Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Kinuskileipomoiden käyttöohje

27.10.2013

Jokainen rekisteröitynyt käyttäjä eli Kinuski voi perustaa ikioman Kinuskileipomon. Leipomoksi kutsutaan omaa sivua, jossa henkilö saa julkaista reseptejä. Leipomosivulle voi myös kerätä suosikkeja Kinuskikissan tai muiden käyttäjien resepteistä. Tutustu tarkemmin leipomon mahdollisuuksiin alla olevasta ohjeesta.

Katso myös Kinuskikissan luoma esimerkkileipomo täältä: Kinuskileipomo Mallikissa.

1. Perusta leipomo

Klikkaa ”Omat asetukset” (sivun yläreunasta) ja valitse vasemmasta reunasta ”Kinuskileipomo”. Täytä pyydetyt tiedot. Näyteikkunakuva erottaa sinut muista leipomoista, sitä käytetään esimerkiksi leipomolistauksessa. Se voi olla kuva jostain leipomuksestasi, leipomosi ”logo” tai jokin muuta, mikä kuvastaa sinua. Voit kirjoittaa leipomollesi myös esittelytekstin. Myöhemmin on tulossa vielä mahdollisuus lisätä esittelyn yhteyteen oma kuva.

2. Julkaise reseptejä

Pääset luomaan reseptejä kahta kautta:
– Omat asetukset -> Kinuskileipomo -> Lisää uusi resepti
– Klikkaamalla omassa leipomossa ”Lisää uusi resepti”

Klikkaa ”Tallenna”, kun haluat julkaista reseptin. Jos haluat jättää reseptin odottamaan viimeistelyä, tallenna se luonnoksena klikkaamalla ”Tallenna luonnos”.

Pääset muokkaamaan reseptejä täällä: Omat asetukset -> Kinuskileipomo -> Reseptit. Vie kursori halutun reseptin päälle ja klikkaa ”Muokkaa”. Samasta listauksesta pääset myös poistamaan reseptejä. Leipomossa omalta reseptisivultasi löydät niin ikään harmaasta toimintopalkista Muokkaa-linkin.

3. Tallenna reseptejä itsellesi (Salainen pöytälaatikko)

Joitain reseptejä haluat ehkä tallentaa vain itseäsi varten. Voit siis käyttää leipomoa yksityisenä reseptiarkistona. Valitse reseptiä lisätessäsi ”Pöytälaatikko”-kohta oikean reunan tallennus-osiossa. Näin saat leipomosivulle ”Salainen pöytälaatikko” –nimisen välilehden, joka näkyy vain sinulle.

Pöytälaatikkoreseptit voivat olla paitsi omiasi, myös muilta kopioituja. Yksi käyttövinkki on myös koota itselleen linkkilista sivuston ulkopuolisista sivuista ja tallentaa se pöytälaatikkoon.

4. Kokoa resepteistä oma Suosikkilista

Voit koota omaan suosikkilistaasi reseptejä niin Kinuskileipomoista kuin Kinuskikissan resepteistä. Kun löydät hyvän reseptin, klikkaa harmaan toimintopalkin ”Lisää suosikkeihin” -linkkiä. Resepti löytyy nyt oman leipomosi ”Suosikkireseptit”-välilehdeltä. (Tämä toiminto on mahdollinen ilman leipomoakin. Silloin löydät suosikkireseptit Omat asetukset -näkymästä.)

Voit poistaa reseptejä Suosikkilistalta täällä: Omat asetukset -> Suosikkireseptit.

5. Tee resepteistä omat muunnelmasi

Voit tallentaa (ja halutessasi julkaista) muiden resepteistä ”tuunattuja” versioita. Muunnelmia voi tehdä sekä Kinuskikissan että leipomoiden resepteistä. Alkuperäinen laatija tulee aina automaattisesti näkyviin kopioidun reseptin yhteyteen.

Klikkaa reseptisivulla ”Kopioi ja muokkaa”. Näin siirryt ”Lisää resepti” –näkymään, johon tämä resepti on automaattisesti kopioitunut pohjaksi (ilman kuvia ja johdantoa). Nyt voit tehdä siihen omat muutoksesi ja tallentaa joko julkiseksi reseptiksi tai omaan pöytälaatikkoosi.

6. Omat galleriakuvat kootusti näkyviin

Omassa leipomossasi näkyy listaus kaikista kuvista, jotka olet lisännyt Kinuskigalleriaan. Tämä albuminäkymä helpottaa kuvien hallinnointia (kuvien poistot ja liittämiset Kinuskikissan resepteihin) ja näet yhdellä silmäyksellä galleriaan tuottamasi sisällön.

Kinuskigalleria jatkaa elämäänsä Kinuskileipomoiden rinnalla. Galleriaa kannattaa jatkossakin käyttää silloin, jos haluat julkaista pelkän valokuvan (ei reseptiä). Jos sinulla ei ole leipomoa, galleriakuvat näkyvät Omat asetukset -näkymästä.

