaan uusi viritys. Chocolate First -lempparikakkupohjani inspiroima, mutta leivospohjaksi muokattu. Huomasin,…pellavapaita: Pohja kirjaimellisesti suussa sulava.
Kinuskikissa: pellavapaita: kiitti tiedosta! Ehkä tästä ollaan juteltukin jokin toisen reseptin kohdalla. Minulla sama jauhomerkki.pellavapaita: Kinuskikissa: Käytän Pirkka puolikarkeita vehnäjauhoja.Kinuskikissa: pellavapaita: tästä tulin kyllä onnelliseksi! Meillä oli ystäväni kanssa puhetta jauhojen määrästä. Mitä jauhomerkkiä sinä käytit tuohon täydelliseen onnistumiseen, jonka…pellavapaita: Tehty jo x 4. Onnistuu aina. Suosikkimme.Amandapanda: Näyttääpä hyvältä! Miten tämä säilyy? Jääkaapissa vai huoneenlämmössä?
Kinuskikissa: pellavapaita: on! Ja mä niin tykkään noista pursotuksista!pellavapaita: Herkkuakin herkumpaa.Kinuskikissa: Jennapul: kyllä voi! Perusteellisen selvityksen eri vaniljatuotteista ja korvaavista määristä löydät täältä: https://www.kinuskikissa.fi/vaniljatuotteet-ja-niiden-korvaaminenJennapul: Voiko vaniljatahnan korvata jollain? Vanilja-aromilla esim?
Kinuskikissa: Kalle: kiitos palautteessa! Nykyään laitan kaikki videot tänne blogiin. Olen ajatellut, että on helpompi, kun video on suoraan reseptin yhteydessä.…Kalle Wirta: Ja isosti kiitos, jos sais ohjeen/videon kana parmesaani voileipäkakusta. Vaikka ei varsinaisesti ole makea leivos, mutta sopii juhlaan ja arkeen.Kalle Wirta: Kiitos näistä resepteistä. Olis kiva, jos tulis tubeen enempi videoita. Ohjeet on kyllä varsin selkeät, mutta minä en oikein aina…rumppaaja: Toivoisin reseptiä punssileivoksiin, jotka olivat kahviloiden herkkua 80 -luvulla.Kinuskikissa: Mari: tutkailin asiaa ja tuo on varmasti ihan tehtävissä meikäläisilläkin raaka-aineilla! Minäpä otan tämän syyskuun työlistalle. Hyvä toive!
Kinuskikissa: Iida: voi tehdä edellisenä päivänä!Iida Koivu: Meneekö purstotukset huonoksi jos tekee edellisenä päivänä? Vai kannattaisiko tehdä vasta tarjoilu päivänä?pellavapaita: madeleine: Olen tätäkin piirakkaa pakastanut, hyvänä säilyi. Sulaneena oli rakenne OK. 🍋🙂madeleine: Voiko kondensoitua maitoa sisältäviä leivonnaisia pakastaa? ☺🍋
Kinuskikissa: mullimuumi: ikänäkö oli näköjään iskenyt harmillisella hetkellä! 😁 Nyt on asia korjattu.mullimuumi: häiritsee ihan äärettömän paljon toi irlannin lippu tuossa tekstissä
Kinuskikissa: Zeppo73: ihan tässä herahti vesi kielelle, kun luin selostustasi! 😍 Kuulostaa siltä, että resepti on todella hyvissä käsissä ja sen…Zeppo73: Teen tämän pohjalta joka vuosi sesonkiherkun pihan omenoista. Tämä on paras leivos mitä tiedän! Kiitokset tästä ihanasta reseptistä. Oma versioni…
Kinuskikissa: saana: kananmunien korvaaminen on tosiaan tässä se kriittinen kohta, johon minulla ei valitettavasti ole antaa suoraan toimivaa vastausta. Tänne olen…saana.oksanen: Moi! Kertaalleen olen tätä tehnyt ja oli ihanaa, mutta nyt pohdin voisiko tätä tehdä vegaanisena vai muuttaako reseptiä liikaa? Eleplantilla…pellavapaita: Lene M: Ohikulkumatkalla annan vinkin :) Ohjeen vuoka on 459 cm2 eli periaatteessa lähes sama kuin 24 cm vuoka, jonka…Lene M: Moikka! Brookiet on aivan parasta herkkua, olen käyttänyt tätä ohjetta aina brookieita tehdessä. Ajatuksena olisi tehdä iso kasa brookieita pellillisenä.…Kinuskikissa: Suvituuulia: kiiiiitos, olipa ihana viesti ja ilahduttavaa, että leipominen osoittautui odotettua helpommaksi. ❤️ Väitän, että aika monen ohjeen kohdalla on…
Kinuskikissa: Serafiina: voi kiitos, ihana kuulla! 💕💕 Puolukka-kinuskia pitääkin testata! On nimittäin yksi omista suosikkiyhdistelmistä. 😊Serafiina Gummerus: Ihan loistava ja ihanan helppo ja nopea resepti joka onnistuu aina, sekä millä vaan täytteellä! Palaan tähän aina. Soveltuu ihanasti…pullamummiS: Kannattaisiko voi jättää sulattamatta ja nyppisi alkujutun murumaiseksi? Ehkä rasva ei sitte niin näkyisi...tai sitten jauhon määrä on liian pieni...
Kinuskikissa: niiskuneiti123: onpas erikoista! Miltä vaahto vaikutti 10 minuutin vatkaamisen jälkeen? Oliko se kuohkeaa niin, että valutettu kuvio jäi hetkeksi näkyviin?…niiskuneiti123: Tein kyseisellä ohjeella 25,5 vuokaan ja kakkupohja oli ensin 40min uunissa, pinta näytti tosi hyvältä ja tikulla kokeilin niin olikin…
Kinuskikissa: hmmm: onpa outoa! Pitäisi tosiaan onnistua kirjautuneena klikkaamalla tähteä sen mukaan, kuinka monta tähteä haluat reseptille antaa. Eikö onnistu vieläkään?…hmmm: Miten reseptiin voi jättää tähtiä? Ei onnistu vaikka on kirjautuneena…hmmm: Mulla ei onnistunut gluteenittomana alkuunkaan :( päältä vaaleanruskea ja sisältä tummanruskea sekä kostea eli ilmeisesti raakaa vaikka pidin uunissa sen…Kinuskikissa: Akuboi12: mokkapaloja ei tosiaan kannata pilata liian pitkällä paistoajalla, koska mehevyys on se juttu! Miksei tosiaan voisi kokeilla myös mutakakkumaista…Akuboi12: Kannattaa jättää hieman raa'aksi keskeltä, kuten mutakakussa. Näin tulee paljon herkullisempi lopputulos😋
Kinuskikissa: Tuuli-Johanna: varmasti voit pienen määrän sokeria ja suklaahippuja lisätä. Suklaahiput kannattaa kierittää jauhoissa, niin eivät painu yhtä herkästi vuoan pohjalle…Tuuli-Johanna Mäkinen: kiva! pohdin, että mukaan voisi lisäillä ainakin suklaahippuja. uskaltaisikohan lähteä lisäämään sokeria myös?Kinuskikissa: Tuuli-Johanna: minä uskon, että tämän taikinan voisi oikein hyvin paistaa myös kuivakakkuvuoassa!Tuuli-Johanna Mäkinen: Voisikohan jäätelöstä kehitellä myös tällaisen kuivakakkureseptin?
Kinuskikissa: TiTu: ihanaa kuulla, että maistui hyvin! Seuraavaksi sitten vaan isommassa koossa, niin riittää paremmin. 😄 Täällä on kerrottu, miten muutat…TiTu: Hei, kasvispiirakka jos tekee pellillisen niin kuinka paljon mitäkin pohjaan laitetaan . Olen yhden tehnyt piirakka vuokaan ja mun lapset…Kinuskikissa: Marga: ihanaa kuulla! ❤️ Kyllä vain, voit korvata vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Tarkka määrä kannattaa arvioida leipoessa - jauhojen menekissä suhteessa…Marga: Tämä ihana kasvispiirakka on ollut luottoreseptini arjessa ja juhlassa jo vuosia. Nyt tarvitsisin gluteenittoman version. Voiskohan täytteen vehnäjauhot korvata gluteenittomilla…
Kinuskikissa: pahtela: kiitos vinkeistä, täytyypä kokeilla näitä seuraavan kerran! Jos muuten haluat vaihtaa nimimerkin, niin se on mahdollista yläreunan asetuksista. Siellä…pahtela@gmail.com: Ammattilaiselta saamani vinkit. Voitele pelti öljyllä, unohda leivinpaperi ja tomusokeri tuossa kohdassa. 10 minuutin vatkaaminen on liian pitkä aika. 6-8…
Kinuskikissa: Tuuli-Johanna: kyllä voi. Kinuskikuorrutteen laittaisin ehkä vasta pakastamisen jälkeen, niin on freesimpi, vaikkei senkään pakastamiselle estettä ole.Tuuli-Johanna Mäkinen: taas sama kysymys, mutta voiko pakastaa? :DKinuskikissa: pihel: kyllä onnistuu!pihel: Hei! Onnistuuko piirakka pakastetuilla puolukoilla?
Kinuskikissa: Tiikerikakku86: jopas kakku kohosi paljon! Olikohan tuo vuoan mitta muuten otettu sisä- vai ulkopuolelta? Omani oli sisämitta. Voi toki olla,…Tiikerikakku86: Nyt on suklaakakkupohja valmiina ja odottamassa täyttöä😋 En tiedä johtuiko gluteenittomuudesta mutta minulla osa kakkutaikinasta vyöryi yli laidan uunin pohjalle😬…
Kinuskikissa: Amanda: täältä löydät ohjeet piirakoiden muuttamisesta pellille: https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot Mittaat vaan peltisi pinta-alan ohjeiden mukaan, niin saat tarkan kertoimen. Vinkki: linkki…Amanda Frantsila: Moikka, kuinka paljon isompana tämä pitää tehdä jos piirakan tekee pellille? Pellin koko perus 46,6 cmKinuskikissa: Eija: itse en ole kokeillut, mutta ymmärtääkseni valkuaisten pakastus onnistuu hyvin. En kuitenkaan usko, että valkuaisVAAHDON pakastus onnistuu eli vaahdota…Eija Salin: Voiko valkuaisvaahdon pakastaa? Teen pohjan ja täytteen valmiiksi pakkaseen juhlia varten. En haluaisi heittää ylijääneitä valkuaisia pois vaan tehdä heti…Kinuskikissa: Tuikki: kiitos palautteesta! Varmasti riippuu minkälaista tyllaa käyttää ja miten ruhtinaalliset pursotukset haluaa. Marengilla myös tasapainotetaan sitruunatäytteen kirpeyttä eli makuasiakin…
Kinuskikissa: Juustokakkufani: loistoidea! Tämä meni todo-listalle! Kiitos!Juustokakkufani: Resepti toive/idea kinuskikissallw! Biscoff blondies. Niitä näkee nyt somessa jenkkitileillä, mutta itseä kiinnostaisi Kinuskin versio tästä 🤤 Onko mitään paremman…
Kinuskikissa: Tuuli-Johanna: muffinssit voi oikein hyvin pakastaa. Kuorrutekin kestää kyllä pakastuksen, mutta jos haluat, että kiilto ja pinnalla olevat nonparellit ovat…Tuuli-Johanna Mäkinen: voiko pakastaapellavapaita: Kinuskikissa: Kiitokset :) Liian vaaleaa kuorrute makuuni tuli, mutta... sentään kiiltää :DKinuskikissa: pellavapaita: aina löytyy hyvä syy leipoa! 😊 Sitkeys palkittiin ja nyt kiiltää! 🤩pellavapaita: Uusintakierros oli tehtävä, jotta sain kiiltävän kuorrutteen :) Tiedän, että tuon aiemman olisin voinut lämmittää uudelleen kiillon palauttamiseksi, mutten siinä…
Kinuskikissa: nomi: huoneenlämmössä muovipussiin käärittynä. :)nomi: Miten näitä valmiita pohjia kannattaa säilöä jos täyttää vasta seuraavana päivänä? :)
Kinuskikissa: Jerry: tuohan näyttää aivan ihanalta! Ulkonäössä on usein itse itselleen tiukin kriitikko. Kiva kuitenkin kuulla, että olit makuun tyytyväinen!Jerry: Ulkonäkö ei ihan priimaa mutta maku hyvä🤭
Kinuskikissa: Tiikerikakku86: kiitos! 💗💗 Ihanaa, että tulit antamaan palautetta.Tiikerikakku86: Aivan mahtava herkku! Mehevä mutakakku imelällä keskikerroksella (käytettiin kinuskikreemiä kun on laktooston) ja päällä runsaasti kermavaahtoa. Tullaan tekemään vielä uudestaankin…pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitän 🙂Kinuskikissa: pellavapaita: on upean näköinen pursotuksineen ja raidat päälle! Puolukoilla saa mukavasti lisää raikkautta - toimii varmasti! ❤️pellavapaita: Makeaa mahan täydeltä ja vähän ylikin :) Puolukoita kaipasin runsaasti itse lisää; nuo ykkös-lempimarjani ovat tässä "kirsikka kakun päällä". Tein…
Kinuskikissa: Iida: ohjeen täyte on mitoitettu 1,5 annokseen pohjaa. Toivottavasti vastasin siihen, mitä tarkoitit. 😊Iida Koivu: Jos tekee pohjat tuolla 1.5kertoimella 15cm kokoisiksi, niin pitääkö tätä täytettä suurentaa tms?Kinuskikissa: Iida: voit tehdä tuon suunnitelmasi mukaan. Pursotuksetkin voi tehdä edellisenä päivänä.Iida Koivu: Voiko kakun tehdä edellisenä päivänä jääkaappiin? Tai jos juhlat olisi sunnuntaina niin tekisin pe sen baananikerma vaahdon hautumaan yöksi ja…Kinuskikissa: Milla: onnistuu toki. Kannattaa vaan huomioida vaahtoutumisero kuohukermaan nähden eli vaahtoutuu huomattavasti tilavammaksi. Täältä löydät lisää tietoa: https://www.kinuskikissa.fi/makuraati-testaa-kasvivispit
Kinuskikissa: Tumi: kolmisen päivää aiemmin voi tehdä valmiiksi. Minä olen kuitenkin aina pakastanut ja ottanut vasta tarjoilupäivän aamuna huoneenlämpöön. Silloin on…Tumi: Hei! Miten aikaisin ennen juhlia nämä voi tehdä eli miten pitkään päällinen säilyy hyvänä? Vai kovettuuko? Kiitos.
Kinuskikissa: Jende: luulen, että laktoosittomalla maitosuklaalla pääsisit aika lähelle toimivaa lopputulosta. Kerma ja keksirouhe kuitenkin pehmentää ja parantaa leikkautuvuutta. Jos lähtisi…Jende: Moi, jos on laktoosin kans ongelma, niin voiskohan tuon mars patukan korvata jollakin? Esim. itse keitetyllä kinuskilla ja laktoosittomalla suklaalla?!…
Kinuskikissa: Matilda: temperoinnilla saa säilyvyysaikaa kasvatettua ja toki muutenkin suklaasta tulee "oikeaoppisempaa" rakenteen ja suutuntuman puolesta. Temperoitu suklaa säilyy kuukausia, kun…Matilda Ylimäki: Hei🩷 Jos siis temperoin raakasuklaan, kauan säilyvyys pitenee jos säilyttää ihan huoneenlämmössä?
Kinuskikissa: Jerry: varmasti tosi hyvät muokkaukset!Jerry: Sen verran tuunasinkin että laitoin leipäviipaleita pohjaksi ja murua väliin ja päälle.Tuli enemmän sitä suutuntumaa😋Kinuskikissa: Jerry: oi että, näyttää todella upealta! Tyylikäs ja taidokkaasti tehty. Ihana kuulla, että resepti on päässyt vakiotarjottavaksi! 👍🤩Jerry: Tämä on niin loistava kakku että tehty usein😋
Kinuskikissa: Jerry: onpa kaunis piirakka! Pursotus viimeistelee sen upeasti. Hienoa, että hilloketta riittää vielä moniin leipomuksiin. 😊Jerry: Tätä varten valmista hilloketta pakasteessa ainakin viiteen piirakkaan😊
Kinuskikissa: Jonna: ei ole. Liotukseen tarvitaan vettä niin paljon, että pähkinät ovat täysin veden alla. Tuo pieni vesimäärä sekoitetaan massaan, jotta…Jonna Aho: Onko tuo 1rkl se vesimäärä jossa pähkinät ja taateli liotetaan?
Kinuskikissa: Liisa: ihanaa kuulla! ❤️ Tämä on tosiaan on raikas herkku! Punaherukan kirpsakkuus saa sen aikaan ja maltti sokerin kanssa. 😊Liisa Sutinen: Tässä on ihana, vähän kirpsakka maku. Punaherukka sopii tähän tosi hyvin. Tuli vähän jo maisteltua , vaikka ei ollut hyytynyt…Kinuskikissa: Jerry: aivan ihana! ❤️ Tämä tekee kunniaa reseptille. Niin upea väri ja täydellisen onnistunut kiille.Jerry: SynttärikakkuKinuskikissa: smps85: ymmärsit oikein! Kiille ei hyydy huoneenlämmössä niin nopeasti. tarmaa: käytä pohjassa maidotonta margariinia ja täytteessä soijapohjaista vaahtoutuvaa vaniljakastiketta ja…
Kinuskikissa: Hyvä hyvä pellavapaita! Näppärästi toimittu niin ainesten kuin skaalauksen kanssa. Tuoksu tuntuu tänne asti! 😄🍏pellavapaita: On aika omenoiden taas (ja puolukoidenkin), ja voi pitää pienen tauon kakku-rintamalla :) Käytin Pirkka vaniljakastikejauhetta vajaa 2 pussia, kun…
Kinuskikissa: Akuvoi12: kiitos kommentista! Reseptejä saa ja pitääkin säätää omaan makuun sopiviksi. 😊Akuboi12: Helppo sekä maku ihan OK, mutta voita ei kannata laittaa aivan noin paljon.
