Muutama vuosi sitten söin Minna-serkkuni luona tämän tapaista punajuuripiirakkaa, joka oli minusta ihan mielettömän hyvän makuista. Siitä lähtien on tehnyt mieli leipoa tällaista itse. Tein piirakan sydämen muotoisena ja huomaatkos, miten yksinkertaisella keinolla lopputulokseen tulee näyttävyyttä!

Kyselin Instagramissa vinkkejä hyvästä vuohenjuustomerkistä – hyvästä ennen kaikkea siinä mielessä, että se maistuisi tavallista miedommalta. Itse en vuohenjuustosta ole koskaan välittänyt, mutta nyt löytyi sellainen laatu, joka upposi meikäläiseenkin! Toki voit käyttää myös esimerkiksi fetaa tai vaikka Ricottaa.

Tämä ohje on nyt kahteen piirakkaan, sillä ainekset ovat sellaisia, että ne ovat valmiiksi ikään kuin kahteen mitoitettuja. Huomaathan tämän ja tarvittaessa pienennät ohjetta, jos tilaisuus on pienimuotoisempi.