KinuskikissaYhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Uusimmat kommentit

mari-johanna: Tämä kakku ei petä!!! :) Tämän kakun tein eiliseksi töihin kaksin kappalein.Sen äärellä itkettiin ja naurettiin ja muisteltiin menneitä sattumuksia…
mari-johanna: Ihan älyttömän kaunis kakku!! :) Harmi ettei meillä nyt ole itsenäisyys vastaanottoa siinä määrin, että kannattais tallainen kakku tehdä. On…
pellavapaita: Kinuskikissa; Niin on. Ja appelsiinimarmeladi, jossa on kuorisuikaleita, on ihanaa ylipäätään. Sen vieläkin sanon, että todellakin ohjeen mukaisesti 1,5dl kostuketta…
Kinuskikissa: pellavapaita: hyvä kokeilu oli! Appelsiini raikastaa kivasti ja sopii hyvin joulun makuihin.
pellavapaita: Nyt on tuunaus kokeiltu :) Suklaakaurakakun alle hipaisu suklaakreemiä. Kakku halkaistu kerran, väliin appelsiinimarmeladi ja suklaakreemi ohuelti. Yllättävän hyvin leikkaus…
pellavapaita: Kinuskikissa ja mari-johanna; Kiitokset :) ja niinpä; suunnitelmia on paljon eikä parane oman puntarinsa nummeroita syynätä koekakku-köökissä ;)
mari-johanna: Pellavapaita; Hieno kakku,Wau! Sinulla on monenmoisia suunitelmia, nyt vaan niitä toteuttamaan! :)
Heidi Kettunen: Hei. voiko vaniljarahkan korvata vaniljavaahdolla?
mari-johanna: Anni: Kyllä onnistuu varmasti vaihtamallakin. Oletko kuitenkin huomannut että Kinuskikissalla on ihan vartavasten lakka vaniljatäyte erikseenkin tuolla täytteet osiossa https://wwwkinuskikissa.fi/lakka-vaniljatäyte/…
Anni Sarajärvi: onnistuuko tämä ohje samalla määrällä lakkaa eikä mustikkaa? olisiko hyvä maku pari paahdetun valkosuklaa täytteen kanssa?
mari-johanna: Satu: Voi,nämä ovat jälleen niitä maku asioita mistä on paha mennä sanomaan. Jos mielesi tekee korkeaa suklaa pohjaa,varmasti ihan hyvä…
Satu Lithovius: Mikä kakkupohja sopisi tämän ja valkosuklaa-vaniljatäytteen kanssa? Haluaisin tehdä korkean suklaakakkupohjan, mutta onkohan se ihan epäsopiva näiden täytteiden kanssa?
Kinuskikissa: pellavapaita: olisiko 1/3 luonteva, kun määriä katsoo? Riippuu toki miten korkean täytteen haluaa. Määriä voi verrata johonkin sivuston valmiiseen hyydykekakkuun,…
pellavapaita: Kinuskikissa; Kiitos, pienennän hiukan. Mietin, paljonko :)
Kinuskikissa: pellavapaita: täyte on reiluhko, koska mitoitettu 24-senttisen täytekakun kahteen väliin. Pienennä hiukan?
pellavapaita: Voiko tällaisenaan tehdä tästä juustokakun yhden kerroksen 24cm vuokaan, kun kahta täytettä suunnittelen juustokakkuun?
Kinuskikissa: annathemama: hienoa kuulla! Kiitos paljon!
annathemama: Oli todella hyvää, tein gluteenittomilla jauhoilla miniälle, ja tuli suuri hitti!
mari-johanna: Jenni: Mieleeni tulee, että onhan sinulla varmasti jauhojen määrä oikea? Voisin ajatella että liian paljon jauhoja niin taikina alkaa murentumaan…
Jenni: Taikinan maku on loistava, mutta miksi omani murenee niin että hermot menee niin äidiltä kuin lapseltakin, kun taikinaa yrittää kaulita…
Kinuskikissa: Anni: jokin muu aromi kenties..?
Anni Sarajärvi: mitä voisi käyttää piparminttu aromin tilalla
Kinuskikissa: Mauskis: tästä löytyy video. Valitettavasti se on toistaiseksi vain Instagramissa (Kinuskikissan profiilista löytyy), mutta työn alla on saada videot myös…
Mauskis: Eikö Kinuskikissan resepteissä ole enää vaihekuvia? Tätä ois voinu hieman avata..
Vanillacherry: Onpa tässä ihana ja nopea herkku pikkujoulukauteen, ovat juhlat sitten paikan päällä tai etäillen :)
Kinuskikissa: pellavapaita: kommentti tuli näkyviin. 😊 Ilmeisesti resepteihin liittyvät kommentit toimivat eli ongelma on muilla sivuilla (palautesivu ym.).
pellavapaita: Tein tämän jo toisen kerran. Sattuneesta syystä kakku on pakastettuna nyt ilman koristelua. Oli yhtä jännittävää tehdä kuin ekallakin kerralla.…
mari-johanna: suklaasisu: Varmasti tähän käy useampikin vaihto-ehto ja niitä voit käydä tutkailemassa täältä https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/kategoriat/kakkupohjat/ Voit vaihtaa kakkupohjan varmasti mihin tahansa levykakkupohjaan.…
suklaasisu: Moikka ! jos ei ei tahdo käyttää omenakakkupohjaa niin mitä kakkupohjaa suosittelisit ? :)
Kinuskikissa: kakkukiia: tässä yksi valmis resepti, jossa on liivatteet ja muut määrät kohdillaan, ehkä voisit soveltaa täytteeksi suoraan sitä? https://www.kinuskikissa.fi/muscovadokakku/
Kinuskikissa: Muutin reseptien ainesmäärät kokonaiselle pellille sopiviksi. Sivustouudistuksen myötä mukana on laskuri, jolla reseptiä saa tarvittaessa skaalattua esimerkiksi vain puolikkaan pellin…
Kinuskikissa: Lumi: hyvä kun huomasit! Painovirhehän sinne oli päässyt, mutta nyt on korjattu. Siis 2 dl olla pitää!
Lumi Alastalo: Hei. Olen tekemässä synttäreille pellillistä tätä herkkua, mutta mietin, onko tuossa koko pellin ohjeessa sokerimäärä oikein, kun määrä on tuplaantunut?
MsWinter: Paistettavat juustokakut on myös mun suosikkeja ja tätä ajattelin nyt testata ku on minipikkujoulut... 🤩
mari-johanna: Minulla ei juuri karpaloista ole kokemusta,mutta miksipä ei kävisi. Sehän on maku kysymys ja jos laitat niitä samassa suhteessa samalla…
MsWinter: kävisiköhän tähän karpalot puolukoiden tilalle?
pellavapaita: Kinuskikissa; no voi sentään; kiitokset :)
Kinuskikissa: pellavapaita: oo, mikä upeus! Kaunis ja herkullisen hempeä!
pellavapaita: Olen tehnyt vuosi sitten tällä reseptillä kakun, kuvat näköjään galleriassa ja tekstissä kerron, että se kakku oli pakastettunakin kuukauden. Nyt…
mari-johanna: Jennuliinos: Siitä tulee varmasti oikein hyvä!! Sen verran olemme nyt viestitelleet kakun tiimoilta, että minäkin täällä jännitän ja odotan kakkusi…
Jennuliinos: Kakku on nyt eilisestä ollut hyytymässä. Hain confertista tuota tukevampaa reunakalvoa, hyvin näytti onnistuvan. Nyt jännätään minkä näköinen on kun…
pellavapaita: Kinuskikissa; kiitos :)
Kinuskikissa: Hienolta näyttää, pellavapaita! Ja kiva, että onnistuit laskurin avulla muokkaamaan sopivaan vuokakokoon. :) Keksien kanssa saa tosiaan olla tarkkana. Muovipussin…
pellavapaita: Kun onnistuin pienentämään kuvat passeleiksi tänne, niin laitan vielä tämänkin, jossa näkyy leikkauspinnat. Ohuet on digestive-kerrokset, kun liian pieneksi meni…
pellavapaita: Tein version tästä kakusta. Laitoin henkilöluvuksi 12 reseptin yläosassa. Tein kakun 22cm vuokaan ja lisäksi käytin aineita pariin pieneen extrajuttuun.…
Kinuskikissa: Mimmitoi: vuokamuunnoksissa voi käyttää apuna tätä sivua (löytyy sivun alaosan "tärppilistalta": https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot Tässä tapauksessa taulukko sanoo, että 16 cm ->…
Hyvän Haltija: Kuusi pikkujoulupöytään.
katruusa74: Tein tänään näitä Viljatuotteen vaalealla jauhoseoksella ja korvasin yhden desin niistä Viljatuotteen tummalla täysjyväriisijauholla. Nämä vei kielen mennessään! Koostumus oli…
Kinuskikissa: Laitoinkin Instagramiin jo vinkkiä, että nämä onnistuvat myös isommallakin (eli sillä normaalikokoisella) muffinssipellillä. Voi laittaa paperiset vuoat suojaksi, mutta ei…
Kirppu84: Jossain oli mainittu käytetyn Toffifeeta täytteenä, toimisikohan joku Nutella tai vastaava? 🤔 Mies ei innostu marmelaadeista, niin meillä jää tortut…
mari-johanna: Kinuskiemo: Minä mietin eilen aivan samaa kun näin nämä tortut jo lehdessä!! :) Kyllä lehtikansa tietää mitä vakoilla näin joulun…
Kinuskiemo: Oho! Ovatpa Kinuskikissan Kukkatortut tulleet nopeasti suosituiksi. 👍 Ne ehtivät olla sivustolla vasta viikon verran ja tänään niitä hehkutetaan jo…
mari-johanna: Yhdyn kyllä Cherryn sanoihin!!! :) Näitä on kokeiltava varmasti jo ensi viikolla.....
Kinuskikissa: Cherry2: kiitos kehitysehdotuksesta, pistetään harkintaan tämä!
Cherry2: Voisikohan tämäntyyppisiin ohjeisiin, joissa käytetään jotain tiettyä jauhoseosta tai erikoistuotetta, lisätä joko linkin ainesosaluetteloon tai lisätä ainesosat tähän reseptin yhteyteen?…
Kinuskikissa: Essi: hyvä huomio! Korjasin linkit. :)
Essi: Reseptin linkit kakkupohjiin ja kinuskiin eivät toimi.
Kinuskikissa: Tiina: tulipa upean näköinen kakku! Oli ilo lukea onnistumisestasi. Kiitos kertomuksesta ja kuvasta!
Tiina Rahikkala: Tässä vielä kuva valmiista kakusta.
Tiina Rahikkala: Hei, tein lopulta kinuskin yhdistelmällä 1dl tomusokeria, 4dl fariinisokeria ja 5dl kuohukermaa. Keitin kinuskin yllä olevan ohjeen mukaan, jäähdytin kattilan…
Kinuskikissa: Hienolta näyttää helena-72! Kiva, että testasit ja extra-kiitos kuvasta!
helena-72: Kokeilin tehdä aivan ohjeen mukaan ja herkullisia tuli! 😋 Nyt kokeilussa vastaavat ruisleipäset!
Vanillacherry: Nam, täytyy ottaa nämäkin leivät 100%-sarjasta kokeiluun 😋 Edelliset versiot ovat tähän mennessä olleet herkullisia joka reseptillä, joten varmasti tämäkin!
pellavapaita: mari-johanna; Kiitos, ettet karkaa :) Ja totta; koukussa Kinuskikissan sivustoon on lysti olla. Turvallista ja kotoisaa :) Kakusta: hyvää on…
mari-johanna: Pellavapaita: Kaivannut... :) Täällähän minä, mihinkään en ole aikeissa kadota,on tämä Kinuskikissan maailma niin koukuttava!!! :) Myöskään minulla ei näy…
pellavapaita: Kinuskikissa; Kiitos, selvisin hyvin, kun muistinkin oman aiemman jääkylmyyden vuoksi klimppiytyneen mansikkasoseen. Oikein hyvä ja tasainen massa tuli. Toinen kakku…
Kinuskikissa: pellavapaita: tässäkin suhteessa on varmasti monia eri tapoja. Minä suosittelen sulattamaan pakastetut marjat täysin, koska muuten liivate voi tehdä tepposet.…
pellavapaita: mari-johanna; Kiitos :) Juuri sinua olen kaivannut! Näkyykö sulla muokka-painike? Ja saatko kaikki viestit esim. tämänkin reseptin kohdalla näkyviin? Minä…
mari-johanna: susanna85: Kyllä minä uskoisin, että pari päivää aiemmin uskallat kakun tehdä. Toki tämähän on serkkunsa kaupan valmiin pakastealtaan Daim kakun…
susanna85: mikä on kakun säilyvyys jääkaapissa,kun pitäisi tehdä hyvissä ajoin kakku ennen juhlia?
Kinuskikissa: Jenny: voi pakastaa!
Jenny Maaninka: Voiko kakun pakastaa, jos tekee hyvissä ajoin valmiiksi ennen juhlia?
mari-johanna: yohanna77: Vaniljasokeri käy hätätilassa oikein hyvin. 1 1/2 tl tai jopa 2 tl voit hyvin laittaa vaniljasokeria. Slurps vaan....maukkaita hetkiä…
mari-johanna: Juustokakkufani: Onpa todella ikävää, että sinulla mutakakku kypsyi liikaa. Paisto-ajat ovat aina viitteellisiä, yleensä mutakakut ovat uunissa se 15-20 min.…
Juustokakkufani: paistoin noin reilu vartin mutta tuli ihan kuiva ☹️ ei kyllä yhtään mutakakkumainen :/ Eli paistoaika olis pitänyt olla vielä…
Toffeekoira: Niin herkulliselta vaikutti, että olihan se aivan pakko kokeilla. Todella hyvää kyllä oli, mutta silti sen perinteisen ja parhaimman kannalla…
Hanna: Hyvä, kiitos!☺️Voin sitten palata kertomaan, miten tämän leipomuksen kanssa kävi!
Kinuskiemo: Hanna: Yks yhteen –vaihtoa lähtisin itsekin kokeilemaan. Se yleensä toimii. :-)
Kinuskikissa: Minäkin tein tämän pohjan nyt uudelleen isänpäiväkakkuun ja kokeilin alkuperäistä huomattavasti vähemmällä kaakaojauheen määrällä. Vastaavasti lisäsin vähän vehnäjauhon määrää. Minusta…
SannaM: Tein isänpäiväkakun tähän pohjaan. Meillä on isompi peltikoko, mutta tein tarkoituksella ohuemman pohjan, kun ei isoa kakkua tarvitse. Muutoin laitoin…
Kinuskikissa: Tzinuski: voi kurjuus! Kaakaojauheen määrää täytyy vielä uudelleen testata tässä reseptissä ja myös ehkä vertailla merkkejä. Palaan asiaan!
Tzinuski: Meillä tämä pohja ei kyllä toiminut. Eikä siten koskaan päätynyt kakkuun saakka. Ihmettelin jo tehdessä isoa kaakaomäärää, mutta päätin silti…
Kinuskikissa: Cherry2: sinun palautteeseesi jäi heinäkuussa vastaamatta, ei tosin tarkoituksella - pahoittelut tästä viivästyksestä! Asia jäi omaan työstöön, testasin pohjaa uudestaan…
Paula: Baileys-kakku baby showereille
Vanillacherry: Tein tätä eilen pienin tuunauksin Mr. Vanillacherryn syntymäpäivän kunniaksi: pohja sai jatkokseen tulisen ystävälle lempeän tujauksen chiliä, ja kahvi vaihtui…
Kinuskikissa: Sari: Lidlin suklaata en ole käyttänyt, käytän useimmiten Pandaa. Taloussuklaan kanssa laittaisin suklaata enemmän tai tosiaan voit vaniljakreemijauheella buustata. Sen…
Sari Leppänen: Lidl tummasulklaa, joka on 100 g levyissä, punainen kääre. Nyt olin jo ostanut taloussuklaata😹 La on tarkoitus yrittää. Ostin vaniljakreemijauhetta.…
Kinuskikissa: Sari: mitä suklaamerkkiä käytit? Esimerkiksi Taloussuklaa ja leivontasuklaat - toisin kuin kuvittelisi - eivät ole omalla suosikkilistallani johtuen jähmettymisongelmista.
mari-johanna: Sari: No jopas nyt sitten. Iloinen olen siitä, ettet lannistu ja aiot yrittää uudelleen! Tsemppi peukku täällä pystyssä Sinulle!! Tuli…
mari-johanna: Changeling: Ei kai nyt sentään ihan sähläävä paniikkileipoja.... :) Jospa vain satunnainen leipuri? Mutta teit toki hyviä huomioita ja niihin…
changeling: Tein tällä ohjeella just tytärten kanssa kakun jääkaappiin odottelemaan ensin kiillettä, sitten koristelua ja lopulta huomista isänpäivää 😀 Minulla olisi…
venlanleipomukset: Aa hyvä. En ollu hoksannutkaan
Kinuskikissa: venlanleipomukset: kyllä, ohjeen ensimmäisessä vaiheessa onkin mainittu tästä. :)
venlanleipomukset: Voiko tämän tehdä ilman reunakalvoa kun en sitä kerkeäisi ostaa ennen isänpäivää?
mari-johanna: Kiitos vaan Kinuskikissalle mukavasta leivonta hetkestä! :) Oli ihan huippua ryhtyä leivonta alan arkkitehdiksi ja muotoilla upea torni. Oman tornini…
Kinuskikissa: Mielettömän upea!
Jensku: pienen tytön päivää sulostuttamaan.
Kinuskikissa: Jääkaapissa säilyy varmasti oikein hyvin. Huoneenlämmössä säilymisen kestosta en valitettavasti voi luvata mitään, jos tarkoitus on jättää huoneenlämpöön. Mutta kuljetus,…
hhanna.nieminen@gmail.com: Hei! Mutta tarkoitan nyt näiden konvehtien sisällä, eli juuri näiden konvehtien säilytys jääkaapissa?
Kinuskikissa: Jos suklaa temperoitu, niin silloin säilyy hyvin huoneenlämmössäkin. Tuo valmis toffee (karamellisoitu maitotiiviste) säilytetään avaamattomassa purkissa huoneenlämmössä, mutta en voi…
hhanna.nieminen@gmail.com: Moi! Säilyvätkö huoneenlämmössä ja kauanko jos tekee täytteen kondensoidusta maidosta? Voiko tehdä kinuski/valkosuklaa täytteen ja säilyykö silloin? :)
Kinuskikissa: Massa toki kovettuu aika nopeasti, kun sen ottanut pois paketista. Mielestäni ei kuitenkaan ongelma tässä, koska haamun "lakana" on niin…
Tarja Iljana-Jarva: Voiko tehdä edellisenä päivänä vai kuivaako massa?
