Kaulittavalla massalla tarkoitetaan sokerimassan ja marsipaanin kaltaisia kuorrutteita. Massoilla voi kuorruttaa kakun joko kauttaaltaan tai leikata pyöreän tai neliskanttisen palan kakun päälle kakun muodosta riippuen. Jos kuorrutat kakkua ensimmäistä kertaa, aloita pyöreästä kakusta ja siirry vasta sitten erikoisempiin muotoihin. Näillä vaiheohjeilla ensikertalainenkin selviää.
Tavalliseen kakkuun massaa kuluu noin 500 g. Varsinkin aloittelijan kannattaa varata kuorrutetta reilummin, jolloin reunan vekkien tasoittaminen on helpompaa. Ylimääräinen massa leikataan pois, ja sen voi käyttää myöhemmin esimerkiksi koristeissa.
Sokermassaa ja muita massoja voi värjätä itse halutun sävyisiksi pastaväreillä. Pastaväriä otetaan purkista cocktailtikulla ja sipaistaan massan pintaan. Massaa vaivataan käsissä, kunnes väri on tasainen.
kiitos, ihana helpotus!