Kanelipullat ovat aivan ehdoton herkku. Kokeilin tällä kertaa tehdä niitä vähän eri tavalla – voisilmäpullatyyliin. En yleensä käytä voita leivonnassa, mutta joskus harvoin teen poikkeuksia. Nämä pullat saivat ”silmänsä” ihan aidosta voista.

Kokeilin tehdä pullat ilman kananmunaa todetakseni, että hyvin onnistuu näinkin. Pullaa ei siis tarvitse jättää pois laskuista, jos kananmuna kuuluu vältettävien ruoka-aineiden listalle. Voiteluun voi käyttää myös maitoa. Munaton pulla kiinnosti minua siitäkin syystä, että tätä oli kehuttu pullataikinaohjeen kommenteissa tavallista pullaa pehmeämmäksi.

Huomasin, että munaton pullataikina oli löysempää ja valmis pulla ”joustavampaa”. Enemmän olen kuitenkin pullan pehmeyteen havainnut vaikuttavan sen, miten pullat leipoo ja kohottaa. Kun teimme tyttöjen kanssa pullia, olivat heidän pullansa minun pulliani pehmeämpiä, koska he eivät jaksaneet pyöritellä pullia niin voimakkaasti. Tämän jälkeen olen itsekin ottanut hellävaraiset otteet pullien pyörittelyssä ja kohottanut ne kunnolla.

Pullat ovat siitä ihana leivonnainen, että pakkasesta otettu pulla on lähes tuoreen veroinen. Mikroon sulatusteholle ja arkinen kahvihetki muuttuu muutamassa minuutissa juhlaksi!