Kinuskikissa: Emmi: uskoisin, että onnistuu. Vadelmissa on toki siemenet, joten silloin kannattaa oikein huolella hoitaa soseuttaminen. Ainakin minun sauvasekoitin hienontaa siemenetkin…
Emmi Keränen: Hei, pystyykö mansikat vaihtamaan vadelmiin hyvin?
Kinuskiemo: Jonna: Etusivulla, ja myös tällä sivulla, tuossa oikealla on Kinuskikissan tärpit -lista. Listassa kolmantena on ”Vuokien muunnostaulukko”. Sieltä löytyy hyvät…
Jonna Kuittinen: Minun pitäisi tehdä tästä kakusta versio vain kuudelle hengelle ja mietin miten pienennän ohjetta. Jos teen 16 cm vuokaan, niin…
Kinuskikissa: pellavapaita: olipa hienoa, että otit kulhokakun pitkästä aikaa ohjelmaan! Itse olen alkanut tehdä kulhokakkuja vasta blogin myötä ja todennut, että…
mari-johanna: Marika: Eipä tähän varmasti ole yhtä oikeaa gluteenitonta keksi laatua. Itse paljon gluteenitonta leivontaa tekevänä, olen myös huomannut,että eri kauppojen…
Marika Ylijoki: Tätä haluisin ehdottomasti kokeilla, mutta mikä olisi paras vaihtoehto keksille kun pitäisi tehdä gluteeniton?
pellavapaita: Njam :) Oli kiva tehdä parin vuosikymmenen jälkeen kulhokakku. Mutkaton, mukava, maistuva. (Tällä ohjeella tietysti eka kerta nyt.) Meidän lähikauppa…
mari-johanna: Kuten tuolla instan puolellakin jo totesin, niin onpas kiva värikäs kakku syksyisiin kahvihetkiin!! Ja mikä vuosikerta hillolla....Aivan ensiluokkainen vuosi tuo…
Kinuskikissa: Annemari: kiva kuulla, että tykkäsit sarvista! On totta, että voita sisältävät taikinat tahtovat vaatia jääkaappia, jos taikinaa on pitkään huoneenlämmössä.…
Annemari Vainionpää: Ihana ohje, tosi helppo leipoa - en ole mikään hyvä kaulija! Lisätkää ohjeeseen, että laita lopputaikina kylmään kaulimisten ajaksi. Tein…
mari-johanna: Uskiir: Voit hyvin toimia juuri noin kuten mietit. Keksi osuudet voi tehdä valmiiksi jo pari päivää ennen H-hetkeä, edellisenä iltana…
uskiir: Hei! Voiko keksit tehdä ensimmäisenä päivänä, täyttäminen toisena ja tarjoilun kolmantena päivänä? Kuuluuko myös koristeet laittaa täyttämisen yhteydessä kakun päälle?
Kinuskikissa: Kiitos paljon onnitteluista ja ihanaa, että seuraatte ja olette mukana! Moni Kinuski on tullut vuosien saatossa tutuksi ja on ollut…
mari-johanna: Judith: Minun arvioni on että kyllä tästä kakusta 10 juhlijaa syö. Toki riippuu paljon siitäkin mitä kaikkea muuta tarjolle laitat.Jos…
Judith Kalervo: Moi! Ja paljon onnea! Kuinka monelle tästä kakusta riittää, kun keksit ovat 23cm korkeita? Pidän 10-hengen juhlat ja mietin, että…
mari-johanna: Eikku: Kuulostaapa kivalta sinun ideasi! Itse käyttäisin kyllä pastaväriä, ihan siitä syystä,että se väri ei ole nestemäistä eikä näinollen pääse…
Eikku: Hei. Ajattelin maustaa marengit Keltaisella marjajauheella. Lisäksi haluaisin väriraitoja lisäksi niin mikä elintarvikeväri sopis tähän tarkoitukseen parhaiten?
mari-johanna: Salla: Hyvä idea! Jos turkinpippuri rouhe ei jonkun maku nystyröitä mielytä niin voit hyvin korvat sen jollain muulla mieleisemmällä rouheella.…
Salla: Hei, Sopisiko täytteeseen korvata turkinpippurit esim daim rouheella tai oreo? Jos korvaan täytteen niin sopiiko lemon curd tai onko muita…
Kinuskikissa: Taru: kannattaa ehdottomasti kokeilla! Mutakakku on kokemukseni mukaan aika armollinen erilaisille muunnoksille. Suosittelen katsastamaan myös tämän taateleilla makeutetun version: https://www.kinuskikissa.fi/terveellisempi-mutakakku
Taru Hotarinen: Hei! Mieheni vatsa ei oikein kestä sokeria paljoa. Olisiko tässä reseptissä mahdollista korvata sokeri hunajalla esim.? Ei kuitenkaan tarvi vaahdottaa…
Mari Alajääski: Fazerin ja Brunbergin suklaata käytin ja herkullista tuli.
mari-johanna: Mari: Kinuskikissa suosii leivonnassaan paljon Pandan suklaita. Myös itse käytän niitä. Toisaalta minä olen saanut mutakakun onnistumaan hienosti ihan taloussuklaalla.…
Mari Alajääski: Heippa, Mitä suklaita olette tähän käyttäneet?
Kinuskikissa: Nico: kiva juttu, onnea leipomiseen! :)
Nico Oljemark: Lähtee testiin nyt ekaa kertaa. Toki ite tehny tuorejuustosta maustetun sydämen ja katsotaan onnistuuko! Kardemumma muffineita hain ja niitä löysin!
Kinuskikissa: HeidiAnnika: voi tehdä jo edellisenä päivänä. :)
HeidiAnnika: Voiko tämän kakun tehdä jo edellisenä päivänä? Vai mahtaako kärsiä miten koristelut jne.🤔
Kinuskikissa: sari1: kiva kuulla, että tykättiin! Juustokakkuversio on seuraava reseptipäivitykseni eli kauan ei tarvitse odottaa. :)
sari1: Hyvää tuli! Oli valmista jo 7 1/2 tunnin jälkeen. Kehuttiin jopa paremmaksi kuin korvapuustijäätelö. Kiinnostaisi myös tuo juustokakku versio.
Kinuskikissa: Piia: mielenkiintoinen idea! Siihen voisi tehdä kinuskikuorrutteen vaikka Valion kinuskermasta keittämällä. Veikkaisin liivatteen määräksi 8. Tulehan kertomaan, miten onnistui!
Piia Raisiola: Kovasti houkuttaisi kokeilla juustokakkua tällä ohjeella 😊 Olisiko antaa vinkkejä liivatteen määrään?
soja: tän on pakko olla ihanaa =)
Kinuskikissa: Sanna: valmiin jauheen ja pähkinöistä hienonnetun "tahnan" rakenne hyvin erilainen, joten pitäytyisin tässä suhteessa reseptissä. Sen sijaan uskon, että manteleilla…
Sanna Leinonen: Hei, kuulostaa superhyvältä reseptiltä! Onnistuukohan cashewpähkinän korvaaminen mantelilla tai mantelijauholla jotenkin? Allergikolle olisi ihanaa löytää vaihtoehto :)
Kinuskikissa: maukonen: kyllä se varmasti hurjasti enemmän vaatii luovuutta ja soveltamiskykyä leipoa suomalaisia reseptejä ulkomailla. Mutta hyvin myös kehittää "pelisilmää" raaka-aineiden…
maukonen: Maistettu on ja Hyváá olí! Jos ei tietáisi, ei voisi uskoa sen olevan vegaaninen. Táyttáváá ei ollut nálká váháán aikaan...…
Kinuskikissa: maukonen: komea paistos syntyi, kuvakin sen kertoo! Kiitos kaukaisista terveisistä! Kiva kuulla, että Kinuskikissan reseptejä leivotaan myös muilla mailla vierahilla!…
Kinuskikissa: Annniina98: hieno juttu, kiitos tiedosta! :)
Kinuskiemo: Anniina98: 👍 😊
Annniina98: Nyt onnistuin! Sekoitin ilmeisesti kumminkin jauheet joukkoon liian nopeasti viimeksi, koska nyt nuolijalla sekoittaen taikina pysyi jämäkkänä.
Annniina98: Kaakaojauhe oli rainbowin tumma kaako, jolla on kyllä muu leivonta onnistunut. Vaniljakreemijauhe oli Golden star.
Kinuskikissa: Annniina98: onpas tylsä juttu! Itselleni tuo kaakaojauhemerkki on vieras. Onko kyseessä nimenomaan leivontakäyttöön sopiva kaakaojauhe, jossa ei ole sokeria?
mari-johanna: Elina: Kaikki varmasti käy yhtä hyvin. Maku kysymyksiä. https://www.kinuskikissa.fi/suolaiset-piirakkapohjat Tuoltakin sivulta löydät jo kaksi erilaista gluteenitonta piirakka pohjaa.
Elina Annanmäki: Käykö tähän pohjaksi mikä vain gluteeniton pohja vai onko joku tietty paras?
Kinuskikissa: Flower: varmasti onnistuu, mutta silloin kakusta tulee korkeampi ja täytettä suhteessa keksipohjaan enemmän. Joudut kasvattamaan vuoan korkeutta reunakalvon avulla.
Flower: Onnistuuko samalla täytemäärällä jos sisäkakku on 18cm halkaisijaltaan ja ulompi 20-22cm?
marjaraj: Kiitos! Siellähän tieto tosiaan on, ei vaan kiireessä kännykän näytöltä osunut silmään. Taidan kuitenkin valita toisen leivonnaisen tällä kertaa. Tuorejuustosta…
mari-johanna: marjaraj: Kun lukee reseptin oikein tarkasti, siellä annetaan vinkki sinisen kakun tekemisestä. Eli kyllä ne mansikat kannattaa mustikoihin ja siniseen…
marjaraj: Paljonko mansikka värjää sisäkakussa?🤔 jos tekee sinisen täytteen, peittääkö sininen pastaväri vai pitäisikö vaihtaa mansikat muuhun?
Kinuskikissa: Satu: kuten sojakin sanoi, tämä tosiaan tavallista, enkä ainakaan itse osaa sanoa, onko mitään tehtävissä...
soja: satu: mulle käy aina hyvin samoin. Leikkaan vain tuon osan pois, eli tasoitan kakun. Saa lapset mukavia herkkupaloja =) Tämä…
Satu Haaranen: Hei Tein tämän ohjeen muunnettuna 23cm vuoan mukaan. Paistoaika stemmasi mutta pohja repesi pahasti uunissa. Mitä tapahtui? Leipomisterveisin Satu
Kinuskikissa: Sannian: tämä taikina on kyllä poikkeuksellisen löysä rakenteeltaan, joten välttämättä mikään ei mennyt pieleen. Vuoka kannattaa etukäteen koetäyttää jollain sopivalla…
mari-johanna: Sannian: No voi hyvänen aika sentään ja apua... Miten siinä nyt sillälailla! Todella harmillista. Ei, taikinaa ei tarvitse vatkata vaahdoksi.…
Kinuskikissa: soja: mukavaa, että toit tämän vanhan reseptin uudelleen päivänvaloon! :)
soja: tein tätä tänään, muokaten ihan maidollisen/munallisen version. Mutta tulipa todella hyvää, ja lapsetkin tykkäsivät tosi paljon! Mukava kun löytää aina…
Kinuskikissa: Karkkimörkö: kiva juttu! :)
Karkkimörkö: Hyvin onnistui! Kiva vinkki.
Kinuskikissa: Marjukka: jos on kovin painavia karkkeja, niin sokerikreemi voisi toimia parhaiten. Suklaata sisältävä täyte voisi myös toimia, koska suklaa kuitenkin…
Marjukka Peltomaa: Moikka. Olen tekemässä kakkua johon tulisi karkkeja koristeeksi ympäri kakkua ja miettisin mikä olisi hyvä täyte siihen että karkit pysyisivät…
Kinuskikissa: Kati: olen matkan varrella muuttanut reseptiä, voiko kyse olla tästä? Olen kommentoinut asiaa reseptin kohdalla, sieltä pääset jäljille koska ja…
Kati Kortelainen: Moikka! Oon nyt useamman kerran leiponut sun ohjeella nuita chocolate chip cookieseja. Ensimmäisellä kerralla kekseistä tuli paksuja ja kivan näköisiä,…
Kinuskikissa: kitiCnatiC: yritin hakea netistä unkarilaista kirsikkaleivosta, mutta selkeää vastausta ei tullut. Sitten tein haun englanniksi ja jo alkoi löytymään. Katsopa…
Helileipoo: Hei! Käykö tuohon pursotusten värjäämiseen elintarvikeväri vai onko pastaväri ehdoton?
Marjo Manner: Hei Pitääkö valuman alle tehdä jokin kreemi?
soja: pilvijaa: sellainen kovettuva kastike voisi periaatteessa toimia, mutta se on sitten kova leikata.... ja valuvat tosiaan valuvat alas asti.....
Kinuskikissa: pilvijaa: en ole testannut, mutta epäilen, että ongelmana on liika valuminen. Eli kastike valuu kakun päältä pois eikä jää ehjän…
pilvijaa: Moi kinuskikissa, mitä luulet onnistuisiko jos laiska leipuri oikoo ja tekee kuorrutteen o’hoj jäätelökastikkeesta? Mitenköhän käy?
Kinuskikissa: Henna: hyvä kyssäri! Minäkään en ole kaikkia oman puodin tuotteita ennättänyt kokeilla, mutta tiedän monien noista valmiista pursotteista pitävän. Voisin…
Kinuskikissa: Paula: kuulostaapa hyvältä! Laita oheiseen galleriaan kuva, jos satuit ikuistamaan sydämet. :)
Paula Jeskanen: Löysin vähän isompia sydänpiparimuotteja. Laitoin köntän taikinaa siihen, tasoitin varovasti jauhotetuin sormin ka nostin muotin pois. Tuli kauniita ja maistuvia…
Kinuskikissa: Minna: ihanaa kuulla! :) Tosi kiva, että rohkeasti sovellatte! Puolukoista leipäset saavat mukavasti makua.
Minna: Hei Nämä ovat ihan huippuja! Kuullottelin sipulia edellisen kerran sekään, tämän päiväiseen taikinaan sekoitin kaurapuuron lopun. Seuraavaan ajattelin nakata hieman…
Kinuskiemo: Paula: Ohjeen mukaan hiiva liotetaan kädenlämpöiseen veteen ja sitten loput ainekset ”sekoitetaan” joukkoon. Eli ei käytetä konetta. Itse olen tehnyt…
Jenspa24: Jos pohjan haluaisi vaihtaa suklaakakkupohjaan, suositteletko jotain tiettyä?
Kinuskikissa: Olguska: kullattuja valumia näkyy kyllä somessa surffaillessa. Luultavasti silloin on varminta tehdä valumat pelkästä suklaasulasta tai melts-napeista, jolloin valumat kovettuvat…
mari-johanna: Olguska : Itselläni on vähemmän kokemusta näistä jauheväreistä ja enemmän kokemusta pastaväreistä mutta jos Kinuskikissa tässä saa lyyran upeasti kullattua…
Olguska: Apukissa: Hei, juuri tätä tarkoitin siis että onnistuuko samalla tavalla viimeistellä suklaavaluma kakun päällä kyseisellä jauheella kuin tässä on tehty…
mari-johanna: Olguska: Minä sanoisin, että tällaiset jauheet ovat loistavia kakkujen ja leivonnaisten viimeistelyyn, voit ripottaa niitä suoraan purkista vaikka kakun päälle…
Olguska: Hei, onnistuuko tolla Diamond Dust Gold koristelujauheella värjäämään suklaavaluman kakun päällä ?
Kinuskikissa: Anni ja mari-johanna: tuossa ohjeessa tämä onkin kerrottu: Jos kreemi tuntuu liian paksulta ja levittäminen kakun pinnalle on hankalaa, voit…
mari-johanna: Anni: Itse tapaan levittää kreemin aina mahdollisimman pehmeänä ja huoneenlämpöisenä, leveällä veitsellä tai lastalla. Mitä napakampaa (tarkoitan jääkaappi säilytyksen jäljiltä)…
Anni Sarajärvi: Kuinka saa kreemin helpommin levitettyä ettei kakku pohjasta irtoais murua niin paljon kuorrutteen sekaan?
Kinuskikissa: Anni: juu mikä tahansa neste ajaa asiansa! :)
Anni Sarajärvi: Onnistuuko veden tilalla käyttää sulatettujen lakkojen irtovaa vettä jossa on lakan makua?
Kinuskikissa: terapiapallo: kyllä voi leipoa muffinsseiksi. Täältä löydät tarkemman ohjeen: kinuskikissa.fi/red-velvet-muffinssit/ Varmasti täytteen pakastuskin onnistuu. Sulatus huoneenlämmössä tai jääkaapissa, jälkimmäisessä sulaminen…
terapiapallo: Voiko tätä taikinaa käyttää myös muffinseihin? Kuinka pitkä olisi paistoaika ja missä asteessa? Olisi helppo pakastaa ja ottaa aina tarpeen…
Kinuskikissa: marileena: kannattaa tutustua tähän ohjeeseen, se pätee kaikkiin kaulittaviin massoihin: https://www.kinuskikissa.fi/marsipaanilla-paallystaminen/ Sokerikreemi on varmin valinta kuorrutteen alle, mutta jos käytät…
marileena: Mitenköhän sokerimassa pärjää kreemin päällä? Onko kokemuksia. Koekakussa se kyllä meinasi vettyä aika pian🤔. Ei varmaan voi päällystää ainakaan edellisiltana.…
marileena: Teimmekin tuplakokoisen suurempaan vuokaan. Sen luulisi siis riittävän, kiitos!!!
Kinuskikissa: Serppana71: tosi kiva kuulla, että onnistuit noin hienosti! Tekemällä sitä oppii ja tosiaan sopivan lämpötilan löytäminen on tässä se olennainen…
Serppana71: Tein juuri kinuskin tällä ohjeella karpalo-toffeekakkuun. Käytin "Kotimaista" laktoositonta kuohukermaa. Ensin keitin sitä liian pienellä teholla, mutta kun lisäsin tehoja…
mari-johanna: Mirva: Oletko huomannut, että Kinuskikissalla on valmiina aivan ihana suklainen korkea kakkupohja ohje https://www.kinuskikissa.fi/korkea-suklaakakkupohja/ Suosittelen lämmöllä testaamaan!!
Mirva Törmikoski: Mulla olis 18cm vuoka ja haluaisin tehdä korkeamman kakun.. Eli ennenkuin kokeilen, niin onnistuuko näillä määrillä pienemmässä vuoassa, tuleeko korkeampi…
mari-johanna: Olguska: Onko kyse täytekakusta vai juustokakusta? Ja seuraava kysymykseni on,että onko tarjolla kuinka paljon muuta syötävää, makeaa ja suolaista? Yleinen…
Olguska: Hei, vieraita on aikuisia noin 20 ja 8 lasta, riittääkö yksi 26cm ja yksi 20cm halkaisijaltaan olevat kakut?

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti