uuden-vuoden-kakku

uuden-vuoden-kakku-2

Näyttävä pinkki-mustaraidallinen täytekakku sopii monenlaisiin juhliin ja muuntautuu lukemattomiksi versioiksi raidoituksen värejä vaihtamalla. Tässä kakussa kuorrutteen värit toistuvat myös täytteissä: musta täyte maistuu salmiakilta ja pinkki vadelmalta. Uuden vuoden kakku on koristeltu hevosenkengällä ja hopeisella vuosiluvulla.

Salmiakki-vadelmakakku

Pohja:
4 munan sienikakkupohja tai 5 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täytteet:
musta salmiakkitäyte (tai ½ annosta hopeatoffeetäytettä)
vadelmatäyte
lemon curd -sitruunatahnaa

Kuorrute:
lakritsimassa
200 g pinkkiä sokerimassaa

Koristeet:
valkoista sokerimassaa
hopeista kimallejauhetta
hevosenkenkäkoriste


Valmista sieni/sokerikakkupohja irtopohjavuoassa (halkaisija 24-26 cm) linkistä löytyvän ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa kolmeen osaan. Sekoita kostuke maidosta ja vaniljasokerista.

Kokoa kakku samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan. Vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla, jonka avulla siirrät kakun myöhemmin tarjoilulautaselle. Tee täytteet erillisten ohjeiden mukaan. Levitä halutessasi täytteiden alle sitruunatahnaa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi tomusokeroidulla alustalla. Ota numeromuotilla kuvioita tai muotoile numerot massasta leikatuista suikaleista. Sivele numeroiden pinnalle hopeista kimallejauhetta. Hevosenkenkäkoristeesta löydät erillisen ohjeen.

uuden-vuoden-kakku-vaihe-5

Valmista lakritsimassa edellisenä päivänä. Ota massa muutamaa tuntia ennen kuorruttamista huoneenlämpöön pehmenemään. Tee raidallinen kuorrute upotuskuviointitekniikalla. Katso myös Youtube-video tekniikasta:

Kakun kuorruttamisesta löydät tarkemmat vinkit ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen. Asettele koristeet kakun päälle. Kiinnitä tarvittaessa sokerikuorrutteella.

uuden-vuoden-kakku-vaihe-7 uuden-vuoden-kakku-vaihe-8