Kinuskikissa: inkkarisokeri: totta, makuun saa helpolla tavalla variaatiota hiutaleita vaihtamalla! 😄👍inkkarisokeri: Laitoin puolet tattarihiutaleita tuli täyteläisempi makumaailma. Voisi kokeilla kokonaankin tattarihiutaleistaHardchef: Ei onnistunut. Massa pysyy juoksevana kunnes palaa! Ei tule keksejä tällä.Kinuskikissa: pellavapaita 👏😊❤️pellavapaita: Kinuskikissa: Juu, tämä on hyvä ohje ja aivan ihanaa pitsiä ovat lastut 😋 Yksi nuori piipahti mummolassa ja sanoi:"Onpa hyviä,…
Kinuskikissa: Omenarinkeli: kiitos palautteesta! Ihanaa kuulla, että onnistuit ja tykästyit! ❤️Omenarinkeli: Toista kertaa leivoin lihapiirakoita, joista tuli oikein hyviä ja maukkaita uunissa ja jälkivoitelulla, minkä tein Oivariinin pullorasvalla. Yli jäänyt täyte…
Kinuskikissa: Iida: edellä vastasinkin saamaan kysymykseen eli suosittelen paistamaan kakkupohjat erillisinä kerroksina. Tällaisissä erikoispohjissa taikina on sen verran uniikki, että pohja…Iida Koivu: Voiko kakkupohjan 3kpl tehdä syvään 15cm vuokaan kerrlala ja leikata/halkaista sitten kolmeen osaan?ei tarvitsisi paistaa 3xKinuskikissa: katih61: tasaisen kypsymisen varmistamiseksi pohjat täytyy paistaa erikseen.katih61: Moi, voisiko pohjan paistaa esim leipä vuoassa ja sitten leikata kolmeen osaan?
pellavapaita: Kinuskikissa: 👍🤩 Hyvin onnistunut maku . -ps. Painoin Geisha-munat pintaan ennen kakun hyytymistä; pysyivät paikallaan palaa leikatessa 👍Kinuskikissa: pellavapaita: todellakin sopivat, noista mauista tulee mieletön yhdistelmä! Pääsisipä maistelemaan! 😄pellavapaita: Nyt oli vuorossa taas tämä mukavasti helppo ja vähän erilainen juustokakku. Ohi ohjeen lisäsin toisen kerroksen fudgeista: https://www.kinuskikissa.fi/suzanne-kakku Fudgeja oli…
Kinuskikissa: lahtels: yleensä käytetään kuohukermaa, kun aineksia kiehautetaan. Tässä seos ei kuitenkaan lämpene niin kuumaksi, joten vispikermakin käy. Mutta lässähtämistä ei…lahtels: Voiko kuorrutteessa käyttää vispikermaa? Mietin että pitääkö kuohukerma muotonsa juhlien ajan vai lässähtääkö? 🧁Kinuskikissa: Miia: mustan värin aikaansaamiseksi suosittelen ehdottomasti mustaa kaakaojauhetta! Sitä itse käytin esimerkiksi yo-kakun mustissa kreemipursotuksissa. Tässä tapauksessa vaihtaisin yksinkertaisesti tuon…Miia Lampinen: Hei. Voiko kuorrutteen värjätä mustaksi ja missä vaiheessa väri kannattaa lisätä? Onko joku keino millä kuorrutteesta saisi jämäkämmän?
Kinuskikissa: Martsu82: kun muunnat ohjetta erikokoiseen vuokaan, pitää selvittää pinta-alojen ero. Vuokasi 11x35 pinta-ala on 385 cm2. 24-senttisen vuoan pinta-ala on…Martsu82: minulla on tämä piirakkavuoka mikä on pitkänomainen suorakaiteen muotoinen olisiko 35cm pitkä ja 11cm leveä. ajatuksena olisi tehdä siihen tämä…
Kinuskikissa: Niina: esim. kertoimella 1,25 olisi suht järkevät määrät ja tulisi varmasti reilu ja korkea täyte.Niina Korkiakoski: Jos ei halua laittaa suukkoja niin kuinka paljon täytettä tarvitsee tehdä enemmän että tulee sopivan korkuinen?
Kinuskikissa: Nina: kyllä minulla on aina toiminut hyvin. Pari käytännön vinkkiä kuitenkin. Käytä tasapohjaista kakkulautasta, jotta reunavuoka lepää lautasen päällä tukevasti.…Niina Korkiakoski: Jos haluaa tehdä neliskanttiseen säädettävään reunavuokaan. Onko vinkkejä että miten estää täytteen valumisen alta vai voiko ihan luottaa että ei…Kinuskikissa: Nipsutin: kyllä vain. 😊 Vaihda kaurakeksit gluteenittomaan vaihtoehtoon, joita löydät gluteenittomien tuotteiden hyllystä.Nipsutin: Hei! Pystyisikö tätä kakkua tekemään gluteenittomana? :)Roosis: pellavapaita ja Kinuskikissa: kiitos teille! Totta, sehän on jämäkkää tavaraa, turha siihen on liivatetta sekoittaa, ajattelin tämän liian vaikeasti 😃
Kinuskikissa: Naranyan: voit jättää pähkinät pois eikä tarvitse korvata mitenkään.Naranyan: Voiko noi pähkinät jättää pois, vai kannattaako ne korvata jollain? Oken tekemässä tätä juhliin eikä mulla ole tietoa tuleeko sinne…Kinuskikissa: ViljaK: jos teet porkkanakakun alkuperäisen ohjeen mukaan 20-senttiseen vuokaan, niin kasvata jonkin verran vakosuklaatäytteen määrää. Näin varmistat, että se riittää…ViljaK: Hei, onko kokemusta tämän kakun teosta niin, että isompi vuoka on 26cm? Mulla ei löydy tuota 23cm, ja pohdin, että…Kinuskikissa: Susanne: komppaan pellavapaidan viisaita sanoja. 😊
Kinuskikissa: Eeva: tahna lienee rakenteeltaan melko vastaavaa kuin biscoff? Ehkä biscoff-kakun pohjalta voisit soveltaa. Jos pistaasitahna on sokeroimatonta, lisää toki sokeria.…Eeva Puumalainen: Hei minulla on pistaasitahnaa ja haluaisin tehdä hyydytetyn juustokakun johon tulee sitä. Onkohan mahdollista soveltaa jotain ohjettasi. Ja mitä suosittelisitKinuskikissa: Tris92: kiitos viestistäsi! 💛 Ymmärrän hyvin, miten haastavaa voi olla löytää reseptejä, jotka vastaavat noihin tarpeisiin, kun leivonnassa rasvalla on…Tris92: Hei! Minulla on etsinnässä rasvattomia reseptejä, niitä on todella vaikea löytää mistään. Sokerit yms. käy, mutta terveysongelmien takia tarvitsisin rasvattomia…Kinuskikissa: Leipomisiin: jauhojen kanssa on se hankaluus, että lopullinen päätös määrästä jää leipurille, koska jauhojen ominaisuuksissa on eroja. Toivottavasti kuitenkin onnistui,…
Kinuskikissa: pellavapaita 💙💜pellavapaita: Mustikkahilloa oli vielä jäljellä, joten sen käyttäminen loppuun oli hyvä tekosyy pyöräyttää tuoretta pullaa :) Laitoin taas Valion vaniljakreemiä mustikkahillon…pellavapaita: Kinuskikissa: 🙂👍Kinuskikissa: pellaapaita: onpa ihanan mehevän näköisiä pullia! Vaniljakreemi teki niistä vieläkin houkuttelevampia! Noilla syntyi taatusti onnistunut herkutteluhetki. 🫐💙pellavapaita: Pullantuoksu on häkellyttävän lempeä, kotoisa ja hyvän mielen tuova. Enkä voi mitenkään sanoin kuvailla, miten kertakaikkisen hyviä nämä juuri leipomani…
Kinuskikissa: Marme: onpas erikoinen ja harmillinen juttu! Mitä tuotemerkkejä käytit? Mietin, voisiko niillä olla merkitystä. Itse käytän yleensä Valiota. Laitoitko leipäkerroksia…Marme: Tein juuri voileipäkakun tekeytymään jääkaappiin ja olen yllättynyt, kuinka löysä täytteestä tuli. Jouduin jopa lisäämään lämminsavulohen itse täytteeseen saadakseni siitä…
Kinuskikissa: pellavapaita: puolukat tuovat varmasti kivaa kirpeyttä mustikan kaveriksi. Pursotus on tässä koristelun pääjuju, joten näyttävä lopputulos ilman marjojakin!pellavapaita: Rättänä on vanha, makoisa tuttu, tosin ilman kermakuorrutusta. Tällä kerralla mustikkatäytteeseen piti tilanteesta johtuen lisätä pari desiä puolukoita, mutta hyvinhän…
pellavapaita: Kinuskikissa: Aivan oikein tulkitsit viestini Roosikselle. 3+3 kakun tein lisä-annoksella, kuten kuva galleriassa näyttää 🙂Kinuskikissa: Roosis: minä sanoisin viitaten pellavapaidan kommenttiin, että käytä samaa vuokaa kuin hän eli 20 cm. Ainakin minun ymmärrykseni mukaan siitä…pellavapaita: Mielenkiintoista makuelämystä odotellaan. Tein ohjeen mukaisen annoksen 20 cm vuokaan. Halusin sitten kuitenkin korkeamman kakun, joten tein lisäsatsin täytettä 0,4…pellavapaita: Roosis: Olen juuri tehnyt tämän kakun pitkästä aikaa. Tein 20 cm vuokaan ohjeen määrillä. Halusin sitten kuitenkin korkeamman, joten tein…Roosis: Jos teen matalamman kakun, kerroksia 2+2 niin minkä kokoinen vuoka olisi siihen sopiva? Kiitos etukäteen 😊
Kinuskikissa: Lastenleipuri: hyvä, että tulit kysymään, niinhän ne asiat ratkeaa. ❤️ Kiitos auttavaisselle pellavapaidalle!pellavapaita: Lastenleipuri: 😅 Ihanaa, että oli iloksi kommenttini 👍🤩Lastenleipuri: Pellavapaita: Kiitos nopeasta vastauksesta! Luulin, että marjaisa rahka tarkoittaa kirjaimellisesti sen nimistä tuotetta ja en löytänyt sitä mistään 😅 Minäpäs…pellavapaita: Lastenleipuri: Ohjeen aineluottelossa on tähti vadelmatuorejuuston "kulmassa" ja ohjeen lopussa Kinuskikissa selittää tähden merkityksen :) Hän neuvoo käyttämään marjaisaa rahkaa…Lastenleipuri: Voisiko tässä käyttää esim. Valion vadelmarahkaa, kun vadelmatuorejuustoa ei ole saatavilla? Entä millä sitä korvaisi kinuskituorejuuston?
Kinuskikissa: Janette: lähtökohtaisesti sama määrä kuin vehnäjauhojakin. On kuitenkin hyvä muistaa, että jokainen jauhoseos on hieman erilainen, joten menekin suhtee voi…Janette Hanhineva: Hei! Jos käyttää gluteenitonta jauhoa niin tarvitseeko huomioida jotain? Enemmän jauhoa? 🙂Heli Koskelainen: Tepsi: Säilytä pohjat huoneenlämmössä mutta älä vain suojaa muovipussilla koska marenki vettyy ja sitkistyy! Ilmava säilytys eli esim leivinpaperi kevyesti…Kinuskikissa: Basri: ihanat juhlat tulossa! Yksi iso kakku voisi olla helpoin ratkaisu. Jos paistat kaksi pellin kokoista pohjaa, saat siitä riittävästi…Basri Neziri: Apua!! Minulta on tilattu 40 henkilön britakakku rippijuhliin, mutta mietin miten saa nätimmän tuloksen ja kuinka paljon pohjaa pitää tehdä?…
Kinuskikissa: Maaria: tosi mielenkiintoinen vinkki, kiitos tästä! 😄💗Maaria Ansaranta: Oma hyväksi havaittu kokeilu: Sisus kannattaa jäähdyttää mahdollisimman kylmäksi, esim aineiden sekoittamisen jälkeen pakkaseen. Tuolloin ei niin helposti kiehu pellille.