Chocolate Chip Cookies eli suklaahippukeksit ovat amerikkalaisten leivonnaisten tunnetuimpia klassikoita. Parhaimmillaan ne ovat pinnasta rapeita ja sisältä sitkeän pehmeitä. Siksi paistoajan kanssa saa olla kieli keskellä suuta, jotta keksejä ei paista kuiviksi. Pinta voi ruskistua kevyesti. Amerikan tyyliin keksit saavat olla reilun kokoisia. Kutsuille, joilla on muutakin makeaa tarjolla, tekisin pienempiä versioita, jolloin taikina venyy 25-30 kappaleeseen.
Tyypillisen cookie-ohjeen hiput ovat tummaa tai maitosuklaata tai näiden yhdistelmiä. Itse preferoin tummaa suklaata yhdistettynä valko- tai maitosuklaahippuihin. Klikkaamalla chocolate chip cookies -avainsanaa saat esiin lukemattomat muut versiot, joita olen tästä klassikosta kehitellyt.
Cookie-resepti on helppo- ja nopeatekoinen ja näitä on kiva leipoa lastenkin kanssa.
SP: lisäsin reseptiin tarkennukseksi puolikarkeat vehnäjauhot, sillä tämä on se karkeustaso, jota itse lähtökohtaisesti käytän ellei reseptissä toisin mainita. Toki puolikarkeissakin on varmasti eroja tuotemerkkien välillä, mistä syystä reseptissä on ”varoitus” jauhon määrän kohdalla. Hyvä, että laitoit kuvan lopputuloksesta! Siitä pysyy kyllä päättelemään, että taikinan koostumus on ollut melko hyvä! Ainakaan yhtään enempää ei olisi jauhoa saanut olla. Taikinan koostumukseen vaikuttaa myös kananmunan koko ja ehkä pienen pieni rooli voi olla myös nestemäisen uutteen pois jättämisellä. Nämä leivonta-asiat ovat toisinaan tarkkaa puuhaa, mutta voit olla tyytyväinen lopputulokseen. 👍