Teiltä lukijoilta on tullut toiveita saada blogiin brookieita – uusia Ameriikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Täysin uusi yhdistelmä tämä ei minulle ollut, sillä hieman vastaavanlaista leivonnaista tein vuoden 2011 vapuksi ohjeessa murobrownies. Brookieseissa kerrokset ovat kuitenkin toisinpäin.
Yhdistin brookies-reseptiini kaksi luotto-ohjettani: cookie dough -leivoksissa nähdyn brownies-taikinan sekä vappuleipomuksestani ja monesta muustakin yhteydestä tutun murotaikinan, amerikkalaisittain suklaahipuilla höystettynä.
Näistä elementeistä rakennettu kaava todella toimii! Taikinainen suklaapohja yhdistettynä hieman rapeaksi jäävään keksikerrokseen, ah! Tein näistä toisenkin version, mutta totesin pohjan vaativan esikypsennyksen, jotta päällimmäinen kerros ei kuivu liikaa.
Tämä suklaaherkku vie kielen mennessään! 😋

















saana: kananmunien korvaaminen on tosiaan tässä se kriittinen kohta, johon minulla ei valitettavasti ole antaa suoraan toimivaa vastausta. Tänne olen kerännyt vinkkejä, miten mikäkin raaka-aine (esim. kananmunat) korvataan, mutta se on toki aina tapauskohtaista:
https://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja-erityisruokavalioihin
Gluteenittomassa leivonnassa on olen käyttänyt usein Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta, mutta näissäkin on hurjasti eroja. Parasta olisi, jos ei tekisi liian montaa muutosta samalla kertaa. Tässä vielä linkki glut. jauhoseosten vertailuun:
https://www.kinuskikissa.fi/gluteenittomien-jauhojen-vertailu