Teiltä lukijoilta on tullut toiveita saada blogiin brookieita – uusia Ameriikan herkkuja New Yorkin Brooklynistä. Tämän suussa sulavan suklaaihanuuden kaava on seuraava: brownies + cookies = brookies. Täysin uusi yhdistelmä tämä ei minulle ollut, sillä hieman vastaavanlaista leivonnaista tein vuoden 2011 vapuksi ohjeessa murobrownies. Brookieseissa kerrokset ovat kuitenkin toisinpäin.
Yhdistin brookies-reseptiini kaksi luotto-ohjettani: cookie dough -leivoksissa nähdyn brownies-taikinan sekä vappuleipomuksestani ja monesta muustakin yhteydestä tutun murotaikinan, amerikkalaisittain suklaahipuilla höystettynä.
Näistä elementeistä rakennettu kaava todella toimii! Taikinainen suklaapohja yhdistettynä hieman rapeaksi jäävään keksikerrokseen, ah! Tein näistä toisenkin version, mutta totesin pohjan vaativan esikypsennyksen, jotta päällimmäinen kerros ei kuivu liikaa.
Tämä suklaaherkku vie kielen mennessään! 😋
Lene M: Ohikulkumatkalla annan vinkin 🙂
Ohjeen vuoka on 459 cm2 eli periaatteessa lähes sama kuin 24 cm vuoka, jonka pinta-ala on 452 cm2.
Mittaa peltisi pinta-ala (pituus x leveys ) ja laske kerroin siten, että jaat oman peltisi pinta-alan ohjeen vuoan pinta-alalla (459 cm2).
Voit myös katsoa taulukosta suoraan, millaisella kertoimella 24 cm:n pyöreän vuoan aineet muutetaan pellille passeliksi.
Otsikko tuolle taulukolle on ”Pyöreiden piirakoiden / kakkujen muuntaminen pellille. Ja sivu, josta tuon ja kaiken vuokien koon muuttamiseen löydät on tämä:
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot
Brookies; oi mikä makupala 😀