Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Mansikkaherkkis

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkaherkkis

7.2.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-1-208x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-2-209x300.jpg

Mansikkaherkkis on yhdistelmä raikasta marjaa ja suloista suklaata. Tämän kakun tein tilauksesta kaverilleni, joka halusi antaa sen miehelleen 40-vuotislahjana. Teemaksi sovimme romanttisesti rakkauden. ♥ Kakusta saa henkilökohtaisen, kun sen päälle tekstaa säkeitä parille tärkeästä tai ystävyyttä kuvaavasta runosta tai kappaleesta. Tähän on otettu pätkä Finlandersin kappaleesta Oikeesti. Pursotellessa tuli mieleen, että kaunis lopputulos syntyisi niinkin, että jatkaa sanoja spiraalina koko päällisen täyteen.

Inspiroidu lisää rakkaus- ja ystävyysaiheesta! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.

- Helppo 14 henkilölle 81

Avainsanat

KesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MansikkaSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutYstävänpäivä

Tykkäsitkö?

(13)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

Mansikka-valkosuklaakakku

Muunna reseptiämukaan.
14
HENKILÖLLE

Pohja

180 g digestivekeksejä

20 g kuivattuja mansikoita

75 g voita tai margariinia

Täytevaahto

6 dl kuohukermaa

400 g sitruunatuorejuustoa

Valkosuklaakerros

1/2 täytevaahdosta

2 liivatelehteä

200 g valkosuklaata

200 g ranskankermaa

2 rkl vettä

Mansikkakerros

1/2 täytevaahdosta

5 liivatelehteä

300 g mansikoita

3/4 dl sokeria

1/2 dl vettä

Koristelu

punaisia melts-nappeja

punaisia mansikkakaramelleja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Kakun kerrokset kannattaa koota juuri näinpäin, koska sisältämänsä suklaan ansiosta valkosuklaakerros jähmettyy nopeammin ja on rakenteeltaan paksumpaa. Tämä mahdollistaa sen, että voit edetä suoraan mansikkatäytteen tekemiseen. Mansikkatäyte puolestaan on sen verran löysää, että kakun pinnasta saa helposti tasaisen.
  • Kakku on suunniteltu hieman normaalia isompaan vuokaan, jolloin se sopii isoihinkin juhliin ”kakkoskakuksi”. Jos käytät 24-senttistä vuokaa, varaudu siihen, että täyte saattaa nousta vuoan reunoja korkeammalle. Tällöin kannattaa noudattaa ohjeen kehotusta ja käyttää reunakalvoa tai leivinpaperia sisäreunan ympärillä.
  • Voit muunnella kakkua vaihtamalla mansikan johonkin toiseen marjaan. Happamien marjojen kanssa kannattaa sokeria laittaa enemmän.

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Voit sivellä sisäreunaan myös kevyesti ruokaöljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.

Hienonna digestive-keksit ja kuivatut mansikat tehosekoittimessa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe-1.jpg

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksi-mansikkamurska. Levitä seos vuoan pohjalle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe3-1.jpg

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe2-1.jpg

Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe2-2.jpg

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo ympäriltä. Voit siirtää kakun jo tässä vaiheessa tarjoilulautaselle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe4-1.jpg

Sulata Candy melts -napit mikrossa suklaan tapaan. Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (1 mm). Pursota sydämiä muovisuikaleille ja tee niistä kakulle reunus ohjeen juustokakun suklaareunus neuvoja noudattaen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-6-1.jpg

Voit poistaa muovin lähes samantien – karkkisula jähmettyy nopeasti kylmää kakkua vasten.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe5-1.jpg

Pursota kakun päällisosan reunoille rakkausruno tai onnitteluviesti.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-6-2.jpg

Laita keskelle koristeeksi punaisia karamelleja.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-6-3.jpg
 
 

Kommentit (81)

Kinuskikissa8.10.2020 16:48

Sara: kyllä onnistuu varmasti oikein hyvin.

Sara Lyytikäinen7.10.2020 13:17

Hei! Voisikohan kakussa käyttää mustikoita (pakastettuja) mansikoiden sijaan?

mari-johanna17.5.2020 08:15

Elina: Minä itse olen muistaakseni joskus tehnyt tämän korvaten ranskan kerman ihan rahkalla.
En tiedä onko paras vaihtoehto mutta toimi hyvin!

Elina Katainen16.5.2020 16:09

Millä ranskankerman voisi korvata? 😊

Kinuskikissa13.4.2020 14:47

johpa: jäin mietiskelemään mari-johannan vastausta täydentäen, että tumman suklaan kanssa voisi ohjetta yksinkertaistaa eli jättää liivatteen kokonaan pois, jos lisäät hieman suklaan määrää. 300 g riittäisi varmasti hyvin hyydyttämiseen. Olisi kiva, jos palaat jälkeenpäin kertomaan, miten onnistui!

mari-johanna13.4.2020 08:49

Johpa: Suunnittelet siis vaalean kerroksen muuttamista ruskeaksi,jos ymmärsin oikein?
Valkosuklaata tulee ohjeessa 200g niin sanoisin että samassa suhteessa voit laittaa toisenkin suklaan. Suklaa on kuitenkin merkittävässä osassa kerroksen hyytymisen kannalta.

johpa12.4.2020 15:56

Paljonkohan pitäisi laittaa tummaasuklaata, jos vaihdan sen valkosuklaa tilalle?

Kinuskikissa20.9.2019 13:52

Laura: okei, saatoin ymmärtää alkuperäisen kysymyksen väärin. Tämä menee nyt vähän arvailuksi, mutta kyllä minä tämän mansikkaherkkiksen mansikkatäytteen tekisin 1,5-kertaisena. Tässä tapauksessa parempi liikaa täytettä kuin liian vähän.

Laura Kuukka19.9.2019 09:01

Mietinkin että jos osaisit kertoa minkä verran tämän ohjeen valkosuklaatäytetä tarvitsisin kun teen 26 cm vuokaan,minkä sisällä 20 cm toinen kakku ..🤔🙈 että toinen kakku peittyy.

Kinuskikissa18.9.2019 22:15

Laura: tuo täyte, jonka olet tekemässä ei ole oikein verrattavissa mihinkään minun reseptiini, koska en ole hyydykejauhoa käyttänyt. Voin kuitenkin vinkata tästä reseptistä, joka on toteutettu hyvin pitkälti samalla idealla:

https://www.kinuskikissa.fi/jouluinen-piilokakku

Tässä tosin isompi vuoka on vain 24 cm eli sinä tarvitset enemmän sitä ulommaista täytettä.

Kinuskigalleria (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Mansikkaherkkis

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mansikkaherkkis

7.2.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-1.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-1-208x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-2-209x300.jpg

Mansikkaherkkis on yhdistelmä raikasta marjaa ja suloista suklaata. Tämän kakun tein tilauksesta kaverilleni, joka halusi antaa sen miehelleen 40-vuotislahjana. Teemaksi sovimme romanttisesti rakkauden. ♥ Kakusta saa henkilökohtaisen, kun sen päälle tekstaa säkeitä parille tärkeästä tai ystävyyttä kuvaavasta runosta tai kappaleesta. Tähän on otettu pätkä Finlandersin kappaleesta Oikeesti. Pursotellessa tuli mieleen, että kaunis lopputulos syntyisi niinkin, että jatkaa sanoja spiraalina koko päällisen täyteen.

Inspiroidu lisää rakkaus- ja ystävyysaiheesta! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.

- Helppo 14 henkilölle 81

Avainsanat

KesäkakkuMansikkakakkuSuklaakakkuValkosuklaa

Ainesosat

MansikkaSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutYstävänpäivä

Tykkäsitkö?

(13)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

Mansikka-valkosuklaakakku

Muunna reseptiämukaan.
14
HENKILÖLLE

Pohja

180 g digestivekeksejä

20 g kuivattuja mansikoita

75 g voita tai margariinia

Täytevaahto

6 dl kuohukermaa

400 g sitruunatuorejuustoa

Valkosuklaakerros

1/2 täytevaahdosta

2 liivatelehteä

200 g valkosuklaata

200 g ranskankermaa

2 rkl vettä

Mansikkakerros

1/2 täytevaahdosta

5 liivatelehteä

300 g mansikoita

3/4 dl sokeria

1/2 dl vettä

Koristelu

punaisia melts-nappeja

punaisia mansikkakaramelleja

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

  • Kakun kerrokset kannattaa koota juuri näinpäin, koska sisältämänsä suklaan ansiosta valkosuklaakerros jähmettyy nopeammin ja on rakenteeltaan paksumpaa. Tämä mahdollistaa sen, että voit edetä suoraan mansikkatäytteen tekemiseen. Mansikkatäyte puolestaan on sen verran löysää, että kakun pinnasta saa helposti tasaisen.
  • Kakku on suunniteltu hieman normaalia isompaan vuokaan, jolloin se sopii isoihinkin juhliin ”kakkoskakuksi”. Jos käytät 24-senttistä vuokaa, varaudu siihen, että täyte saattaa nousta vuoan reunoja korkeammalle. Tällöin kannattaa noudattaa ohjeen kehotusta ja käyttää reunakalvoa tai leivinpaperia sisäreunan ympärillä.
  • Voit muunnella kakkua vaihtamalla mansikan johonkin toiseen marjaan. Happamien marjojen kanssa kannattaa sokeria laittaa enemmän.

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Voit sivellä sisäreunaan myös kevyesti ruokaöljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.

Hienonna digestive-keksit ja kuivatut mansikat tehosekoittimessa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe-1.jpg

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksi-mansikkamurska. Levitä seos vuoan pohjalle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe3-1.jpg

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe2-1.jpg

Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe2-2.jpg

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo ympäriltä. Voit siirtää kakun jo tässä vaiheessa tarjoilulautaselle.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe4-1.jpg

Sulata Candy melts -napit mikrossa suklaan tapaan. Laita karkkisula pursotuspussiin, jossa on pieni, pyöreä tylla (1 mm). Pursota sydämiä muovisuikaleille ja tee niistä kakulle reunus ohjeen juustokakun suklaareunus neuvoja noudattaen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-6-1.jpg

Voit poistaa muovin lähes samantien – karkkisula jähmettyy nopeasti kylmää kakkua vasten.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-vaihe5-1.jpg

Pursota kakun päällisosan reunoille rakkausruno tai onnitteluviesti.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-6-2.jpg

Laita keskelle koristeeksi punaisia karamelleja.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/02/herkkiskakku-6-3.jpg
 
 

Kommentit (81)

Kinuskikissa8.10.2020 16:48

Sara: kyllä onnistuu varmasti oikein hyvin.

Sara Lyytikäinen7.10.2020 13:17

Hei! Voisikohan kakussa käyttää mustikoita (pakastettuja) mansikoiden sijaan?

mari-johanna17.5.2020 08:15

Elina: Minä itse olen muistaakseni joskus tehnyt tämän korvaten ranskan kerman ihan rahkalla.
En tiedä onko paras vaihtoehto mutta toimi hyvin!

Elina Katainen16.5.2020 16:09

Millä ranskankerman voisi korvata? 😊

Kinuskikissa13.4.2020 14:47

johpa: jäin mietiskelemään mari-johannan vastausta täydentäen, että tumman suklaan kanssa voisi ohjetta yksinkertaistaa eli jättää liivatteen kokonaan pois, jos lisäät hieman suklaan määrää. 300 g riittäisi varmasti hyvin hyydyttämiseen. Olisi kiva, jos palaat jälkeenpäin kertomaan, miten onnistui!

mari-johanna13.4.2020 08:49

Johpa: Suunnittelet siis vaalean kerroksen muuttamista ruskeaksi,jos ymmärsin oikein?
Valkosuklaata tulee ohjeessa 200g niin sanoisin että samassa suhteessa voit laittaa toisenkin suklaan. Suklaa on kuitenkin merkittävässä osassa kerroksen hyytymisen kannalta.

johpa12.4.2020 15:56

Paljonkohan pitäisi laittaa tummaasuklaata, jos vaihdan sen valkosuklaa tilalle?

Kinuskikissa20.9.2019 13:52

Laura: okei, saatoin ymmärtää alkuperäisen kysymyksen väärin. Tämä menee nyt vähän arvailuksi, mutta kyllä minä tämän mansikkaherkkiksen mansikkatäytteen tekisin 1,5-kertaisena. Tässä tapauksessa parempi liikaa täytettä kuin liian vähän.

Laura Kuukka19.9.2019 09:01

Mietinkin että jos osaisit kertoa minkä verran tämän ohjeen valkosuklaatäytetä tarvitsisin kun teen 26 cm vuokaan,minkä sisällä 20 cm toinen kakku ..🤔🙈 että toinen kakku peittyy.

Kinuskikissa18.9.2019 22:15

Laura: tuo täyte, jonka olet tekemässä ei ole oikein verrattavissa mihinkään minun reseptiini, koska en ole hyydykejauhoa käyttänyt. Voin kuitenkin vinkata tästä reseptistä, joka on toteutettu hyvin pitkälti samalla idealla:

https://www.kinuskikissa.fi/jouluinen-piilokakku

Tässä tosin isompi vuoka on vain 24 cm eli sinä tarvitset enemmän sitä ulommaista täytettä.

Kinuskigalleria (5)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa