Tämä kakkupohja on syksyn monissa kakkuleivonnoissa noussut suoraan ykköspaikalle. Uskomaton mehevyys, helppo käsiteltävyys ja browniemainen suklaisuus. Taikina kohoaa tasaisesti ja taipuu niin erikoiskorkeisiin kuin vaativiin käännettyihin kakkuihin.
Reseptiä suunnitellessani hain referenssiä amerikkalaisista suklaakakkupohjista, koska niissä on usein täytettä vähemmän ja pohjaa enemmän. Pohjan maukkaus on silloin tärkeää! Resepti ei kuitenkaan ole kopio mistään olemassa olevasta ohjeesta. Nimi on itse keksitty – se kuvastaa, että suklaa on tässä kakkupohjassa ykkönen!
Taikinan valmistaminen on superhelppoa – koko prosessi hoituu isossa kattilassa, eikä vatkaimia tarvita. Tämä resepti palkitsee leipurin, joka haluaa minimoida tiskin. Voi antaa pohjalle makua ja öljy takaa sen, että kakun pehmeys säilyy myös viileässä.



















Ankkeli: uskon, että tekemällä kakun 26-senttiseen vuokaan saat riittävän kokoisen 20 hengelle, kun teet tuhdit täytteet (2 täyteväliä). Sopiva kerroin voisi olla tässä tapauksessa 1,25. Hieman joutuu pyöristämään aineksia sopiviin tasamääriin, mutta munien mukaan tuo kannattaa määrittää. Täältä vielä lisätietoa kertoimista:
https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot