Kinuskikissa: BellaL: samat tuotteet minullakin! Kun vaahdon joukossa on jotain muutakin (tässä rahka), niin se ei yleensä juoksetu kovin helposti. Mutta…
BellaL: Käytin valion kuohukermaa ja pandan valkosuklaata! Siskolta tuli ainakin vinkki että vispikerma ei juoksetu yhtä helposti?
Kinuskikissa: BellaL: mikä kerma sinulla on käytössä? Entä minkä merkkinen valkosuklaa?
mari-johanna: BellaL: Voi onpas ikävää! Käy katsomassa alla olevan linkin kautta löytyvältä sivulta video, jossa annetaan ohjeita suklaasulan lisäämiseen kermavaahtoon, jos…
BellaL: Kerma juoksettuu joka ikinen kerta kun yritän tehdä tämän täytteen :( Onko mitään vinkkiä miten sen voi estää?
pellavapaita: On rehellisesti niin hyvää, ettei sanotuksi saa. Täydellisen suussa sulavaa, kirjaimellisesti. Pienet omenakuutiot ehtivät kivasti kypsyä vartissa; pientä suutuntumaakin oli,…
pellavapaita: Kinuskikerros on Tupareiden whoopiekakun ohjeesta Kinuskikissan vinkin mukaisesti tehty siten, että peltikinuskin (kond. maito-kinuski) tilalla käytin Valion kinuskikreemiä 2 prk.…
Kinuskikissa: SaLa: kiitos, että rekisteröidyit ja annoit palautetta, sitä on aina tärkeää saada! Jäin miettimään noin merkittävää eroa tuloksissa, jokin selitys…
SaLa: Rohkenen olla eri mieltä jauhojen suhteen piparileivonnassa ;o). Olen vuosia sitten testaillut eri jauhoja ja päätynyt Pirkan glut. jauhoseokseen. Totesin…
Kinuskikissa: Mimutsu: kiitti sulle kommentistasi! Tosi kiva oli kuulla, että oli hyötyä. Kuivakakkutestin haluaisin vielä lisätä tänne, siinä vielä yksi näistä…
Mimutsu: Kiitos vertailusta! Kova työ ollut sitä tehdä. Eri jauhot tosiaan sopivat eri tavalla riippuen mitä leipoo. Tuosta Pirkan jauhoista tein…
mari-johanna: Satu: Hienoja huomioita sinulta! :) Vähitellen testaamalla ne gluteenittoman leivonnan salat aukeavat,kärsivällisyyttä se vaan toisinaan vaatii.... :) Iloista vappu mieltä…
Merituulike: Mun luottokakkupohja. Teen tämän joko Kinuskikissan kevyen marjatäytteen tai appelsiini-mangotäytteen kanssa. Herkullisin kakkupohja ikinä. Leikkaamista varten käytän aina pakkasen kautta…
mari-johanna: leena-sinikka: Voi, se on harmi jos kakkupohja hajoaa, tiedän sen ihan omastakin kokemuksesta. Luitko muuten vastaukseni jennille tuolla alempana? Maltoitko…
leena-sinikka: Minulle kävi samoin kuin Jennille alla, että kakkupohja hajosi kolmeen osaan. On se kumma, että leipoessa aina joku menee pieleen,…
pellavapaita: Herkkusuiden toiveita täytin tällaisella juustokakulla, täyteohje liivatteella tukevoitettuna. Sekaan laitoin Valion kinuskikreemiä lisäksi. Päälle sitä ei enää ollut kotona, joten…
Kinuskikissa: Tuude: yritän muistaa tehdä näitä jokin päivä videon saamiseksi. Tuossa kuvassa olevassa kattilassa näkyy hieman taikinaa, josko siitä on mitään…
Tuude: Ei auttanut voin kiehautus. Tuo rakenne jää minulla suunnilleen yhtä irtonaiseksi, kuin ihan pelkillä kaurahiutaleillakin, joten jos innostutte joku päivä…
Kinuskikissa: Tuude: en voi kuin viitata tähän vanhaan kommenttiin: "Tet-harjoittelija testasi myös Eila-voista lastut ja ne levisivät yhtä mallikkaasti. Voin annettiin…
Tuude: Tein taas kauralastuja tällä ohjeella, kun unohdin, ettei tämä ohje minulla toimi. 😀 Kokeilin toisen satsin tekemällä kirjaimellisesti, eli sekoitin…
Kinuskikissa: leipoja12: hyvä oivallus! Noin helposti saa suklaisia kauraherkkuja. 👍 Kiitos kommentista! 💗
Kinuskikissa: Nellis: tein nyt sivun, jonka kautta on helpointa vastata agar agaria koskeviin kysymyksiin. Suoraa suhdetta en voi antaa (linkistä löydät…
Nellis: Ja paljonkohan laitettais vaikka agar agaria liivatteen tilalle? 😁😋
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitokset 😀🌞
Kinuskikissa: Jaahas, sitä tehtiin taas "pellavapaidat" eli erittäin nopeasti reseptin julkaisusta leipomiseen! Kinuskikissa nostaa leipurinhattuaan! 😄
pellavapaita: On erittäin ihana kakku, kertakaikkiaan :) Ja helppo. Täytettä muutin siten, että käytin EasyWhippingiä 1 prk vispikerman sijaan. Daim ei…
Kinuskikissa: Ihanan näköinen, pellavapaita! Ja kiva saada galleriaan täytettä myös näihin vanhempiin ohjeisiin. Silloin kun ei vielä galleriaominaisuutta ollut käytössä. Kaunis…
pellavapaita: Vadelmien raikkaus ja kermaisan vaahdon pehmeys on houkuttava yhdistelmä. Laitoin viskpikermavaahdon joukkoon Valion vaniljakreemiä purkillisen. Lisäsin myös vaniljakreemijauhetta "ilman muuta…
pellavapaita: Ei ollut suppilovahveroita, mutta sentään keltavahveroita eli kantarelleja (tai kanttarelleja) saimme tuliaisina tyttäreltä. Ja ei kun piirakan tekoon! Kirjoittaapa noiden…
Kinuskikissa: pellavapaita: varmasti pieniä aste-eroja leikkautuvuudessa, kun vaihtaa nougat'n tilalle suklaan. Maito- ja valkosuklaa parhaimpia, tumman suklaan joukkoon laittaisin tilkan kermaa.…
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitos ja kyllä; vaikeaa oli odotus pienelle. Se huomioksi, että tietenkin maitosuklaa (ja tumma suklaa tekisi) kovettuu aika napakaksi…
Kinuskikissa: pellavapaita: voi sentään malttamatonta maistelijaa, kyllä häntä nyt koetellaan! 😄 Tämä leivonnainen saikin nyt meriitiksen myös sen, että valmistaminen onnistuu…
pellavapaita: Helppo uutuus teki mieli tehdä, ja hyvin onnistui. Nougatin noutoon ei lähdetty, kun sitä ei ole lähikaupassa. Pähkinärouhetta laitoin paistuneelle…
mari-johanna: Joponen: Käy katsomassa Kinuskikissan kuorrutteet osiosta, siellä on monta kivaa vaihtoehtoa, mitkä myös soveltuisivat mielestäni värimaailman säilyttämiseksi samana. Tarkoitan siis,…
Joponen: Minun olisi tarkoitus koittaa tätä kakkua gluteenittomana. Chocolate First pohjaa testasinkin jo ja hyvin onnistui, mutta millaista gluteenitonta kuorrutetta suosittelisit…
mari-johanna: Johannnna: Kyllä voi! Pakastaminen luonnollisesti ennen pursotuksia ja koristeluita ja viimeistely vasta sulatuksen jälkeen ennen pöytään laittamista! :)
Johannnnna: Voiko tätä pakastaa?
mari-johanna: Rauhanpisaroita: Tiedän Kinuskikissan käyttävän leivontaan aina tummaa kaakaojauhetta. Merkkiä en muista, mutta pääasia että on tummaa. Sitä siitä syystä, että…
Rauhanpisaroita: Mitä kaakaojauhetta käytit reseptiin?
Kinuskikissa: noorata: no voi että! Vinkiksi muuten sinulle ja muille, jotka huomaatte, että reseptissä on jokin kohta, jonka haluatte muuntaa itselle…
mari-johanna: Kinuskikissa: Eipä näy muuten minullakaan tässä galleriaa! Kun tarkistelin muita reseptisivuja ihan satunnais otoksina, niin ainakin kaikissa tarkistamissani galleria näkyy.…
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitos 🙂 Minulla näkyy galleria.
Kinuskikissa: pellavapaita: samassa suhteessa käyttäisin eli kaksi kinuskikreemipurkkia vastaa yhtä purkkia karamellisoitua maitotiivistettä. Jostain syystä muuten tästä reseptistä on kadonnut galleria-osio,…
pellavapaita: Kinuskikissa mainitsi tuossa aiemmin, että Kinuskikreemi, tuo makoisa valmiste, kävisi tässä "peltikinuskin" (kondensoitu maito-kinuski) tilalla. Millaisin mitoin ym se olisi…
pellavapaita: mari-johanna: Kiitos, hyvin ehtii 👍😀 Kappas vain, aina luen vinkit ym, mutta silti tuo kokomerkintä jäänyt huomiotta 🙈
Kinuskikissa: Pauliina: no vau, kiitos paljon arviosta! 😄💗
Pauliina Ahonen: Tää on ihan heittämällä maailman parhain omenapiirakka 😋
Kinuskikissa: ekatja: täällä on valmis taulukko, josta voit katsoa sopivan kertoimen uunipeltisi mittojen mukaan: https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot Löydät tämän sivun kaikkien sivujen alareunan…
ekatja: Tää on ihan paras ohje ikinä! Meinasin tehdä tätä juhliin, mutta kuinka paljon ohjetta pitäisi suurentaa jos tekisin uunipellille?
pellavapaita: Juuri sain valmiiksi tämän kakun :) Ei ihan jämptisti ole ohjeen mukainen täyte, kun teki mieleni käyttää sitruuna- ja mangorahkaa…
Kinuskikissa: SkandiCandy: tosi harmi, että kermarahkan valmistus on lopetettu, mutta haluaisin uskoa, että jossain vaiheessa joku valmistaja taas ottaa sen valikoimaan.…
mari-johanna: SkandiCandy: Käsittääkseni kermarahkaa ei enää ole saatavissa. En ole minäkään löytänyt enää hetkeen aikaan. Mutta kermarahkan voi korvata ihan hyvin…
SkandiCandy: Kermarahka? Ei kyllä löytynyt kaupoista, ei edes eri merkiltä. Yritin soveltaa ja tein itse kermarahkan. Kakku ja hermot kärähti. Seuraavalla…
pellavapaita: Kurpitsan aika on taas. Mehevän tiikerikakkumaisen kakun siitä tein tällä kerralla. Kun kurpitsaa paahdoin Kinuskikissan ohjeella, niin herkkuahan siitä tuli,…
mari-johanna: honkaniina: Pahus sentään! :) Onpas harmillista, että näinkin idioottivarma helppo kakku on mennyt mönkään. Joskus leipurin tähtitaivaan tähdet oikuttelevat ja…
honkaniina: Hei! Olen nyt pari kertaa tehnyt mutakakkua, mutta homma mennyt plörinäksi heti voin ja suklaan sulatuksen jälkeen. Kun lisään sokerin,…
mari-johanna: Satu: Ihanaa kuulla! :) Kinuskikissan sydän hyrisee taas onnellisuutta, kunhan hän ehtii uuden kirjaprojektin syövereistä viestiäsi lukemaan! :) Mutakakku on…
Satu Johanna: Tein mutakakun täältä saamieni ohjeiden mukaan töihin. Asiakas tykästyi valtavasti saan kuulemma leipoa hänelle jatkossakin kyseisen kakun.
mari-johanna: m1677: Voit käyttää tässä ihan tavallistakin sokeria. Myös minä olen joskus tehnyt niin, kun on fariinisokeri päässyt loppumaan kaapista. :)…
rn1677: Nyt ei oo fariinisokeria saatavilla -millä voisin korvata?
nomi: Voiko keksit leipoa etukäteen ja kasata esim. seuraavana päivänä?
mari-johanna: nomi: Kyllä varmasti voi vaihtaa. 😊Lemon curd on hyvin kiinteää ja jämäkkä tavaraa, sellaista marmeladimaista, joten itse vaihtaisin curdin varmuuden…
nomi: Voiko lemoncurdin tilalle laittaa muu maku? Esim mustikkahillo, kirsikka, mangosose? Ja myös minkä pituiset tikut parhaat noin 4v lapsille?
pellavapaita: Kinuskikissa: Oi sentään, kiitokset :) Tein jo toisenkin kerran, ja tykätään kovasti meillä :)
Kinuskikissa: Kiitti pellavapaita taas nopeasta testipalautteesta! Osaat kyllä aina ilahduttaa aktiivisuudellasi! ❤️
pellavapaita: Olipa kiva katsoa videokin, vaikka helppo valmistaa olisi ilmankin. Kiitos videosta! Apukokkinikin katsoi ja tuumasi "NYT" ymmärtävänsä, miten jauhelihakin kypsyy…
minnam: Kiitos pellavapaita ja mari-johanna avusta! 🧡
mari-johanna: minnam: Pellavapaita sinua jo ehtikin neuvoa varsin mallikkaasti ja kaunis kiitos siitä Pellavapaidalle! :) Eipä juuri lisättävää tyhjentävään vastaukseen. :)…
pellavapaita: minnam: Asiantuntijat osaavat takuulla tarkasti neuvoa, kun ehtivät vastaamaan :) Minä en ole sellainen, mutta muutama keksipohja tullut tehdyksi. Jos…
minnam: Osaisiko joku neuvoa, jos pohjan tekee kaurakekseistä, niin mikä on keksien ja voin suhde tuohon 20cm vuokaan? 😊
mari-johanna: Heli ja kaikki muut kinuskit: 18.7 tuossa alapuolella vastaan Helille hänen voivan käyttää pastavärejä gluteenittomaan kakkuun. Nyt asiaa tarkasteltuani huomaan,…
Kinuskikissa: Jende: ehkä voisit ottaa lähtökohdaksi, että skaalaat sydän-beben ohjetta hieman pienemmäksi niin, että saat pohjan aineet täsmäämään tämän ohjeen pohjan…
Jende: Paljokohan tähän menisi tuota sydänystävän -bebeleivosten täytettä?🤔 Ne on niin tuhottoman hyviä, mutta aika työläitä leipoo lapsiperheen arjen keskellä. Tämmöinen…
mari-johanna: littlehoney: Kyllä varmasti voi! :) Käsittääkseni diggestive murut ovat tässä vain mukavaa suutuntumaa tuomassa, joten voit jättää ne hyvin poiskin!…
littlehoney: Voiko tämän tehdä ilman digestivekeksejä?
ellanennn: Olen leipomossa kakun viikonloppuna ja ajattelin laittaa täytettä kahteen väliin. Voiko reseptissä käyttää pakastevadelmia?
Kinuskikissa: nellukka: minä naputtaisin laskurista (kertoimen mukaan) niin, että tulisi 4 dl vispikermaa. Kaksinkertainen annos on liikaa.
nellukka: Olen tekemässä 20cm halkaisijaltaan olevaa kakkua. Riittääkö tämä kahteen väliin vai pitääkö tehdä kaksinkertaisena?
Kinuskikissa: _.Laura._: ilman valkosuklaatakin pitäisi kyllä pärjätä. Toki voit sitä hiukan lisätä. Huomioi kuitenkin, että silloin on sokeria vähennettävä. Olennaisinta on…
mari-johanna: Jende: Olipas harmillinen kiinni jääminen!!☹ Mutta toisaalta, ei mennyt herkut hukkaan, muoto vain muuttui ja ensi kerralla parempi onni!!👍
Jende: Aivan todella herkullisia nämä! Ainut iso ongelma oli, että puolet jäi kiinni vuokaan ja hajosi kumotessa.... Vaikka oli voideltu tosi…
mari-johanna: nomi: Pahoittelut, etten heti tajunnut!😉 Kyllä voi, Kinuskikissa on tosiaan testannut tämän sitruunamehulla, niin miksipä siis ei appelsiini tai limekin…
nomi: Tarkoitan että sitruunaliköörin ja raasteen tilalle tulisi esim appelsiini tai lime?
mari-johanna: nomi: Tarkoitatko, että vaihtaisit vain sitruunan makuisen limonzellon johonkin toisen makuiseen likööriin? :) Uskoisin että näin voi toimia, jos alkoholittoman…
nomi: Voiko tämä tehdä eri makuisena mm. appelsiini, mansikka, mango?
pellavapaita: Oreoiden käytöstä leivonnassa on silmiini osunut monenlaisia ideoita lähivuosina. Nyt tuli tilanne, jossa päätin ottaa kokeiluun niiden täytteen käyttämisen kermavaahdon…
mari-johanna: Annuska: Rasvaa ei voi korvata rahkalla. Rasva on taikinassa aina tietystä syystä, mutta jos haluat reseptiä keventää, voit vaihtaa voin/leivontarasvan…
Annuska: Hei Aika surkeana leipojana tarvitsisin vähän neuvoa: Olisi tarve keventää muffinitaikinaa, niin voiko rasvan korvata rahkalla. Suunnittelemani makurahkan (Valio) rasvaprosentti…
sugarr: Itse asiassa täällä onjo keksipohjan ohje en, vaan huomannut sitä aluksi.
mari-johanna: sugarr: Tiedän, että Kinuskikissa kokoaa parhaillaan makeiden piirakoiden pohjista koostetta tänne blogiin, samalla tavalla, kuin on koostettu suolaisetkin piirakkapohjien ohjeet.…
sugarr: Hei!Olen tehnyt usein keksipohjan juustokakkuihini sinun ohjeellasi New york cheesecake. Olisi kiva, että keksipohjan ohje löytyisi myös erikseen.
mari-johanna: tiuku79: Tuossa alapuolella kommenteissa Kinuskikissa lupailee jopa pakastuksen olevan mahdollista joten uskon kyllä, että edellinen päiväkin käy vallan mainiosti! :)
tiuku79: Hei. Mitenköhän kakku käyttäytyy jos tekee jo edellisenä päivänä? Mureneeko keksipohja täyteen kosteudesta? Jos vain sticky toffeen ja koristeet laittaa…
pellavapaita: Vaikka lempimarjani puolukan aika on sylissä, niin mustikkaistakin leipomista tekee mieli. Tämän piirakan tein ekaa kertaa. On aika paljon erilainen…
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitokseni 🙂. Kyllä ovat hyviä, parin päivän jääkaappi-elämän jälkeen tosi herkkua 😋
Kinuskikissa: pellavapaita: on kyllä komeita ja maukkaita muffareita, namskis sentään! Nellis: varmasti en voi sanoa, miten kuorrute käyttäytyy, jos siihen lisätään…
pellavapaita: Oikein suussa sulava rakenne muffineissa on, ja tietysti tuttu kahvin makuinen, suklainen kuorrutus on "se juttu", kun mokkapala-sana on reseptissä…
Nellis: Nami! Heti kokeiluun 👍🏽 Pohdin kahvia... Mä käytän espressoa, koska juon lattea. En viittis murukahvia ostaa kaappiin... Mutta kahvi kun…
Kinuskikissa: pellavapaita: saa kakkuja tänne lisäillä, vaikka ei prikulleen olisikaan ohjeen mukaan. Toki galleriaan voi lisätä kuvia myös ilman reseptiliitosta, jos…
pellavapaita: Meidän kielellä "peltikinuskista" kuorrutus on kakussa, ja sillä perusteella tämän ohjeen galleriaan kuvan tälläsin. Ja on mustikoita päällä, vaikkei mansikoita…
Kinuskikissa: Amandapanda: oikein hyvin voi tehdä edellisenä päivänä, maku pikemminkin vain paranee. Jos haluaa oikein optimoida, pursotuksen voisi tehdä vasta ennen…
Amandapanda: Voikohan kakun tehdä päivää etukäteen, vai onko maku parhaimmillaan uunituoreena?
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitokset :) Onneksi tajusin liivatteella korjata tilannetta sen verran, että saatiin käyttöön tuo suklaaseos. Puuttuuhan siitä tuttu, ihana kuohkeus…
Kinuskikissa: pellavapaita: voi sentään! Kasvivispeissä on tosiaan aika paljon tuotemerkkikohtaisia eroavaisuuksia. Yksi vaahtoutuu, mutta ei kestä kuumennusta ja toisinpäin. Tarkoitus on…
pellavapaita: "Tekevälle sattuu"... ja monesti onkin sattunut :D Tein kakun entiseen tapaan ja valkosuklaan paahdoin ja sulatin "kermaan", yö jääkaapissa ja…
pellavapaita: Olen lähes ilosta mykkyrässä, kun täysillä onnistui pohja! Muutoksena ohjeeseen se, että laitoin kuumaa kahvia ja ranskankermaa maidon ja veden…
Kinuskikissa: Elina: ei välttämättä tarvitse, jos vaikuttaa kostealta. Vähän vaihtelevasti olen kostuttanut riippuen siitäkin, miten optimaalisesti onnistuu paiston kanssa. Jos pohja…
Elina Vihersalo: Pitääkö pohjat kostuttaa? Kakku tuntuu olevan vähän jopa kostea kun jääkapissa ollut mutta miten on kannattaako vielä erikseen kostuttaa? Täytteeksi…
mari-johanna: ttoyryla: Kyllä säilyy! :) Kun teet pohjan edellisiltana valmiiksi, niin voit antaa olla sen vaikka ihan siinä uunipellillä ja peität…
ttoyryla: Jos tekee pohjan valmiiksi edellisenä päivänä ja täyttää vast seuraavana päivänä ,säilyykö pohja hyvänä?
