Pasteijat ovat perinteisiä ja kohtuullisella vaivalla valmistuvia leivonnaisia, jotka sopivat hyvin pikkujoulupöytään. Tässä ideoita, mihin muotoon taikinaa voi taivutella sekä kolme eri täytettä (liha-kasvis-kala). Suolaisen joulutortun mallin minulle esitteli siskoni viime vuonna. Hän oli napannut idean Pirkka-lehdestä. Suolaisessa joulutortussa pisteenä i:n päällä on juustoraaste, joka antaa makua myös tortun kärkiosiin.
Näiden kolmen täytereseptin lisäksi blogista löytyy monia muitakin pasteijareseptejä, kuten lihapasteijat, empanadat, chorizonyytit, muna-riisipasteijat ja tuliset tonnikalapasteijat. Myös erilaisten rullien ja kierteiden täytteitä voi käyttää pasteijoissa. Siitä siis etsimään ja ideoimaan! Huomioksi, että Myllyn Parhaalta löytyy ruis-kaurapiirakkataikina, joka sopii hyvin myös pasteijataikinaksi. Ruistaikina kannattaa kaulia mahdollisimman ohueksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.
No täällä sitten toinen. Harvemmin on tullut tehtyä suolaista. Vaikka kuulostaa kyllä kätevältä. Tähän reseptiin nyt taidan tarttua. Täytteenhän voi kai tehdä hyvissä ajoin valmiiksi? Ja ilman muuta valmis torttutaikina. Siinä se raja menee meikäläisellä tällaisissa taikinoissa, jauhopeukalo ei ole sijoittunut parhaalle paikalle. 😉