7. Kerää Kinuskikavereita

Voit kerätä itsellesi listan Kinuskeista, joiden leipomoihin haluat helpon pääsyn. Se tapahtuu kaverin leipomosivun harmaasta toimintopalkista (”Lisää Kinuskikaveriksi”). Näin omaan leipomoosi ilmestyy uusi välilehti ”Kinuskikaverit”.

Voit halutessasi poistaa henkilöitä listalta täällä: Omat asetukset -> Kinuskileipomo -> Kinuskikaverit.

Leipomon kautta sinun on helppo olla yhteydessä muihin Kinuskeihin. Voit jättää kommentteja heidän leipomosivullaan tai kommentoida yksittäistä reseptiä. Voit myös tykätä muiden resepteistä sydän-kuvaketta klikkaamalla.

8. Leipomon pelisäännöt

Jokainen käyttäjä on vastuussa resepteistä, kuvista ja muusta materiaalista, jota hän leipomossa tuottaa. Hän vastaa siitä, että aineisto on käyttäjän omaa tai että hänellä on oikeus julkaista se palvelussa.

Leipomo-palvelu on tarkoitettu reseptisisällön tuottamiseen, eikä siellä saa mainostaa. Pelkkien kuvien julkaisuun tulee käyttää Kinuskigalleriaa.

Tutustu myös tarkempiin käyttöehtoihin ja sääntöihin.

Kommentit (115)

Kinuskikissa26.7.2020 11:27

Riitta: pistetään tämä harkintaan. Se ei kuitenkaan valitettavasti auta näin jälkikäteen, sillä jokaisen leipomon pitäjän tulisi käydä päivittämässä tämä tieto omiin resepteihinsä.

Riitta Hellgren23.7.2020 10:52

Voisiko leipomoreseptien yhdeksi hakukriteeriksi lisätä luokittelun ”ilman uunia” eli reseptit, joiden valmistamiseen ei tarvita uunia.

Kinuskikissa8.1.2019 15:58

sokeriruusu: nyt on leipomosi poistettu. 🙂

sokeriruusu23.12.2018 00:07

Kinuskikissa: Eli sinä pystyt poistamaan 👍 Kunhan vain kerkeät, niin tahtoisin leipomoni suljetuksi. Ilmeisesti silloin poistuu myös leipomoni kuvat muualta netistä, toivottavasti, sillä niissä kun lukee: kinuskikissa 😎.

Ei ne kuvani ihmeellisiä ole,mutta keskityn instagramiin, ilman reseptejä. Leipomo jos on olemassa, niin vähän väliä on omantunnontuskia etten sitä ole päivitellyt😅😯. Opiskelut pukkaa tässä vielä päälle.
Edelleen vierailen täällä sivustolla, josko jotakin mielenkiintoista löytyy, mutta ilman velvollisuuksia.
Kaikille mukavia leipomishetkiä.

Kinuskikissa19.12.2018 23:13

sokeriruusu: se täytyy tehdä ylläpidon kautta eli leipomon poistotoimintoa ei ole olemassa. 🙂

sokeriruusu19.12.2018 00:26

Käyttöohjeista puuttuu että miten leipomon ”ovet” saa suljettua 😊👋 eli lopetettua, poistettua kuvat ja myös linkit nettiin.
Galleria kuvia sai poistettua mutta ei leipomon.

mari-johanna20.1.2017 21:40

Kiituri: Tarkoitatko tuota näyteikkuna kuvaa, mikä esim. minulla on tuo vadelma kakku? jos siitä on kyse kuten oletan, niin kun menet leipomosi sivulle ja painat sieltä kohtaa muokkaa leipomoa. Sitten sieltä löytyy kohta aseta näyteikkuna kuva. Paina siitä ja silloin pääset lisäämään haluamasi kuvan.
Oliko tästä apua? 🙂 Tule takaisin ihmettelemään yhdessä jos et onnistu!

kiituri20.1.2017 20:54

Mä en nyt löydä ohjetta,miten tohon lisätään kuva itselle, siis niinkun profiilikuva ikäänkuin…?