mari-johanna: Päivi: Olet siis ilmeisesti skaalannut reseptiä isommaksi tuolla laskurilla?! Minä tekisin yksinkertaisesti niin, että paistaisin tämän ohjeen mukaan kaksi pellillistä…
Päivi Matilainen: Kuinka kauan 20 hengen kakkua tulee paistaa?
mari-johanna: Suntui: Hyvä hyvä jos tilaa löytyy!! :) Kyllä se ehdottomasti kannattaa leipoa valmiiksi pakkaseen vaikka helposta kakusta onkin kyse. Aina…
juppis: Kiitos paljon, että lähdit selvittämään asiaa. Olisi loogista tyllien tyvien olla standardikokoja samalla valmistajalla....
Kinuskikissa: juppis: varmistin asian ja niin tosiaan on, että samallakin valmistajalla on hieman eri kokoisia tylloja, joilloin kaikki isot tyllat eivät…
Kinuskikissa: juppis: minä tiedustelen maahantuojalta tästä ja palaan asiaan!
Kinuskikissa: juppis: ostitko nimenomaan Wiltonin liittimen? Tylloissa ja liittimissä voi olla merkkikohtaista vaihtelua. Itselläkin on kertynyt ajan saatossa paljon eri merkkejä…
Kinuskikissa: pellavapaita: kuulostaa oikein ihanalta ja raikkaalta - kävisi myös hyvin leipomoreseptiksi!
pellavapaita: Tein taas tämän täytteen juustokakkuna. On niin mainio siihenkin tarkoitukseen, aiemman koksemuksenkin mukaan. Pohja on Kinuskikissan ohjeen mukainen. 200 g…
pellavapaita: Kinuskikissa: 👌
Kinuskikissa: pellavapaita: uusi kakkuresepti syntynyt hienosti vanhan ohjeen pohjalta! Tämä ilahduttaa varmasti monia kyseisen täyteohjeen ystäviä. ❤️
pellavapaita: Kinuskikissa: Oi, kiitokseni 😍 Oikein hyvää on. Aion tehdä myös ihan ohjeen mukaisena kuorrutteenkin, jahka...
Kinuskikissa: pellavapaita: ihastuttava omenamuunnoksesi oikein kutkuttaa kokeilemaan. ❤️ Tästä taitaakin syntyä yksi tämän vuoden omppupiirakkaresepteistä!
pellavapaita: Raparperihilloketta oli valmiiksi sulana, joten jotain ”piti” tehdä. Pannulla raparperipalojen sijaan pieniä omenakuutioita ohjeen mukaisesti pyörittelin voissa. Ruokokidesokeri, kaneli, hitunen…
Kinuskikissa: Leni123: juuri näin, kuten mari-johanna tuossa puheli. Kymmeniä kertoja minä ja varmasti sadat sivuston käyttäjät leivoimme keksejä tietyllä jauhomäärällä, kunnes…
mari-johanna: Leni: Voihan pahkura sentään, että olen harmissani puolestasi! :) Voin kertoa, että jostain syystä tässä ihanassa reseptissä on vuosien varrella…
Leni123: Seurasin ohjetta tarkasti ja olen monesti tehnyt vastaavanlaisia cookieseja. Kuitenkin keksit paistuivat ohuiksi, kuiviksi korpuiksi. Huono lopputulos ei johdu siitä…
Kinuskikissa: Karkkimörkö: oi miten ihanaa kuulla! Tosi hienoa, että onnistui noin hyvin myös ilman kananmunaa!
Karkkimörkö: Olipa ihana ohje! Ehkä ensimmäistä kertaa koskaan tuli aika "täydellisiä" cookieita :) Ohje toimi tosi hyvin vaikka korvasinkin kananmunan 1…
mari-johanna: MP: Tämä on juuri passeli piirakka pakastamista ajatellen! :) Kun sitten sulatat piirakan, niin ennen tarjolle asettamista voithan lämmittää sen…
MP: Voiko tämänkin piirakan tehdä etukäteen ja pakastaa? Milloin maissilastut tällöin pitäisi laittaa?
mari-johanna: soja: Hyvä muistutus sulta meille kaikille vanhan reseptin pariin!! :) Tämä kakku nimittäin maistuu minullekin, vaikken ole edes kahvin ystävä!!…
soja: tulipa pitkästä aikaa tehtyä tätä, ja olihan tämä niin herkullista kuin aina ennenkin!
pellavapaita: Ker-ran-kin mummo malttoi tehdä yksinkertaisen, vain yhden täytevälin kakun pienten kemuihin. Pienet eivät kuitenkaan ensisijaisesti kakusta synttäreillä innostu. Pohja 70%-ohjeella.…
mari-johanna: Tarutuu: Voit varmasti käyttää tätä myös kakun päälle, mutta Kinuskikissalla on tuolla kakunkuorrutteet osiossa myös ihana suklainen kreemi nimenomaan tehtynä…
Tarutuu: Voiko tätä käyttää myös kuorrutukseen, vai kannattaako ennemmin vatkata vispikermaa ja sulattaa suklaa siihen mukaan? Mitenköhän tuo vispikermasuklaa säilyy seuraavaan…
mari-johanna: Kreista: Kyllä sopii!! :)
kreista: Hei. Teen numerokakun levypohjakakusta. Onko tämä sellaista, että sopisi pursotettavaksi väleihin?
Kinuskikissa: maijaleipoo: kyllä kuohukermaakin voi käyttää. Tottumuksesta käytän yleensä vispikermaa, jos kermavaahtoon lisäillä enemmän "sitä sun tätä". Vispikermavaahto on aina vähän…
maijaleipoo: Hei! Uteliaisuutani kysyn, voiko käyttää pelkästään kuohukermaa? Vai tarvitseeko olla nimenomaan vispituohon lopputäytteeseen? Ajattelin tehdä tästä ja puolukoista synttärikakun pojalleni,…
Kinuskikissa: pellavapaita: kyllä vain, rättänä on tuhtia tavaraa, mutta onneksi jäätelö keventää. 😄
pellavapaita: Uuni oli kuuma pizzakan paiston jälkeen, joten luontevaa oli jatkaa jonkun makeankin herkun paistamisella. Rättänä valikoitui monista mielessä käyneistä naminoista,…
pellavapaita: Kiitosta saa tämäkin herkku :) Pohjataikinan reunatkin paistumisen jälkeen hyvin pehmeää ja miellyttävää syödä, vaikka taitoin reunat leveäksi. Aioin isoon…
Kinuskikissa: marikammm: tähän vielä jatkokommentti, että noissa mantelirouheissa on tosiaan isoja eroja. Muistaakseni Pirkalla on nykyään aika karkea rouhe. Sallisen rouhe…
mari-johanna: marikammm: Tuolla viestiketjun ihan alkupäässä Kinuskiemo on säilyttänyt näitä useamman päivän jääkaapissa ja hyvin ovat säilyneet. Myös pakastaminen onnistuu. :)…
marikammm: Voiko kaupan valmista manterirouhetta hieman pienentää? Ensimmäisen erän tehtyä totesin, että en tykännyt, kun ne olivat niin isoja. Ja kaupanko…
Kinuskikissa: tiuku79: monikerrosvuoat on käteviä, joskin vakituiseen käyttöön kokovalikoima on rajallinen. Pidätkö kuitenkin pohjat annetun ajan uunissa? Jos uuni polttaa herkästi…
tiuku79: Minulla monesti epäonnistuu kakkupohjien paisto. Edellispäivänä tein tämän red velvet-pohjan, mutta se jäi keskeltä raa’aksi. Muillakin ohjeilla paisto on epäonnistunut,…
Mirka Lehmus: Tein tätä pojan rippijuhliin kuukausi sitten ja moni pyysi reseptiä. Nyt oli pakko tehdä uudestaan kun teki niin mieli. Aivan…
Kinuskikissa: mukakokki: no voi harmi sentään! Olikohan keksimerkki selityksenä tuohon pohjan riittävyyteen? Voileipäkeksit ovat kevyempiä kuin vaikka digestivet eli jälkimmäisistä tulee…
mukakokki: Tämä kakku oli pettymys :( jotta reunoihin olisi saanut muruja olisi keksejä pitänyt olla paljon enemmän . Täyte ei oikein…
mari-johanna: MummiKahdelle: Kun saat suurennettua ohjeen https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot löytyvillä ohjeilla, niin kyllä, sen pitäisi mahtua vuokaasi. Mutta jos asia sinua epäilyttää, niin…
MummiKahdelle: Hei! Mulla on 26cm halk ja 10cm korkea kakkuvuoka. Ajattelin tehdä tämän Spidermankakun lapsenlapsen 3v juhliin sunnuntaina. Kysyisin vain, että…
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitokset :) Kyllä, leipomispuuhissa on ahkerasti oltu täällä köökissä edelleen. Suosittelen kurkkaamaan esim. Pakastimentyhjennyspiirakan ja ihanan lempparini Maailman-paras-puolukkapiirakan kohdalla…
Kinuskikissa: pellavapaita: oijoi, tuo oli taatusti makoisa yhdistelmä, puolukka-kinuskifani kun olen itsekin! Hienoa, että testasit! Kreemit on tosiaan sovellettavissa "päittäin". On…
pellavapaita: Tuunailin taas vähän. Kutsumatta tuli mieleen tekemästäni mustikkapullapiirakasta puolukan ja kinuskikreemin yhdistelmä. Ja ei kun tuumasta toimeen :) Käytin 2…
pellavapaita: Taikina kivasti pullamaista maultaan, kun on kardemummaa. Käytin vain yhden purkin vaniljakreemiä reunalle, kun osui se olemaan. Tein taikinaa vähän…
pellavapaita: Kinuskikissa: Kiitos vastauksestasi. Uskon myös, että keksimerkeissä on eroja koostumuksessa; juurikin kuivuus- / rasvaisuus-akselilla. Itse lähinnä tarkoitin sitä, että kun…
Kinuskikissa: Riina/pellavapaita/mari-johanna: hieman myöhässä kommenttia, mutta pohdin vielä tuota pohjan murenevaisuutta. Ehkä leipureilla voi olla erilaisia käytäntöjä sen suhteen, miten hienoksi…
pellavapaita: Tein pieneen vuokaan tätä herkkua. Skaalaustoiminto on mahtava 👍. Totesin taas, että ohje on tarkka ja täsmällinen. Pieni heitto keksien…
pellavapaita: Anteeksi, että kommentoin murenevaa keksipohjaa. Oma jonkinlainen kokemus / ymmärrys on, että jos rasvasulaa on liian vähän suhteessa keksimurskaan, niin…
mari-johanna: Riina: Onpas ikävä juttu! Nyt en kyllä minä osaa enempää arvioita antaa. Tiedän, että Kinuskikissalla on kädet täynnä työtä uuden…
Kinuskikissa: leipuri479819: uskallan olla hieman eri mieltä mari-johannan kanssa suklaan jäähdyttelyn tarpeesta. :) Itse en nimittäin koskaan suklaata jäähdyttele, mutta sulatan…
mari-johanna: leipuri479819: Ikävää kuulla, että näin kävi! Suklaakerman tekemisessä kriittisin vaihe on se, että kun sulattaa suklaan, niin jos se yhtään…
leipuri479819: En tiedä oliko vika minussa vai ohjeessa, mutta tuo suklaa kermavaahto ei kyllä onnistunut. Suklaa sulatti kermavaahdon, joten vartin vatkaamisen…
Kinuskikissa: musakla: makeaa koostetta en ole toistaiseksi tehnyt, mutta pistetään tämä työn alle!
musakla: Tervehdys, näitä on tullut kokeiltua useampiakin, aina ovat olleet erinomaisia. Löytyisiköhän jostain vastaavaa kokoelmaa makeiden piiraiden pohjiksi?
Kinuskikissa: hk123: peltisi pinta-ala on 1483,5 cm². Silloin voit tarkistaa sopivan kertoimen tältä sivulta: https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot Taulukon kertoimiin vedoten tekisin siis kolminkertaisena.
hk123: Haluaisin tehdä vaalean juustopohjan pellille. Pellin koko 43x34,5. Kuinka paljon laitan aineita? 🙈