Tämä kakkupohja on syksyn monissa kakkuleivonnoissa noussut suoraan ykköspaikalle. Uskomaton mehevyys, helppo käsiteltävyys ja browniemainen suklaisuus. Taikina kohoaa tasaisesti ja taipuu niin erikoiskorkeisiin kuin vaativiin käännettyihin kakkuihin.
Reseptiä suunnitellessani hain referenssiä amerikkalaisista suklaakakkupohjista, koska niissä on usein täytettä vähemmän ja pohjaa enemmän. Pohjan maukkaus on silloin tärkeää! Resepti ei kuitenkaan ole kopio mistään olemassa olevasta ohjeesta. Nimi on itse keksitty – se kuvastaa, että suklaa on tässä kakkupohjassa ykkönen!
Taikinan valmistaminen on superhelppoa – koko prosessi hoituu isossa kattilassa, eikä vatkaimia tarvita. Tämä resepti palkitsee leipurin, joka haluaa minimoida tiskin. Voi antaa pohjalle makua ja öljy takaa sen, että kakun pehmeys säilyy myös viileässä.
Dixie: valkosuklaa ei ole välttämättä kaikkein toimivin ratkaisu kakkupohjissa, vaikka se kuulostaakin herkulliselta. Valkosuklaassa ei ole samalla tavalla makua kuin oikeassa suklaassa, joten sen maku hukkuu helposti muiden ainesten joukkoon. Lisäksi se voi vaikuttaa koostumukseen ja näkisin, että tässä reseptissä on riski, että pohja ei pysy kasassa yms.
Minusta valkosuklaa toimii parhaiten pohjissa silloin, kun se on sattumina ja taikina sen kaltainen, että sattumat säilyvät paistosta huolimatta. Ja ylipäätään kakuissa valkosuklaa pääsee oikeuksiinsa täytteissä…! Voithan toki kokeilla (kiinnostaisi kuulla lopputulos), mutta älä järkyty, jos se ei sitten toimikaan…
Olen minä näköjään yhden valkosuklaakakkupohjan vuosien saatossa julkaissut, se on tässä:
https://www.kinuskikissa.fi/valkosuklainen-levykakkupohja
Muistan kyllä useampia tehneeni, mutta tulos ei ole ollut sellainen, että olisi läpäissyt julkaisukriteerit. 😄