Kinuskikissa27.6.2016 10:51

Mia Johanna ja maris: ilmeisesti sekaannus johtuu samalla tavalla nimetyistä kuvista ja piuhat menee siitä syystä ristiin. Näin päättelen… Laitoin tämän selvityslistalle ykköseksi, jotta saadaan asia nopeasti korjattua. Pahoittelen kovasti tilannetta!

mari-johanna26.6.2016 20:54

Mia Johanna ja Maris: Onpas merkillistä tosiaan! Täällä sivustolla on todentotta pyörinyt nyt joku kesäpörriäinen sivuston uudistuksen myötä, pahoittelut siitä! 🙂
Laitan viestiä Kinuskikissalle niin eiköhän homma saada taas oikealle tolalla! Jäädään siis odottamaan rauhassa! 🙂

maris26.6.2016 16:34

Mia Johanna: Se kakku on näköjään minun kakkuni, jonka laitoin leipomooni parisen viikkoa sitten. Mitäköhän tässä tosiaan nyt oikein on tapahtunut?! En ole itse käynyt kirjoittamassa tai muutenkaan tallentamassa mitään leipomossani tai galleriassa vähään aikaan, joten ihan ymmälläni olen minäkin. Ja kummallista kun se tuonne galleriaan on siirtynyt ohjeineen päivineen kommenttien kera. 🙂 Mutta varmasti asia selviää!

Mia Johanna26.6.2016 16:16

Lisäsin kakun hauskat kakut kisaan (lomalompsaus) mitähän on tapahtunut kun painan kakkuni kuvaa galleriasta niin siihen aukeaakin jonkun toisen kakku ohjeineen eikä omani?

Mansusa3.9.2015 08:57

http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/ilopilleri/kinuski-juustokakku/ tossa on se sivu, missä kyseinen kakku on, ja joo, laitoin sinnekin tämän kysymyksen, mutta auttoi jo tosi paljon tämäkin kommentti, kiitos siitä.

mari-johanna2.9.2015 17:44

Mansusa: Heitän sinulle tarkentavan kysymyksen. Tarkoitatko ”kinuskipipari ” vai ”kinuskikissan kesäkakku” nimistä juustokakkua vai kenties jotain ihan muuta? Jatkoa ajatellen Kinuskikissan ja muidenkin halukkaiden auttajien on helpompi sinua auttaa, kun osoitat kysymyksesi sen kakun omalle sivulle, mitä kysymyksesi koskee.
Nyt vielä lisäksi että mikäli kakussa jonka aiot tehdä on ihan keksi-rasva pohja niin gluteenittoman siitä saa vaihtamalla ihan piparit gluteenittomiksi ja jos taas pohja on tavis kakkupohja tyylinen,niin useat pohjat saa vaihdettua vaihtamalla jauhot gluteenittomiksi.
Juustokakkujen etu on se, että ne voi tehdä ja yleensä kannattaakin tehdä jo päivää aiemmin. Kakusta riippuen varmasti parikin päivää aiemmin onnistuu hyvin. 🙂

Kinuskiemo2.9.2015 17:41

Mansusa: Tämä sivu on Kinuskileipomoiden käyttöohje -sivu. Kinuskikissa löytää kysymyksesi varmemmin, jos laitat kysymyksen sen kakun sivulle, jonka ajattelit valmistaa. Tai joka tapaukselle jollekin kinuskia sisältävän kakun sivulle.

Mansusa2.9.2015 16:22

Lisäys vielä tuohon kysymykseeni, että kyseessä on kinuski juustokakku.

Mansusa2.9.2015 15:51

Hei, meillä juhlat tulossa ja teen ns. normi kinuskikakun, mutta siellä yksi gluteiinitonta ruokavaliota noudattava, tämän varmaan voi tehdä myös gluteiinittomana, mutta voiko tehdä aiemmin ja pakastaa vai säilyykö kuinka hyvin jääkaapissa?

Kinuskikissa17.6.2015 23:13

Kaneliina: muinulla on sama versio, kääk. Nämä on pahoja selvitettäviä, pitäisi saada toistettua tilanne tai muutoin keksiä, mikä on erilailla. Kiva tietenkin, että pääset eteenpäin toisen selaimen kautta, mutta ikävää jos joku muu joutuu saman tilanteen eteen ja pahimmassa tapauksessa leipomoiden käyttö jää siihen. 🙁 Kiitos kuitenkin, että näit vaivaa asian kanssa ja kokeilit vielä uudelleen. Se ainakin todistaa, ettei kyseessä voi olla tilapäinen häikkä. Nyt ei auta jäädä kuin kuulostelemaan. Toivottavasti muutkin kertovat, jos törmäävät vastaavaan!

Kaneliina17.6.2015 12:45

IE-versionumero on 11. Aikaisemmin olen kyllä saanut lisättyä kuvat IE:llä, mutta nyt ei edelleenkään onnistu. Voin hyvin käyttää toista selainta, mutta ehkä tästä on apua jollekin toiselle.

Kinuskikissa16.6.2015 23:35

Kaneliina: tämä oli hyvä johtolanka. Mietin, voisiko kyse olla IE-selaimesi versiosta, onko kovin vanha vai tuoreeltaan päivitetty. Kokeilin äsken reseptin lisäämistä IE:llä ja minulla se kyllä onnistui. Mikä on IE-selaimesi versionumero? Löydät sen valikon kohdasta Tietoja Internet Explorerista.

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti