Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob.gif

Ystävänpäivän leivonnaiset

7.2.2019

Ystävänpäivää 14. helmikuuta vietettiin jo antiikin Roomassa ja myöhemmin sen vietto jatkui myös kristillisessä perinteessä pyhän Valentinuksen juhlapäivänä. Euroopasta ystävänpäivä siirtyi 1800-luvulla Yhdysvaltoihin, jossa mukaan tuli erilaisia tapoja ja uskomuksia, myöhemmin myös kaupallisuutta.

Suomessa ystävänpäivää on vietetty 1980-luvulta lähtien. Ystävänpäivänä ilahdutetaan ystäviä ja rakkaita herkullisilla leivonnaisilla, makeisilla ja pikku lahjoilla tai vähintäänkin hempeillä korteilla tai muilla muistamisilla. Ystävänpäivän tunnus on punainen sydän, ystävyyden ja rakkauden symboli.

Leipojalle ystävänpäivä tarjoaa inspiraatiota mielin määrin: saa leikitellä suloisilla kuorruteväreillä ja sydämellisillä muodoilla ja koristeilla. Moni tuttu leivonnainen muuntuu rakkauden teemaan sopivaksi. Romanttinen pitsi koristelee prinsessakakun hengessä luodun prinsessapiirakan. Suolaisen ystävää ilahduttavat sydämelliset cocktailpalat ja sydämen muotoinen piirakka. Toffeesydämet ovat ystävänpäiväleivos, joka yhdistää muropohjan, toffeetäytteen ja suklaakuorrutteen.

Isoäidin pitseillä koristeltu ystävänpäiväkakku tihkuu nostalgiaa ja romantiikkaa! Kakku meille kahdelle – sellainen on tämä kermaruusuilla koristeltu minikokoinen ystävänpäiväkakku. Yllätysvieraalle syntyy pikavauhdilla tarjottavaa mikrossa valmistettavan 5 minuutin suklaakakun ohjeella. Laskiaispullan mausta ammentavasta ”sinulle ja minulle” –kakusta riittää useammallekin herkuttelijalle.

Mutkattomaan kahvitteluun sopii ihanasti kuumamaitokakku, joka on nopea ja helppo valmistaa. Kahvikakuista kannattaa huomioida pinkki tiikerikakku, joka kilpailee näyttävyydessään täytekakun paikasta. Täytekakkua sijaistaa loistavasti myös valloittava rakkausrulla. Mansikan ja valkosuklaan makuinen hyydykekakku on puolestaan saanut koristeeksi karkeista muotoillun sydämen, jota reunustaa rakkaudella valittu värssy.

Pulla saa pinkin kuorrutteen ja vaaleanpunaisen vaahdon amorin laskiaiskranssissa. Ystävän bostonkakussa pulliin on pursotettu pinkkejä sydämiä. Paras pulla on sydämen muotoinen korvapuusti.

Jos haluat ystävän suun makeaksi, anna hänelle kauniisti paketoituna tai purkitettuna vaahtokarkkeja, cookie dough -konvehteja, Omar-suklaata tai muita makeisia. Myös pikkuleivät sopivat syötäviksi lahjoiksi. Esimerkiksi sydämillä koristellut herrasväen pikkuleivät tai ennustuksen sisältämät onnenkeksit sopivat ystävän ilahduttamiseen.

Kaikki ystävänpäiväreseptit löydät kategoriasta Ystävänpäivä. Alla joitain poimintoja kyseisestä kategoriasta. Muistathan myös Kinuskikissan Toivepuodin laajan valikoiman ystävänpäivätuotteita. Sieltä löydät niin koristelutuotteita, sydän-aiheisia leivontatarvikkeita kuin juhlatunnelman luomiseen sopivaa rekvisiittaa.

 

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Toivepuoti