Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Amorin laskiaiskranssi

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Amorin laskiaiskranssi

8.2.2018

Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-300x203.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-2-300x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-3-300x300.jpg

Laskiainen ja ystävänpäivä nivoutuvat tänäkin vuonna lähelle toisiaan, muutaman päivän sisään. Tämä tarjoaa herkullisen tilaisuuden tehdä teemat yhdistävä tarjoiluehdotus. 🙂 Lähdin ideoimaan hieman erilaista täytettyä pullaa, joka on leivottu kranssiksi ja täytetty mansikkaisella vaahdolla. Näyttävä kranssi käy kakusta, josta saa leikattua siistejä paloja terävän veitsen avulla. On olennaista jättää kansiosa melko ohueksi, jotta se ei leikkausvaiheessa paina täytettä ulos.

Sain muuten tässä laskiaisen alla ahaa-elämyksen hyvin yksinkertaisessa toiminnossa: tähtityllalla pursottelussa. Aiemmin olen turhankin vauhdikkaasti liikuttanut tyllaa pursotettaessa eteenpäin. Pursotusjäljestä tulee tällöin suora, kuten näissä Runeberg-leivoksissa. Kun malttaa edetä hitaammin ja pitää tyllaa lähes pystysuorassa, ”putoilee” kermavaahto huomattavasti kiehkuraisempana. Suosittelen testaamaan! 🙂

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa laskiaispullaa monissa mauissa ja muodoissa. Perinteisen laskiaispullan ja nämä erilaiset muunnelmat löydät artikkelista laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut. Myös ystävänpäivän ympärille on kertynyt runsaasti reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta. ❤️

3 h Keskitaso 1 kappale 2

Avainsanat

Laskiainen

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutPullat, munkit ja donitsitTäytekakutYhteistyöreseptitYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(9)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1
KAPPALE

Taikina

100 g voita

2 1/2 dl täysmaitoa

25 g hiivaa

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 rkl kardemummaa

1/2 tl suolaa

1/2 munaa

8-9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle ennen paistoa

1 muna

Täyte

4 dl vispikermaa

1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria *)

pinkkiä pastaväriä

Kuorrute

2 1/2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria *)

1 3/4 rkl vettä

koristesydämiä

*) Dansukkerin tuotteen valmistus on lopetettu, mutta verkkokaupasta löydät makutomusokereita mm. mansikan makuisena.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja puolikas muna (saat munan puolitettua, kun rikot rakenteen desilitramitassa). Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Erota taikinasta noin 2/3 kokoinen pala kranssia varten (lopusta taikinasta voit leipoa tavallisia pullia). Leivo palasta tasainen ”limppu”. Laita pellille leivinpaperin päälle. Puhkaise keskelle reikä ja venytä sormilla isommaksi, jotta saat tasaisen, donitsimaisen muodon. Anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-2-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-3-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-4-286x300.jpg

Voitele pinta munalla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-5-286x300.jpg

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, mikäli pinta tummuu ennen paistoajan täyttymistä. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Leikkaa kranssista hattu pois.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-6-286x300.jpg

Siivilöi kerman joukkoon mansikanmakuinen tomusokeri vatkaimella alkuun rauhallisesti sekoittaen. Voimista kerman vaaleanpunaista sävyä lisäämällä elintarvikeväriä. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pullakranssin pohjan päälle kahdeksi kerrokseksi, jotta saat paksun kermatäytteen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-7-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-8-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-9-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-10-286x300.jpg

Laita hattuosa päälle.

Yhdistä mansikanmakuinen tomusokeri ja vesi keskenään. Seoksen tulee olla melko paksua. Tarkkaa määrää on vaikea antaa, sillä parikin tippaa nestettä muuttaa rakennetta. Kuorrutteen täytyy levittyä tasaisesti, mutta se ei saa valua pullan päältä pois.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-11-286x300.jpg

Voit levittää kuorrutteen lusikan avulla. Kuorrutteelle saa siistin reunan, kun pursottaa rajat ennen levittämistä. Kuivahtaminen tapahtuu nopeasti, joten ripottele pinnalle koristerakeita pieni osio kerrallaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-12-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-13-286x300.jpg

Yhteistyössä Suomen Sokeri

 
 

Kommentit (2)

Kinuskikissa9.2.2018 14:55

maris: juu, kannattaa kokeilla – aina voi oppia uutta! 🙂 Varmasti kermaa kuluu vähän enemmän noihin kiehkuroihin, hyvä pointti!

maris8.2.2018 18:32

No on nätti kuin karkki! Juuri hyvä herkku tähän saumaan. 😊
Täytyypä itsekin jatkossa kiinnittää huomiota tuohon pursotusnopeuteen ja tyllan asentoon. ”Syököhän” tämmöinen hitaampi pursotustekniikka enemmän kermaa? Joskus jos itselläni on ollut varattuna vähän niukanlaisesti kermavaahtoa pursotuksiin, niin olen ajatellut, että saan sen paremmin riittämään, kun pistän pursottamiseen vauhtia. 😄

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Amorin laskiaiskranssi

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Amorin laskiaiskranssi

8.2.2018

Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-300x203.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-2-300x300.jpg
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-3-300x300.jpg

Laskiainen ja ystävänpäivä nivoutuvat tänäkin vuonna lähelle toisiaan, muutaman päivän sisään. Tämä tarjoaa herkullisen tilaisuuden tehdä teemat yhdistävä tarjoiluehdotus. 🙂 Lähdin ideoimaan hieman erilaista täytettyä pullaa, joka on leivottu kranssiksi ja täytetty mansikkaisella vaahdolla. Näyttävä kranssi käy kakusta, josta saa leikattua siistejä paloja terävän veitsen avulla. On olennaista jättää kansiosa melko ohueksi, jotta se ei leikkausvaiheessa paina täytettä ulos.

Sain muuten tässä laskiaisen alla ahaa-elämyksen hyvin yksinkertaisessa toiminnossa: tähtityllalla pursottelussa. Aiemmin olen turhankin vauhdikkaasti liikuttanut tyllaa pursotettaessa eteenpäin. Pursotusjäljestä tulee tällöin suora, kuten näissä Runeberg-leivoksissa. Kun malttaa edetä hitaammin ja pitää tyllaa lähes pystysuorassa, ”putoilee” kermavaahto huomattavasti kiehkuraisempana. Suosittelen testaamaan! 🙂

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa laskiaispullaa monissa mauissa ja muodoissa. Perinteisen laskiaispullan ja nämä erilaiset muunnelmat löydät artikkelista laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut. Myös ystävänpäivän ympärille on kertynyt runsaasti reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta. ❤️

3 h Keskitaso 1 kappale 2

Avainsanat

Laskiainen

Kategoriat

Muut juhlapöydän kakutPullat, munkit ja donitsitTäytekakutYhteistyöreseptitYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(9)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1
KAPPALE

Taikina

100 g voita

2 1/2 dl täysmaitoa

25 g hiivaa

1 dl Dansukker Taloussokeria

1 rkl kardemummaa

1/2 tl suolaa

1/2 munaa

8-9 dl vehnäjauhoja

Pinnalle ennen paistoa

1 muna

Täyte

4 dl vispikermaa

1 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria *)

pinkkiä pastaväriä

Kuorrute

2 1/2 dl Dansukker Mansikanmakuista tomusokeria *)

1 3/4 rkl vettä

koristesydämiä

*) Dansukkerin tuotteen valmistus on lopetettu, mutta verkkokaupasta löydät makutomusokereita mm. mansikan makuisena.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja puolikas muna (saat munan puolitettua, kun rikot rakenteen desilitramitassa). Lisää noin puolet jauhoista vähän kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Lisää voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmasosa. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä (tai taikinakoukusta).

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

Erota taikinasta noin 2/3 kokoinen pala kranssia varten (lopusta taikinasta voit leipoa tavallisia pullia). Leivo palasta tasainen ”limppu”. Laita pellille leivinpaperin päälle. Puhkaise keskelle reikä ja venytä sormilla isommaksi, jotta saat tasaisen, donitsimaisen muodon. Anna kohota liinalla peitettynä 20-30 minuuttia.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-2-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-3-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-4-286x300.jpg

Voitele pinta munalla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-5-286x300.jpg

Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla, mikäli pinta tummuu ennen paistoajan täyttymistä. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Leikkaa kranssista hattu pois.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-6-286x300.jpg

Siivilöi kerman joukkoon mansikanmakuinen tomusokeri vatkaimella alkuun rauhallisesti sekoittaen. Voimista kerman vaaleanpunaista sävyä lisäämällä elintarvikeväriä. Vatkaa kerma sitten vaahdoksi. Laita pursotuspussiin, jossa on iso tähtitylla. Pursota kermavaahtoa pullakranssin pohjan päälle kahdeksi kerrokseksi, jotta saat paksun kermatäytteen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-7-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-8-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-9-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-10-286x300.jpg

Laita hattuosa päälle.

Yhdistä mansikanmakuinen tomusokeri ja vesi keskenään. Seoksen tulee olla melko paksua. Tarkkaa määrää on vaikea antaa, sillä parikin tippaa nestettä muuttaa rakennetta. Kuorrutteen täytyy levittyä tasaisesti, mutta se ei saa valua pullan päältä pois.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-11-286x300.jpg

Voit levittää kuorrutteen lusikan avulla. Kuorrutteelle saa siistin reunan, kun pursottaa rajat ennen levittämistä. Kuivahtaminen tapahtuu nopeasti, joten ripottele pinnalle koristerakeita pieni osio kerrallaan.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-12-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/amorin-laskiaiskranssi-vaihe-13-286x300.jpg

Yhteistyössä Suomen Sokeri

 
 

Kommentit (2)

Kinuskikissa9.2.2018 14:55

maris: juu, kannattaa kokeilla – aina voi oppia uutta! 🙂 Varmasti kermaa kuluu vähän enemmän noihin kiehkuroihin, hyvä pointti!

maris8.2.2018 18:32

No on nätti kuin karkki! Juuri hyvä herkku tähän saumaan. 😊
Täytyypä itsekin jatkossa kiinnittää huomiota tuohon pursotusnopeuteen ja tyllan asentoon. ”Syököhän” tämmöinen hitaampi pursotustekniikka enemmän kermaa? Joskus jos itselläni on ollut varattuna vähän niukanlaisesti kermavaahtoa pursotuksiin, niin olen ajatellut, että saan sen paremmin riittämään, kun pistän pursottamiseen vauhtia. 😄

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa