Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Vaahtokarkit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaahtokarkit

8.2.2016

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/vaahtokarkit.jpg

Moni vieroksuu kaupan jauhoisia vaahtokarkkeja. Tälle namuselle kannattaa kuitenkin antaa uusi mahdollisuus, sillä kotikeittiössä siitä syntyy huikean mehevä herkku. Valmistaminenkaan ei ole vaikeaa, kunhan omistaa karkintekijän taikatyökalun, digitaalisen paistomittarin.

8 h Keskitaso 50 kappaletta 31

Ainesosat

MansikkaVaahtokarkki

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(22)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
50
KAPPALETTA

9 liivatelehteä

2 dl vettä

4 dl mansikan makuista tomusokeria

1 1/2 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

3 huoneenlämpöistä valkuaista

2 tl vanilja-aromia

Vuokaan

tomusokeria

Pinnalle

mansikan makuista tomusokeria *)

*) Dansukkerin tuotteen valmistus on lopetettu, mutta verkkokaupasta löydät makutomusokereita mm. mansikan makuisena.

Tarvikkeet

digitaalinen paistomittari

neliskanttinen reunallinen vuoka

leivinpaperi

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (25 x 32 cm) leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan vesi, mansikkatomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.

Kuumenna lastalla sekoitellen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista, kun se saavuttaa 127 asteen lämpötilan.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aikaisemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.

Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet ja vanilja-aromi.

Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä kymmenen minuuttia vatkaimen keskinopeudella.

Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin seitsemän tuntia.

Ripottele leivinpaperin päälle mansikkatomusokeria. Kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle. Leikkaa paloiksi öjytyllä veitsellä ja kierittele palat joka puolelta mansikkatomusokerissa, jotta pinta ei jää tahmaiseksi.

Vaahtokarkit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa pari viikkoa.

 
 

Kommentit (31)

Kinuskikissa21.12.2020 16:35

ullanleipomiset: harmillinen juttu tuo mansikkatomusokerin lopetus. Aromi lienee käyttökelpoisin vaihtoehto. Kinuskikissan verkkokaupasta löytyy mielikuvituksellisiakin makuja, mm. mansikka:

https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/Elintarvikkeet/%22Jauheet%2C%20makuaineet%20ja%20aromit%22

ullanleipomiset15.12.2020 13:34

Mansikanmakuisen tomusokerin valmistus on lopetettu. Millä se kannattaisi korvata että saisi vaahtokarkkeihin vähän makua? Pelkällä tomusokerilla maku on mieto.

Kinuskikissa13.12.2019 00:22

Miisa: en muista, olenko itse viikkoja säilyttänyt, mutta luullakseni ensimmäinen asia on rakenteen kuivahtaminen.

Miisa Palmroos12.12.2019 18:20

Näitä oli todella mukavaa ja helppoa tehdä! Lähtivät lahjaksi ja ihan mielenkiinnosta, että mitä vaahtokarkeille tapahtuu, jos niitä säilyttää pidempään kuin pari viikkoa? Vaikka tuskin kukaan näitä pitkään säästelee pahan päivän varalle, oli sen verran hyviä 🙂

Kinuskikissa29.11.2019 19:02

jennaleipoo: täältä löytyy sinisiä vaahtokarkkeja:

https://www.kinuskikissa.fi/vaahtokarkit-ilman-kananmunaa

jennaleipoo27.11.2019 21:06

Saisiko näistä mitenkään sinisiä ristiäisiin? Normaalia tomusokeria ja väriainetta? Geeliväriä vai muuta? Paljonko ja missä vaiheessa lisäys? Kiitos!🥰

Kinuskikissa29.9.2018 09:13

Susanna: Katariinan tavoin kehotan kurkkaamaan tänne: https://www.kinuskikissa.fi/vaahtokarkit-ilman-kananmunaa/

En uskalla luvata voiko tässä reseptissä koko vesimäärää korvata mehulla (ettei vaan pala pohjaan…) ja toisaalta pienempi määrä ei välttämättä vaikuta makuun.

Katariina H26.9.2018 13:19

Susanna: En itse ole mikään asian tunteva, mutta minusta voisit kokeilla jos korvaisit osan vedestä mansikkamehulla. 🙂 En usko sen haittaavan, mutta toisaalta on olemassa myös reseptejä joissa ei käytetä ollenkaan kananmunaa ja se korvataan jollakin hedelmä/marjasurvoksella.

Susanna26.9.2018 10:35

Hei. Kuinka reseptiin saisi ympättyä oikeaa mansikkamehua? Voisiko veden korvata mansikkamehulla? Saisi oikeaa mansikan makua.

Kinuskikissa16.2.2018 18:30

Janniina: heitän näppituntumalta, että onnistuu ja laita sama määrä. 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Vaahtokarkit

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Vaahtokarkit

8.2.2016

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/vaahtokarkit.jpg

Moni vieroksuu kaupan jauhoisia vaahtokarkkeja. Tälle namuselle kannattaa kuitenkin antaa uusi mahdollisuus, sillä kotikeittiössä siitä syntyy huikean mehevä herkku. Valmistaminenkaan ei ole vaikeaa, kunhan omistaa karkintekijän taikatyökalun, digitaalisen paistomittarin.

8 h Keskitaso 50 kappaletta 31

Ainesosat

MansikkaVaahtokarkki

Kategoriat

Konvehdit ja makeisetYstävänpäivä

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(22)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
50
KAPPALETTA

9 liivatelehteä

2 dl vettä

4 dl mansikan makuista tomusokeria

1 1/2 dl sokeria

1 dl vaaleaa siirappia

3 huoneenlämpöistä valkuaista

2 tl vanilja-aromia

Vuokaan

tomusokeria

Pinnalle

mansikan makuista tomusokeria *)

*) Dansukkerin tuotteen valmistus on lopetettu, mutta verkkokaupasta löydät makutomusokereita mm. mansikan makuisena.

Tarvikkeet

digitaalinen paistomittari

neliskanttinen reunallinen vuoka

leivinpaperi

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vuoraa neliskanttinen, reunallinen vuoka (25 x 32 cm) leivinpaperilla. Ripottele leivinpaperin päälle runsaasti tomusokeria.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kattilaan vesi, mansikkatomusokeri, sokeri ja siirappi. Erottele valkuaiset valmiiksi kulhoon.

Kuumenna lastalla sekoitellen vesi-sokeriseos kiehuvaksi. Säädä liesi keskilämmölle ja jatka keittämistä ilman sekoittelua. Laita paistomittari kattilaan. Seos on valmista, kun se saavuttaa 127 asteen lämpötilan.

Aloita valkuaisten vatkaaminen kovaksi vaahdoksi kymmenen astetta aikaisemmin. Näin sokeriseos ja vaahto valmistuvat suunnilleen yhtäaikaisesti.

Kun sokeriseos on valmista, lisää siihen liotetut liivatteet ja vanilja-aromi.

Kaada seos hyvin ohuena nauhana pienissä erissä, hitaasti vatkaten valkuaisvaahdon joukkoon. Jatka vaahdotusta vielä kymmenen minuuttia vatkaimen keskinopeudella.

Kaada vaahtokarkkimassa vuokaan. Anna jähmettyä huoneenlämmössä noin seitsemän tuntia.

Ripottele leivinpaperin päälle mansikkatomusokeria. Kumoa vaahtokarkkilevy sen päälle. Leikkaa paloiksi öjytyllä veitsellä ja kierittele palat joka puolelta mansikkatomusokerissa, jotta pinta ei jää tahmaiseksi.

Vaahtokarkit säilyvät huoneenlämmössä ilmatiiviissä rasiassa tai muovipussissa pari viikkoa.

 
 

Kommentit (31)

Kinuskikissa21.12.2020 16:35

ullanleipomiset: harmillinen juttu tuo mansikkatomusokerin lopetus. Aromi lienee käyttökelpoisin vaihtoehto. Kinuskikissan verkkokaupasta löytyy mielikuvituksellisiakin makuja, mm. mansikka:

https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/Elintarvikkeet/%22Jauheet%2C%20makuaineet%20ja%20aromit%22

ullanleipomiset15.12.2020 13:34

Mansikanmakuisen tomusokerin valmistus on lopetettu. Millä se kannattaisi korvata että saisi vaahtokarkkeihin vähän makua? Pelkällä tomusokerilla maku on mieto.

Kinuskikissa13.12.2019 00:22

Miisa: en muista, olenko itse viikkoja säilyttänyt, mutta luullakseni ensimmäinen asia on rakenteen kuivahtaminen.

Miisa Palmroos12.12.2019 18:20

Näitä oli todella mukavaa ja helppoa tehdä! Lähtivät lahjaksi ja ihan mielenkiinnosta, että mitä vaahtokarkeille tapahtuu, jos niitä säilyttää pidempään kuin pari viikkoa? Vaikka tuskin kukaan näitä pitkään säästelee pahan päivän varalle, oli sen verran hyviä 🙂

Kinuskikissa29.11.2019 19:02

jennaleipoo: täältä löytyy sinisiä vaahtokarkkeja:

https://www.kinuskikissa.fi/vaahtokarkit-ilman-kananmunaa

jennaleipoo27.11.2019 21:06

Saisiko näistä mitenkään sinisiä ristiäisiin? Normaalia tomusokeria ja väriainetta? Geeliväriä vai muuta? Paljonko ja missä vaiheessa lisäys? Kiitos!🥰

Kinuskikissa29.9.2018 09:13

Susanna: Katariinan tavoin kehotan kurkkaamaan tänne: https://www.kinuskikissa.fi/vaahtokarkit-ilman-kananmunaa/

En uskalla luvata voiko tässä reseptissä koko vesimäärää korvata mehulla (ettei vaan pala pohjaan…) ja toisaalta pienempi määrä ei välttämättä vaikuta makuun.

Katariina H26.9.2018 13:19

Susanna: En itse ole mikään asian tunteva, mutta minusta voisit kokeilla jos korvaisit osan vedestä mansikkamehulla. 🙂 En usko sen haittaavan, mutta toisaalta on olemassa myös reseptejä joissa ei käytetä ollenkaan kananmunaa ja se korvataan jollakin hedelmä/marjasurvoksella.

Susanna26.9.2018 10:35

Hei. Kuinka reseptiin saisi ympättyä oikeaa mansikkamehua? Voisiko veden korvata mansikkamehulla? Saisi oikeaa mansikan makua.

Kinuskikissa16.2.2018 18:30

Janniina: heitän näppituntumalta, että onnistuu ja laita sama määrä. 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa