Meillä on aina rakastettu minttusuklaata. 💚🤎 Erityisesti nuoriso on toivonut jälkiruokaa, jossa minttu saisi loistaa ilman suklaan hallitsevaa makua. Usein minttu yhdistetään suklaamousseihin, mutta tässä jäätelö on ihanasti vaaleaa ja raikas minttuinen maku tulee kokonaan konvehdeista. 🌱🍫

Resepti syntyi pienten kokeilujen kautta: pakastinta hyödynnetään jo ensimmäisessä työvaiheessa. Jos konvehdit hienontaa huoneenlämpöisinä, tahmainen täyte saa palat tarttumaan toisiinsa. Jäisistä konvehdeista saa sen sijaan kauniin, raemaisen rouheen. Juuri täydellistä jäätelömassan joukossa!

Ja kuten ainesluettelo paljastaa, tämä minttuinen jäätelöherkku syntyy vain kourallisesta aineksia. Yhtä helppoa on myös kakun kokoaminen: Heirolin silikonireunuksella varustettu irtopohjavuoka tekee jäädytyksestä vaivatonta. Reunus muodostaa täysin tiiviin kokonaisuuden (testattu – vuoka ei vuoda edes vedellä!), ja tarjoiluhetkellä riittää, että irrotat silikonireunuksen kakun ympäriltä. Kakku on silloin heti valmiina tarjoiluun kauniilla lasialustalla. Vuoasta löytyy eri kokoja (tässä käytössä pienin 18 cm), ja kaikki mallit löytyvät Heirolin verkkokaupasta.

Silikonireunus avaa myös hauskoja koristelumahdollisuuksia: sen avulla syntyy näyttävä, ohut suklaareunus. Suklaa tarttuu kakun pintaan, kun silikonireunus irrotetaan jäisestä kakusta. Hento suklaakoristelu leikkautuu vaivatta kakkua tarjottaessa.