Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Toiveet ja kehitysehdotukset

28.8.2009

Tänne palstalle pyytäisin toiveitanne resepteihin ja Kinuski-yhteisön kehittämiseen liittyen. Mitä ohjeita sivustolta mielestäsi puuttuu? Jättääkö sivuston toiminnallisuus tai käytettävyys joiltain osin toivomisen varaa? Minkälaisia ominaisuuksia ja lisäpalveluita kaipailisit? Kaikki palaute on tervetullutta. Autathan minua kehittämään sivustoa – meidän kaikkien iloksi!

Palautteesta ja kehitysideoista kiittäen

Kinuskikissa

Kommentit (2267)

A202010.1.2021 09:41

Kiitos mari-johanna, en ollut ymmärtänyt että gluteenittomissakin jauhoissa on noin isoja eroja. Siinä jonka ostin oli vehnätärkkelystä ja ongelma ei ole gluteeni vasn nimenomaan vehnä mutta nytpä löydänkin sopivan jauhon. Kiitos.

mari-johanna9.1.2021 08:18

A2020: Kuten Kinuskikissa tuossa aiemmin jo ehdottaakin, niin ne gluteenittomat jauhoseokset ovat tuohon tarkoitukseen parhaita.
Erilaisia gluteenittomia jauhoseoksia on monia ja monen merkkisiä ja vain kokeilemalla löydät itsellesi mieluisimman.
Minä leivon paljon gluteenitonta mieheni ja ystäväni keliakian takia ja olen myös todennut ehdottomaksi ykköseksi tuon Viljatuotteen sekä vaalean että tumman glut. jauhoseoksen. Tämä kyseinen jauhoseos sisältää riisijauhoa, tattarijauhoa,perunajauhoa, maissijauhoa ja psylliumia.
Se on hyvä leivottava eikä pölise eikä ole höttöistä.
Myöskään K-ruoka ketjun Pirkan vaalea gluteeniton jauseos, tai Semper fin mix ovat täysin turvallisia.
Ja onhan niitä toki muitakin.
Tuotetiedoista selvitin että esim. Sunnuntain glut. jauhoseos sisältää vehnäntärkkelystä. Onko tämä se juttu mikä sinua on jäänyt kenties vaivaamaan?

Vehnäntärkkelys ei nimittäin nimestään huolimatta sisällä gluteenia, vaan vehnäntärkkelys saadaan poistamalla vehnästä gluteeni käsittelyn avulla.
Selvittelin tätä asiaa äsken tuolta netin maailmasta googlettamalla sanan vehnäntärkkelys. Voit käydä itsekin sitä sieltä lukemassa.
Siellä toki sitten myös sanotaan, että tärkkelykseen saattaa jäädä häviävän pieniä määriä gluteenia, mutta että käytön katsotaan olevan turvallista keliaakikolle.

No, niin tai näin, jos kuitenkin katsot, ettet tuota uskalla kokeilla, niin on monia jauhoseoksia jotka ovat täysin puhtaita ja turvallisia.
Nyt vain vertailemaan mistä itse tykkäät eniten!

A20208.1.2021 14:38

Yritin marjapiirasta mutta muukin makea leivonnainen käy. Poika ei voi syödä vehnää eikä ruista. Gluteenittomissakin yleensä vehnää.

Salonen Nina-Mari7.1.2021 08:35

Olen tehnyt haamukakkuja monen monta, niin kuuluuko sulatettu suklaa tulla rakeiseksi kun sen lisää vispivaahtoon?

Kinuskikissa6.1.2021 16:20

A2020: minulle jäi epäselväksi, mitä leivonnaista olet tekemässä? Miten olisi gluteenittomat jauhoseokset? Niissähän on hurjasti eroja, mutta esim. Viljatuotteen vaalea jauhoseos ei ole lainkaan höttöinen.

Tuude: yritimme pähkäillä tätä ongelmaa teknisen tiimin kanssa, mutta valitettavasti tämä tuntuu mysteeriltä. En ole vastaavaa palautetta saanut muilta käyttäjiltä. Itselläni sivusto toimii hyvin jouhevasti varsinkin nyt, kun saatiin onneksi tuossa joulun alla ratkaistua iso ongelma, joka johti palvelimen ylikuormittumiseen kävijäpiikkien aikana. Kaikin puolin sujuvasti pitäisi nyt jatkossa toimia! Vaihekuvia ei ole kaikissa resepteissä mukana. Osaselitys on se, että olen siirtynyt tekemään videoita. Videot löytyvät tällä hetkellä vain Instagramista Kinuskikissan profiilista, mutta tausta-ajatuksena on koko ajan ollut, että ne tuodaan myös tänne blogiin tämän syksyllä tehdyn uudistuksen myötä. Tämä toiminto on paraikaa työn alla ja saataneen tammikuun aikana käyttöön.

mari-johanna3.1.2021 07:34

Anni: Kävin vielä tarkistamassa, ja kyllä, juustokakku osiosta löytyy 8 erilaista smoothie pohjaista ilman sokeria tehtyä hyydykekakkua.
Pääset sinne suoraan tästä

https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/kategoria/juustokakut/

mari-johanna3.1.2021 07:19

Anni: On totta, että tällaisissa herkku blogeissa on vähemmän niitä terveellisiä vaihto-ehtoja. Tiedän Kinuskikissan kyllä ajattelevan monesti myös terveellisempiä vaihto-ehtoja ja viestisi luettuaan Kinuskikissa varmasti ottaa toiveesi harkintaan mutta, ennen sitä tässä sinulle muutama jo valmiina oleva vaihto-ehto:

Ensin neuvon sinua kirjoittamaan tuonne sivun ylälaidassa olevaan ruskeaan haku kenttään sanan SOKERITON sillä haku sanalla saat jo 3 sokeritonta herkkua eteesi: sokerittomat suklaakonvehdit, sokerittomat korvapuustit ja vanilja-mansikka juustokakun.

https://www.kinuskikissa.fi/hiilarivapaa-tiikerikakku-g-m-vhh/
puolestaan on kahvikakku jonka reseptin yhteydessä on kivoja vinkkejä, miten tuota kakku taikinaa voi muokata vaikkapa juustokakun pohjaksi. Minulla tuli mieleen että muffinssivuokiinkin laitto varmasti onnistuisi. Toki tällöin paisto-aika varmasti muutuu.

Näiden lisäksi kehoitan käymään sinua vielä erikseen juustokakku kategorian kakut läpi, nimittäin sieltä löytyy herkullisia smoothie pohjaisia hyydykekakkuja joissa ainakin osassa kakun makeus tulee pelkästään hedelmien omasta sokerista.
Jos kyseisten kakkujen pohjat eivät mielytä niin tuon tiikerikakku pohjan voi ohjeiden mukaan muuntaa juustokakulle ja onhan tuossa tuo vanilja mansikka kakunkin pohja käytettävissä.
Siellä on esim. sellainen kuin lasten välipalakakku (muistankohan nimen oikein !? 🙂 ) jossa kaikki toiveesi on jo lähtökohtaisesti kuten toivot.
Käy tutkailemassa!! Toivottavasti näistä vinkeistä on apua nyt alkuun!! 🙂

Anni Sarajärvi2.1.2021 14:06

olisi kiva jos löytys perheen Pienimmillekkin sopivia ohjeita 1v, sokerittomia tms

A20202.1.2021 13:16

Hei,
olen yrittänyt leipoa vehnätöntä ja rukiitonta. Piiraita ajattelin helpoimmaksi mutta kauralla tulee tosi löysä pohja. Peruna- ja maissijauholla kuivan pölisevä. Olisiko sinulla vinkkejä tuollaiseen leivontaan? Sulla on niin ihania reseptejä aina mutta yksi lapsistai jää ilman herkkuja kun en osaa hänelle tehdä.

Tuude29.12.2020 12:10

Sivut toimivat toooooooodella hitaasti. Luulin joulun alla, että käyttäjiä on vaan niin paljon, mutta sama takkuilu jatkuu edelleen: painikkeiden painamisen jälkeen (esim ’hae’) ei tapahdu mitään pitkään aikaan, sivu saattaa yhtäkkiä kesken kaiken ladatakin reseptin keskelle mainoksen ja pitää taas odottaa, että sivua saa scrollattua, valikoiden avautuminen kestää, jo ladatun hakutulossivun loppuun selaamisen jälkeen pitää taas odottaa, että sivun saa pätkissä kelattua takaisin alkuun, jne. Sama ongelma sekä iPhonen Safarilla, iPadin Safarilla, PC:n Edgellä, wlanissa, mobiilidatassa. Lisäksi minusta niissä resepteissä, joita olen jaksanut odotella avautuvaksi, on vain yksi kuva, eikä vaihekuvia enää lainkaan (esim. nachogratiini): olenko onnistunut löytämään vain yksikuvaiset reseptit vai avautuvatko ne jotenkin erikseen?

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa