Täydellinen mutakakku on paljon luvattu, mutta nyt olen sellaisen löytänyt. 🙂 Ohje noudattelee pitkälti ystävältäni saamaani reseptiä, jossa olennaista on jauhojen yllättävänkin pieni määrä. Juuri tämä takaa riittävän mutaisuuden. Parasta reseptissä on se, että rakenne on tasalaatuinen eli reunaosatkin säilyvät mehevinä. Tätä ei voi helposti pilata liian pitkällä paistoajalla. Reseptissä mahtavaa on myös se, että se onnistuu lähes kaikista jauhoista, joista löydät esimerkkejä reseptistä. Myös valmistaminen on superhelppoa, sillä taikina tehdään ilman sähkövatkainta eikä työvaiheista synny tiskiä kuin kattilan ja käsivispilän verran.
















Tiedote reseptin muokkaamisesta: lisäsin paistoaikaan hieman haitaria 15-20 min (aiemmin 20 min). Tämä johtuen siitä, että viimeksi tätä leipoessani käytin eri vehnäjauhoja kuin aiemmin, jolloin taikina tuntui 20 minuutin kohdalla jo hieman liian kypsältä – parempi mutaisuus olisi varmasti toteutunut, jos olisi ottanut pois aiemmin.