Täydellinen mutakakku on paljon luvattu, mutta nyt olen sellaisen löytänyt. 🙂 Ohje noudattelee pitkälti ystävältäni saamaani reseptiä, jossa olennaista on jauhojen yllättävänkin pieni määrä. Juuri tämä takaa riittävän mutaisuuden. Parasta reseptissä on se, että rakenne on tasalaatuinen eli reunaosatkin säilyvät mehevinä. Tätä ei voi helposti pilata liian pitkällä paistoajalla. Reseptissä mahtavaa on myös se, että se onnistuu lähes kaikista jauhoista, joista löydät esimerkkejä reseptistä. Myös valmistaminen on superhelppoa, sillä taikina tehdään ilman sähkövatkainta eikä työvaiheista synny tiskiä kuin kattilan ja käsivispilän verran.
Hopeamau: jos koostumus jää kovin taikinaiseksi, ei keskiosa ole ehtinyt vielä kypsyä siinä määrin, että jaksaisi pysyä kasassa. Kypsyminen alkaa reunoista, joten tavallaan tuo ilmiö oli ihan looginen. Toki on sitten makukysymys, miten paljon mutaisuutta lopputulokseen haluaa. 🙂 Jos haluat hieman kypsemmän paistotuloksen, pidennä seuraavan kerran uunissaoloaikaa ja varmasti silloin tulee automaattisesti tasaisempi pinta (tai laita taikina laakeampaan vuokaan).