KinuskikissaYhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Uusimmat kommentit

Pihkamarja: Tuli kokeiltua. Vaaleaa siirappia ei ollutkaan kaapissa, vaikka niin ajattelin. Korvasin sitten sen tummalla siirapilla ja hyvin toimi. Anista ei…
Kinuskikissa: Kiitos Vanillacherry! Ilman muuta, limpulla on paikkansa niin joulu- kuin pääsiäispöydässä. Ja aina kun haluaa herkutella leivällä. :)
Vanillacherry: Niin totta, näin ihanan limpun leipominen kyllä palkitsee nopeasti 😋 Ja tupla-ihanaa että jaoit tämän reseptin: itse saan siitä varmasti…
mari-johanna: Pellavapaita: Sinä se kyllä olet sellainen kodin hengetär jolta ei keinot lopu kesken!! :) Tomusokeri kun loppuu kesken keittiöstä niin…
pellavapaita: Tein unelmatortun sukulaisen kahvipöytään. Siinä tortussa ohjeen mukainen täyte, mutta juusto oli Viola sitruunan makuisena. Innostuin tekemään omaankin kahvipöytään unelmatortun,…
Hembug: Toisella kerralla onnistui hyvin. Ensimmäisellä kerralla taikinasta tuli niin löysää, että macaroneista tuli lättyjä ja ne vielä lässähtivät uunista tullessa…
Hanna_M: Olen kahdesti tehnyt näitä, ja molemmilla kerroilla tapahtui aivan sama juttu: leivät eivät kypsy sisältä lainkaan, vaan tuon 35 minuutin…
Kinuskikissa: Kirsi: kiitos kommentista! Hiivan määrän näyttämisessä oli pieni hetkellinen häiriö. Muutin senkin nyt skaalautuvaksi.
Kirsi: Todella hyviä ruisleipäsiä ja helppo ohje. Tein kiertoilmauunissa kaksi pellillistä kerrallaan, sen verran laskivat ettei niitä voinut halkaista. Hyviä myös…
katjaniinip: Ihan täydellistä!! Tällä jos ei herkkuhimo lähde niin ei millään!
Kinuskikissa: eve04: jeeeeee! Niin meidänkin! 😄
eve04: Huippua! Kaksi kertaa jo tehty tällä reseptillä. Tästä tuli meidän suosikki!
Kinuskikissa: soja: jee, kiva kuulla! :)
soja: tätä tehtiin perjantaina, ja ai että, olipa herkkua. Menee jatkoon!
Amabel: Tein näitä eilen puolikkaan annoksen. Sattumiksi laitoin pienen askillisen rusinoita, 7 kohvehtia ja muutaman palan Fazerin sinistä. Lisäksi sain upotettua…
Kinuskikissa: Amandapanda: mari-johannalta saitkin jo hyvää infoa! Minä laittaisin valkuaisvaahdon tilalle kermavaahtoa, jos mahdollista jonkin vaahtoutuvan kevyttuotteen, mikäli sellaisia on markkinoilla…
mari-johanna: Amandapanda: Tuohon sinun jatkokysymykseesi lienee paras vastaaja Kinuskikissa itse reseptin laatijana. Yleisesti ottaen kaikki mitä reseoteissä on, niin joku tarkoitushan…
Amandapanda: Kiitos mari-johanna! Voisiko valkuaiset jättää kylmästi pois, vai pitääkö silloin lisätä jotakin muuta ainetta? Eli korvaako se reseptissä jotain vai…
mari-johanna: Amandapanda: Valkuaisvaahto tekee kakusta kuohkeamman, kevyemmän ja ilmavamman oloisen.
Amandapanda: Mikä tarkoitus tuolla valkuaisella on? Olen vastikään innostunut leivonnasta enkä ymmärrä vielä sitä kemiaa siinä taustalla, ja kiinnostaisi tietää mikä…
Kinuskikissa: Helmund: no, tulipa kokeiltua enkä olisi itsekään osannut etukäteen sanoa, miten hyvin tuo tuote toimii. Ehkä sille löytyy jotain muuta…
Helmund: Nyt meni vähän metsään, mutta ihan oma moka - käytin karppisokerin sijaan Stevia Sweet-nimistä leivontaankin tarkoitettua tavaraa. Noh, tiikerikakkuni näyttää…
Kinuskikissa: FiloSofiset: kyllä onnistuu! :)
FiloSofiset: Hei! Haluaisin kokeilla vegaanista versiota näistä. Onnistuisikohan vain vaihtamalla voitaikina lehtitaikinaan? 🤔
Kinuskikissa: Blackie: kinuski eristää hyvin kakun kosteutta, joten pursotukset säilyvät kyllä tuon ajan. 🙂
Blackie: MIten kermaruusupursotukset kinuskin päällä säilyy ja menestyy? Mä toivon, että kakkua voidaan syödä usempana päivänä (jopa kolmena päivänä) ja mietin,…
Kinuskikissa: Essi: hyvä huomio! Korjasin linkit. :)
Essi: Reseptin linkit kakkupohjiin ja kinuskiin eivät toimi.
Kinuskikissa: Tiina: tulipa upean näköinen kakku! Oli ilo lukea onnistumisestasi. Kiitos kertomuksesta ja kuvasta!
Teresa Korhonen: Kati Korhonen: Hei, olisikohan tämä mahdollisesti se ohje jota tarkoitit? https://www.kinuskikissa.fi/leipomot/nekkunen/maailman-paras-mutakakku
Kinuskikissa: Kodinhengetär ja Kati: Mutakakun ohjetta en ole kyllä muuttanut. Jos muutan ohjeita, laitan siitä yleensä tiedon kommentteihin ja kerron, mitä…
Kodinhengetär: Kati Korhonen: minulle on käynyt Runebergin tortuissa samalla lailla, joten kannattaa aina ottaa kuvakaappaus ohjeesta jonka tekee. Vuoden päästä ohje…
Kati Korhonen: Höh! Onkohan tätä kinuskikissan ”maailman paras mutakakku” ohjetta hieman viime aikoina muutettu? Sillä olen aina palannut tähän ohjeeseen, kun mutakakku…
komeettaa: Onnistui hyvin mutta paistoin 5min enemmän
Kinuskikissa: puuris: jopas sentään! Mutta jatkoa ajatellen: tuollainen epäonnistunut keksi on varsin käyttökelpoista esimerkiksi kerrosjälkiruoissa, keksikäs-kakussa, jäätelössä tai juustokakun pohjana. Voi…
mari-johanna: Puuris: Hui kamala.... onneksi sentään jätit hyppäämättä! Hih!!! :) Tuo gluteeniton leivonta on joskus pienestä kiinni, olen itsekin sen huomannut.…
puuris: Huvittavinta on, että kun maisteltiin tyttöni kanssa taikinaa, menin sanomaan ”tämä taikina on NIIN HYVÄÄ, että äiti lupaa hypätä ikkunasta…
Kinuskikissa: puuris: jauhoseos on ainoa selkeä tekijä, joka voi mielestäni vaikuttaa. Tämän vuoksi olen ohjeeseenkin laittanut varoituksen. Kokeilepa ensi kerralla Viljatuotetta.
mari-johanna: Puuris: Mystistä, mutta en usko vian johtuvan nyt kyllä suklaasta. Minä monesti korvaan Kinuskikissan näissä pipareissa olevat suklaat jollakin rouheeksi…
Kinuskikissa: Suski: sama ajatus kuin mari-johannalla, kyllä minäkin alustan kyhäisin.
mari-johanna: Suski: Voihan hyvin olla, että nekku kiille kestäisi lumilyhdyn, mutta miksipä ei voisi sulattaa valkosuklaasta sellaista laattaa ikäänkuin lyhty sitten…
Suski: Ajattelin Kinuskikissan valkosuklaasta tehtyä lumilyhtyä tämän nekkukakun koristeeksi, toimiikohan ihan sellaisenaan vai pitäisikö kehittää jokin alusta lyhtyä varten?
Kinuskikissa: soja: näin on, hävikkiherkku parhaimmillaan. 😊
soja: tämä on kyllä ihana herkku. Ja meillä kyllä kaikki kuivamisuhan alla olevat leivänloput saa uppoamaan näin hetkessä =)
Kinuskikissa: Helmund: mahtavaa palautetta, tuhannesti kiitoksia! ❤️❤️❤️
Helmund: Jee, taas onnistuin Kinuskikissan reseptillä. =D Nyt loppui 100% kauraleivän ostelu kaupasta, näistä tuli huomattavasti parempia. Taikinastani tosin tuli aika…
Kinuskikissa: Jusuki: hieno juttu! :)
Jusuki: Ihana! Rapea kuori ei ole osunut nyt 30v keliakian kanssa leiponeelle usein (käytin reseptissä gl kauraa). Tosin maku oli parempi,…
Kinuskikissa: Tiina: reseptin toiseksi viimeisessä lauseessa sanotaan: Anna kohota ilman liinaa noin tunnin ajan. Leipäsiä ei voidella. Näetkö sinä tuon jotenkin…
Kinuskikissa: mari-johanna: ihana juttu ja sydämelliset onnittelut päivänsankarille! 💕 Kiva, että osui napakymppi tärkeään hetkeen. 😊
mari-johanna: No nyt tuli uusi luottokakku! Tämä kakku tehty ja niin hyväksi todettu!! Miehelläni oli synttärit ja koska nyt ei voi…
mari-johanna: Kirppu1: Varmasti käy. Itse tapaan useasti tällaisissa kakuissa pakastemansikat sulatuksen jälkeen vielä valuttaa, mutta huomaan,että Kinuskikissa taas useimmin sanoo ettei…
Kirppu1: Käykö tähän pakastemansikat ?
Kinuskikissa: Lirbl: pellavapaita jo vastasikin kysymykseesi. 🙂 Eli nimenomaan tuosta syystä kehotan aina värjäämään kerman ennen vaahdotusta. Minä käytän värjäämisessä aina…
Kinuskikissa: Jaana: lanttukukon - kuten monen muunkin perinneruoan - valmistamiseen on useita oikeita tapoja. Joka suvussa kulkee omat perinteet, joita kannattaa…
Jaana Korhonen: Kyllä kunnon lanttukukko on 4h uunissa,ensin 225 kunnes kuori ruskistuu sen jälkeen pakataan elikkä leivinpaperi ja sit folioon,pidetään uunissa noin…
Kinuskikissa: merjalilja2002: hups, ikävä kuulla, että kävi näin. Siinä olet oikeassa, että tämän ohjeen luokitus ei kuuluisi olla helppo. Tuolla toisen…
merjalilja2002: Ei todellakaan ole helppo, jos et halua pilata päivääs älä ikinä tee näitä
Kinuskikissa: Jester: aivan upeita ovat nuo leivoksesi! Ainakaan haasteet eivät kuvasta välity. :) Ehkä tuon erottumisen kanssa yksi tekijä on se,…
Jester: Halusin kokeilla jotain näperrettävää, joten tartuin tähän ohjeeseen :) Tässä oli mielestäni sopivasti puuhaa - mutta itse en ehkä ihan…
Kinuskikissa: Toffeekoira: olipa mahtavaa kuulla! 😀❤️
Toffeekoira: Nämä ovat aivan ihania leivonnaisia. Sopivasti haastetta tätä tehdessä. Lopputulos oli aivan äärettömän herkullinen. Todella hyvää! Tuo pelkkä suklaapohja oli…
Kinuskikissa: pellavapaita: kyllä, sitruuna kuuluu minunkin makusuosikkeihin ja se kuuluu erityisesti keväiseen leivontaan. Raikkaan näköinen kakku tuli!
pellavapaita: Sitruuna kun edelleen kuuluu makuvalikoimissani ykköslistalle, niin arkipäivän herkkuhetkeen pyöräytin tämän kakun. Pohjana on kaurakeksejä ja pohjan päälle levitin Piltti…
Kinuskikissa: Anni: kyllä ainesten pitäisi näkyä ihan oikein, ainakin minulla näkyy. Kokeile painaa selaimesta ctrl-painike pohjaan sitten F5. Vieläkö sama juttu?…
Anni Hirvonen: Hei, Olisin tehnyt tätä takuuvarmaa juustokakkua, mutta harmikseni varmaan päivityksen jälkeen ainekset näkyvät nyt osittain vain määrinä. Apuva!
pellavapaita: Kinuskikissa; Kiitos :) Arjesta on hyvä tehdä juhlaa ajoittain, kun juhla-juhlaa on kuitenkin lopulta aika harvakseen :)
pellavapaita: Kinuskikissa; Tosiaan oiva liima on rasva vuoan seinämissä; sitä olen aina käyttänyt leivinpaperin "liimaamiseen". Kinuskiemo; Nyt meni kyllä kehut överiksi,…
Kinuskiemo: pellavapaita: No olihan siinä todella tekevälle sattunut! Sori ja kovasti pahoittelut! En muista tuota kommentointitilannetta, mutta uskoisin siinä olleen useamman…
Kinuskikissa: pellavapaita: näin on, reunakalvo soveltuu kylmien juustokakkujen valmistamiseen, eikä kestä uunia. Lissyn kommentista taisin minäkin alun perin oppia tuo margariinin…
pellavapaita: Hyvää ystävänpäivää 🙂 Tämä on ehkä hyvinkin typerä kommentti, mutta ei näy kieltoa sellaisille, joten... 🙂 Nuori ystäväni oli tätä…
mari-johanna: Elbereth: Huikeaa!! Uskon sen, että on varmasti ollut hyvää. Meillä on raparperihilloa ,joten täytyypä joskus kokeilla... Mmmmmm!!
Kinuskikissa: Jempu: kiva kuulla! :)
Jempu: Herkullista oli!
Kinuskikissa: Jempu: tässä täytteessä on jo kaksi makua, joten itse pitäytyisin yhdessä täytemaussa. Voihan kakkupohjan kautta tuoda sitten lisämakua, tehdä sen…
mari-johanna: Jempu: itse laittaisin ehkä ihan vaniljatäytteen. Mutta varmasti muitakin vaihto-ehtoja on.
Jempu: Mikä toinen täyte sopisi maullisesti tämän täytteen pariksi, jottei tule liian makeaa kakkua?
Kinuskikissa: soja: hienoa kuulla, hyvä palaute lämmittää täällä asti. :)
soja: sain tästä niin hyvää palautetta, että nyt odottaa jääkaapissa jo toinen, josta saavat työkaverit huomenna kahvilla nauttia =)
soja: tämäpä odottaa nyt jääkaapissa huomista. Ystävä toivoi kakkua jossa olisi mansikkaa ja valkosuklaata
mari-johanna: heidi84: Voit vaihtaa tuorejuuston ihan vaikka vaniljan makuiseen rahkaan.
heidi84: hei. haluaisin tehdä tämän kakun mutta raskaana oleva ei pysty tuorejuustoa syömään, mitä voisi laittaa tilalle?
Kinuskikissa: Petra: kokeilemalla oppii, mikä toimii ja mikä ei. Minun leivontaesikuvani mummini käytti myös paljon sitruunamehua täytteissä. Hän mielestään muuten mausta…
Petra Nisula: Kiitos! Joo se on😅 Käytän itse myös maun vuoksi vispikermaa. Käytin kakkun kuorrutteeseen nyt sitruunatuorejuustoa tuomaan raikkautta kun kyseessä muualle…
Kinuskikissa: Petra: hyvin voi johtua sitruunamehusta! Kokeile sekoittaa ensin tuorejuusto ja valkosuklaasula keskenään. Ja sitten vasta kermavaahdon joukkoon. Lopuksi varovasti sitä…
Petra Nisula: Hei! Tämän (parhaan mousse) ohjeen alle on oiva kysyä! Mulla tahtoo nykyään todella helposti valkosuklaa juoksettua kerman ja tuorejuuston kanssa.…
Kinuskikissa: Milla: kauravispillä onnistuu oikein hyvin. Tai muilla kasvivispeillä. Vaahtoutuvuuksissa tosin on eroja, tuppaavat vaahtoutumaan reilummiksi kuin kermat. Myös kasvikermojen makeutus…
Kinuskikissa: Ulla-Birgitta: suosittelen näissä tapauksissa valitsemaan jonkin Kinuskikissan liivatteettoman hyydykekakun ja käyttämään sellaista reseptiä pohjana. Löydät kakut menemällä hakusivulle ja sieltä…
mari-johanna: Ulla-Birgitta: Voi olla, että tämä vastaus tulee jo myöhässä, pahoittelut siitä! Voit varmasti kokeilla vaihtaa liivatteet vegaanisiin liivatteen korvaajiin joko…
Ulla-Birgitta Nurmela: Hei, mitä luulet, onnistuuko laskiaspulla hyydykekakku ilman liivatetta?
Kinuskikissa: Suvi-Elina: tämän ongelman pitäisi poistua, kun odotat, että sivusto antaa ilmoituksen päivityksestä. Painat tuossa ponnahdusikkunassa OK, niin raaka-aineet päivittyvät oikeiksi.…
Suvi-Elina Koskela: Hei! Käytän enimmäkseen Kinuskikissan reseptejä leipoessani. Uusien sivujen jälkeen, olen usein törmännyt tilanteeseen jossa leivonta-aines näkyy "undefined". Olen selvinnyt, kun…
Kinuskikissa: mari-johanna: hieno juttu, kiva että maistui! :)
mari-johanna: Ystävänpäivä vietetty ja vohvelit syöty! Nam! Meillä onkin vohvelirauta ollut pitkään kaapin perukoilla pölyä keräämässä, joten nyt oli kiva kun…
mari-johanna: Tämä näytti niin houkuttelevalta, että nyt on aineet kaapissa ja sunnuntaina juhlistetaan ystävänpäivää ihan perhepiirissä näiden, kanapiirakan ja rahkabebejen voimalla!!…
Kinuskikissa: mari-johanna: hyvä idea toimia näin! Tavallisissa bebeissä kuorrute tehdään pelkästä vedestä, mutta aromeilla kuorrutteeseen saa "luonnetta".
mari-johanna: Voi mahoton miten hyvää! Viimeksi näitä tehdessä viimeisestä bebestä tuli "tappelu" ja niin meinasi käydä nytkin ystävänpäivänä. Eipähän jää näitä…
Kinuskikissa: Anna-Mariar: näissä tomusokerikuorrutteissa joutuu välillä yhdistämään eri mittayksiköitä, koska määrä on niin tarkka. Deseissä mitattuna 1 dl olisi liian vähän…
mari-johanna: Anna-Mariar: Itse ajattelen, että laitat kuorrutteeseen tuon 0.5 dl mehua, ja toimit sen mukaan. Mutta kun sitten erotat tummempaa kuorrutetta…
Anna-Mariar: Tuleeko tuohon kuorrutteeseen siis ensin 0,5dl sitruunamehua ja lisäksi vielä ruokalusikallinen sitruunamehua?
Kinuskikissa: Janette: kananmunan rooli on sakeuttaa täyte, mutta perunajauhot voisivat ajaa saman asian. Valitettavasti en osaa sanoa määristä mitään tarkkaan. Tuo…
Janette Peltokorpi: Meillä asuu kananmuna-allergikko. Millä kananmunan voisi korvata täytteessä?
mari-johanna: Anni: Vaniljakreemijauheen voi korvata ihan blå bandin vaniljakastike jauheella.
AnnaL: Millä voi korvata täytteen vaniljakreemijauheen??!
mari-johanna: Laura; voit toki käyttää elintarvike väriä mutta niiden väripigmentti on pastavärejä heikompi,jolloin joudut käyttämään väriä enemmän saadaksesi toivotun värin. Se…
Laura Joukainen: Ihana ohje! Voiko pastavärin sijaan käyttää sellaista nestemäistä elintarvikeväriä, vai onko pakko olla juuri tuo pastaväri?
Kinuskikissa: riikkat: jäin miettimään, ettei vaan joku olisi tätä pellille tehnytkin... mutta uskoisin, että onnistuu, helpompi muunnos noinpäin. Tulehan kertomaan, miten…
riikkat: Voiko tämän tehdä pellille? Normikakkupohjasta kun tulee helposti kuiva..
Kinuskikissa: Marita: kyllä tuo varmasti onnistuu! Toki konvehdin muoto siitä kärsii: alkavat uunissa levitä.
Marita Luopakka: Mitähän näille tapahtuis, jos hetken paistais? Jättäis toki silleen puoli-raaoiksi, mutta sitten ehkä jäis vatta vaivat osalla pienemmiksi
Kinuskikissa: Ida: voi käyttää kuohukermaa yhtä hyvin! Oi kun kuulostaa hyvältä tuo lakritsidumle-versio!
Ida Kiviniemi: Hei! Lasteni toiveesta ajattelin kokeilla dumle -täytettä lakritsidumleilla. Ohjeessa on vaahto tehty vispikermasta, onko siihen joku tietty syy? Onnistuuko vaahto…
Kinuskikissa: jasmina: kyllä varmasti onnistuu. Laitan sinulle vinkisti linkin kasvikermojen "kinuskivertailuun". Saman testin yhteydessä testasin kermoja myös vaahdotettavan kinuskin valmistamisessa, mikä…
jasmina: Hei! Onnistuukohan dumlevaahto tehdä soijavispiin tai muuhun maidottomaan kermaan?
Kinuskikissa: Lila: kyllä voi. Tähän voinee soveltaa sämpylöistä tuttua suhdetta eli 1/4 ps riittäisi. Ei muuta huomioitavaa kuin veden lämpötila eli…
Lila Humaloja: Voinko käyttää näiden tekemiseen kuivahiivaa?:) jos kyllä, minkä verran ja onko muuta huomioon otettava
Kinuskikissa: karpalo93: oi miten mukavaa palautetta! KIITOS paljon tästä. :)
karpalo93: Erittäin hyvä ohje! Olen tehnyt jo kaksi kertaa ja ai kun oli hyviä! Minä unohdin kokonaan öljytä peltiä ja laitoin…
Kinuskikissa: Lotta: peitä pinta silloin kermavaahdolla. Voit ripotella päälle makeisia tai vaikka noita söpöjä koristesydämiä, joita pellavapaidan kakussa näky
Lotta Pakanen: Miten mantelimassan voisi korvata, jos on manteliallergia, mutta haluaisi jotain kuitenkin kakun pääll
pellavapaita: Kinuskikissa; Kiitos, ja hyvää on nyt seuraavana päivänä etenkin, kun on kunnolla jäähtynyt ja vetäytynyt :)
Kinuskikissa: pellavapaita: hienoa, että tartuit nopeasti toimeen ja loihdit meille upean laskiaiskakun ihasteltavaksi! Siinä on sopivasti ystävänpäivää ja tosiaan hieman myös…
pellavapaita: Pitäähän näin erikoinen juttu kokeilla, joten ei kun tuumasta toimeen 🙂 Kaupan rusinapitkon käytin pullana. Mantelimassaa oli 200g pkt, ja…
Kinuskikissa: Leipuri03: hieno juttu, että onnistui myös gluteenittomana! Näihin kaikkiin pullasovelluksiin kannattaa tosiaan käyttää sitä gluteenittoman pullan perusohjetta.
Leipuri03: Tein bostonin gluteenittomana käyttämällä kinuskikissan gluteenittoman pullan ohjetta jossa sama määrä nestettä kuin tässä ohjeessa. Taikinalla tulee vain yksi bostonkakku,…
Kinuskikissa: pellavapaita: veikeä versio tämäkin! Kyllä Runebergin tortusta on moneksi.
pellavapaita: Tosi tuhti kakku tällä taikinalla tuli tehdyksi :) Laitoin taikinakerrosten väliin ohuesti Saarioisten paistonkestävää vadelmamarmeladia. Olisi saanut olla tuhdimmin, mutta…
pellavapaita: Tein 28cm vuokassa ohjeen täytemäärillä kakun. Pohjaan laitoin keksejä reilusti enemmän, Kantolan tummia kaurakeksejä käytin. Ne on kivasti rouheisia, rustiikkisia…
Kinuskikissa: Kiva juttu, mari-johanna! Ja onnittelut vielä synttäreiden johdosta! :)
mari-johanna: Minä tein tämän kakun viime viikonloppuna itselleni synttäri evääksi!! Itse olen laktoosikko ja perheessämme löytyy myös täysin maidottomia joten minä…
pellavapaita: Kinuskikissa; kiitos :)
Kinuskikissa: Hienolta näyttää, pellavapaita! Ja kiva, että onnistuit laskurin avulla muokkaamaan sopivaan vuokakokoon. :) Keksien kanssa saa tosiaan olla tarkkana. Muovipussin…
mari-johanna: Marika: Vaikka manteli kuuluukin olennaisena osana runebergin leivontaan sen voi vallan mainiosti jättää pois. Voit korvata manteli osuutta laittamalla esim.…
Marika Torp: Millä korvaisit mantelin jos sitä ei voi käyttää? Meillä on perheessä monta manteli ja pähkinäallergista. (Kakun pitää myös olla gluteeniton…
mari-johanna: Katja: Uskoisin että voit vaahtokarkkien kanssa toimia kuten mietit, mutta olen itse huomannut , että kun vaahtokarkit ovat pussin ulkopuolella…
Katja: Tötteröt kiinnitetään vasta ennen tarjoilua, mutta vaahtokarkit voi varmaan kiinnittää reunoihin jo edellisenä päivänä? ☺️
Kinuskikissa: Cecci: saattaa hyvinkin olla näin! Nämä ovat hirmu vaikeita kysymyksiä näin reseptin laatijan näkökulmasta. On tosi vaikeaa ottaa kaikkia eri…
Cecci: Tähän pohjaan liittyen, kun joku oli kommentoinut, että siitä tuli kumisen oloinen, niin olikohan taikinaa vatkattu liikaa? Itselleni kävi myös…
Kinuskikissa: Sanna: minä tekisin kaksi levyllistä. Siitä saisit joko neljän pohjakerroksen kakun hieman pienemmällä halkaisijalla tai sitten kolmen pohjakerroksen kakun isompana.…
Kinuskikissa: Kakku-mama: hm, harmi sentään... Onko mahdollista, että valkuaisen ja tomusokerin mittauksessa olisi ollut jokin tarkkuusheitto? Kuulostaa siltä, että tomusokeria olisi…
Kakku-mama: Mitä mahtoi käydä kun tomusokerikuorrute imeytyi hilloon, eikä jäänyt pinnalle niinkuin kuvassa. Ei makua haitannut, mutta haluaisin viisastua tästä 😁
Kinuskikissa: Miizu: ei mitään käsitystä... En itse leivo tilauskakkuja, niin en ole perehtynyt alan säädöksiin, enkä uskalla alkaa arvailla. :)
Miizu: Hei!Tyhmä kysymys mutta voiko virallisesti Suomessa leipoa tilauksista kakkuja missä käytettään raakamuna esim marenkikreemi (salmonella)Kiitos vastauksesta!!🤗❤
Kinuskikissa: Tepsku: voit käyttää pakastepensasmustikoita. Ei kannata muuttaa kostukkeen määrää. Itse laittaisin jäisinä, helpompi asetella.
Tepsku: Voiko täytteen pensasmustikat olla pakastepensasmustikoita jotka sulattanut vai lähteekö niistä paljon nestettä? Vai olisiko parempi että laittaa jäisenä ja vähentää…
Kinuskikissa: soja: tosi vaikeaa tietää, milloin käytetyllä tuotemerkillä on väliä. Mutta kokeile tosiaan Philadelhiaa.
soja: enpä käyttänyt philadelpiaa, vaan valion tuorejuustoa, kun sitä sattui kaapissa olemaan. TÄmä tuli muuten itsellekin mieleen ihan äsken. Onhan ne…
Kinuskikissa: soja: käytitkö Philadelphian tuorejuustoa? Mietin, voiko merkillä olla väliä - joskus on! Jon-Einarilla hyvää ja selvästi asiantuntevaa tietoa tuossa, joka…
Kinuskikissa: Sanni: itse ostin juuri tänään piparjuurituorejuustoa K-supermarkeista. Merkki on Cantadou. Mutta voit korvata melkein millä tahansa mieleisellä maulla, tähän ei…
Sanni: En löytänyt kaupan valikoimista piparjuurituorejuustoa ja kylmäsavuhärkää. Miten voin korvata ne?
Kinuskikissa: Tepsku: tuohon en osaa varmaa vastausta sanoa, mutta luultavasti kakkupohja on tuoreena herkempi eli ehkä leikkaisin vasta ennen täyttämistä.
Tepsku: Vielä lisäkysymys tuli mieleen tuosta gluteenittomasta pohjasta. Onko parempi leikata ennen jääkaappiin laittoa vai vasta huomenna kun ottaa jääkaapista täyttöä…
mari-johanna: Tepsku: Juuri näin, vaihdat vehnäjauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Mutta muistathan, ettet gluteenittoman pohjan ollessa kyseessä vuoraa kakkuvuokaa tavallisella korppujauholla. Myös korppujauho…
Tepsku: Haluaisin tehdä tämän gluteenittomana. Riittääkö että vaihdan vehnäjauhot sunnuntain gluteenittomaan jauhoseokseen? Tarvitsisin kakun lauantaina niin voinko tehdä pohjan torstaina,, täyttää…
Kinuskikissa: Sandra84: kyllä juurikin kuten mari-johanna tuumaili. Red velvet -pohja tehdään perinteisesti öljyyn ja rakenne säilyy pehmeämpänä viileässä, mutta varmasti onnistut…
Kinuskikissa: PiaLL: kiva juttu ja ihanaa, että tykkäsit torttujen mausta! Aidon torttuvuoan käyttö vaatii pientä askartelua. Mutta isot muffinssivuoat ajavat ihan…
PiaLL: Loistava resepti, tulee yhtä hyvät tortut kuin kaupan parhaat! Satsista tuli 12 kpl metalliseen muffinsivuokaan tehtyä torttua, ja 3 isoihin…
_suklaaunelma_: Okei, ens kerralla sitten keitän vähän kauemmin ja niin, että lämpömittari ei osu kattilan pohjaan, nyt lämpötila saattoi heitellä sen…
Kinuskikissa: _suklaaunelma_: kun lämpötila on saavuttanut 119 astetta, annetaan seoksen jäähtyä (eli otetaan pois liedeltä) 10 minuutiksi. Tämän jälkeen alkaa sekoittelu.…
_suklaaunelma_: Moi! Tein fudgea eilen ja jouduin sekoittamaan n. tunnin, ennenkuin rakenne alkoi olla hyvä.😬😅 Sekoitin puuhaarukalla, koska en omista puulastaa,…
Kinuskikissa: Juanita: aivan mahtavaa! Iso kiitos, että tulit kertomaan! Olisi jäänyt muuten itseäni vaivaamaan. :)
Juanita: Ostin uuden mittarin, lämmitin seoksen uudelleen. Nyt onnistui. Huomasin, että kaikki mittarit eivät sovellu induktioliesille. Clas Ohlsonilta sopiva kuitenkin löytyi…
Kinuskiemo: Hei candy! Tosi harmillista, jos hyvän piirakan pohja jää raa’aksi. Itse käytän yleensä piirakoiden paistamisessa pinnoitettua vuokaa tai lasista Pyrex-vuokaa.…
candy: Heips emo! Onko sinulla antaa vinkkiä miten mustikkapiirakan saa pelastettua jos pohja jää raa'aksi? Minulla harmillisen usein käy näin... Piirakkavuokani…
pellavapaita: Kinuskikissa; Kiitokset, hymynaamat ilahduttavat aina :) ja kakku on tosiaankin hyvää kaikkine mausteineen nimenomaan. Niillähän toisaalta voi säätää makua aika…
Kinuskikissa: pellavapaita: oijoi, tuo on kyllä oikein kahvikakkujen kaunokainen tuo sinun versiosi. Hyvä tietää paistoaika, jos muutkin innostuvat leipomaan perinteisessä vuoassa.…
pellavapaita: Tapani mukaan plarasin reseptisivuja keskittyen mm. kahvikakkuihin. Huomioni kiinnitti tämä ohje, ja luettuani kokemukset tavallisessa kakkuvuoassa tehdyistä herkuista, päätin ryhtyä…
Kinuskikissa: TuuliMaria: mielenkiintoinen kokemus, kiitos tämän jakamisesta! Jäin pohdiskelemaan, oliko vääränlainen sekoitustapa sitten välttämättä huonompi kuin oikeaoppisesti tehty. Voisiko ajatella, että…
TuuliMaria: Hei, pakko kertoa tekemästäni voi-sokerivaahtomokasta. Leivoin Kinuskikissan reseptillä maukkaita Runebergin torttuja (resepti on muuten aivan huippuhyvä! Kiitos!) ja jo alkumetreillä…
Kinuskikissa: Blackie: voi vitsi! Laitoithan kardemummaa koko määrän? Ehkä paistoaika olisi voinut vähentää.
Blackie: Siis apua, miten kuivakka ja mauton (lähinnä jauho maistuu) tästä tuli 😝 kookoskermavaahto ja hillo pelasti, mutta miten tää nyt…
Kinuskikissa: pellavapaita: no niin, tänne se brownie-pohja siis pääsi. :) Kiva, että nostat esiin myös näitä vanhempia ohjeita! Hienosti onnistuttu kuvasta…
pellavapaita: Tänään tein yhden kahvikakun lisäksi myös tämän kakun. Ohjetta noudattaen 28cm vuokaan, Brownies-pohjalla ja kiilteen päälle raastoin valkosuklaata, kun helpolla…
Kinuskikissa: Hanna: miksei näinkin voi tehdä! Mitenhän onnistuu päälle tulevan täytteen levitys, kun tuolla tavalla tehtynä sen ei voi antaa välissä…
Hanna: Hei! Olen valmistamassa täytekakkua johon tulee tämä puolukkatäyte sekä sinun kinuskitäyte. Voiko nämä siis laittaa ihan samaan väliin? Pohjalle ensin…
Kinuskikissa: iidajenni: voi kiitos aivan ihanasta viestistä! :)
iidajenni: Etsin kuumeisesti toimivaa pannariohjetta kun Marttojenkaan reseptillä ei meinannut onnistua, mutta nyt tärppäsi! Ihanaa pannukakkua, vaikka muokkasin hieman perinteisemmäksi. Jätin…
marjosalo: Itse leivotut runebergintortut ehdottomasti👍 Täytyykin kokeilla tuota juustokakku versiota näyttää niin hyvältä😋
pellavapaita: Tein 28cm irtopohjavuokaan juustokakun pohjaksi. Sopiva paksuus noinkin isona tuohon tarkoitukseen mielestäni. Paistoin 16minuuttia ja se oli turhan kauan tuolle…
pellavapaita: Kinuskikissa; Kiitos, noin on. Omaan kakkuuni liittyen haluan vielä sanoa sen, että nyt 3 vrk leipomisen jälkeen kakku on jääkaapissa…
Kinuskikissa: pellavapaita ja Ulla: kiitos kommenteista ja näkemyksistä reseptiin. Näin tosiaan on, että hapan jakaa mielipiteitä siinä missä makeakin. Sekin kannattaa…
pellavapaita: Monennen kerran tätäkin kakkua tein tänään. N.45v olen erilaisia Runebergin torttuja ja kakkuja väsäillyt. Täältä ottanut reseptit jo vuosia, vuosia…
Ulla Immonen: Tein tällä reseptillä kakun vuosia sitten, laitoin sen 1,5 dl sitruunamehua. Tuli kyllä järkyttävän hapanta, aivan syömäkelvotonta. Ihmettelinkin sitä sitruunan…
Kinuskikissa: Ansku: toki! Varmasti tulee vielä parempi sitko yleiskoneella, kun voi antaa koneen rauhassa vaivata taikinaa. :)
Ansku: Moikka. Voiko pullataikinan tehdä yleiskoneella jos ei tahdo upottaa käsiä taikinaan? 😅
Kinuskikissa: mari-johanna: kiva kuulla! Kiitos ilahduttavasta kommentistasi! :)
mari-johanna: Viime viikonloppu herkkuna meillä olivat nämä Runebergin muffinit ja voi pojat kyllähän oli herkkua!!! Jatkoon!! Piti vielä lisätä, että onnistui…
mari-johanna: Lennunen: Minä käytän pääosin gluteenittomassa leivonnassa Viljatuotteen vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta. Olen tehnyt sillä myös donitseja onnistuneesti. Sitä suosittelen!! Kyseinen jauho…
Lennunen: Mitä gluteenitonta jauhoa suosittelet tähän?
Toffeekoira: kaikkea se keksii!😁👌

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa