Täytekakkujen ikiklassikko britakakku hurmaa myös joulukakkuna. Parasta britakakussa on sen kerroksellisuus: vuorotellen mehevää pohjaa, marenkia, täytevaahtoa ja marjoja. Ja miten mutkattomasti pohja loppujen lopuksi syntyy pellillä paistaen!
Kermavaahdosta ja kanelikreemistä syntyy taivaallisen makuinen täyte – nam nam nam! Kun tähän vielä yhdistää raikkaat karpalot (tai muut marjat), on kokonaisuus todella herkullinen. Joulun makua kakkuun antaa piparkakkumausteella tuunattu pohja ja koristelussa käytetyt piparkakut. Tässä on joulun makea herkku parhaimmillaan!
suvi s : Nämä ovat tietenkin niitä makuasioita, mutta Britakakku on kyllä siitä ihana kakku että voit soveltaa siihen lähes kaikkea.
Oletko huomannut, että Kinuskikissalla on kolme muutakin taivaallista britakakkua, kesäisiä versioita ja brita pääsiäisen aikaan, eli vain taivas on rajana.
https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/hakusana/britakakku
Tässä kakussa toki on varmasti kyse makean ja kirpeän liitosta ja ehkä joulun aikaan myös hivenen punaisesta väristä,
Mutta kun teillä maistuu paremmin mustikat niin sanoisin että kokeile ihmeessä.
Voi olla vaikka kuinka hyvää!! 🙂