Pullan ja mantelin ystävät, tämä resepti on teille! Inspiraationa kakkuun oli tietenkin alkutalven ihana kohokohta, laskiaispulla. Pohjakerrokset muodostuvat pullaviipaleista ja täyte on kermaisen vaniljainen. Samalla kokeilin myös mantelimassan valmistamista itse. Helppoa ja jälleen kerran tuli todistettua, että itse tehden saa moninverroin parempaa. Karvasmantelin voi jättää mantelimassasta pois, mikäli et välitä sen mausta tai käyttää varovaisemmin. Tässä mantelimassa on tehty tarkoituksella niin notkeaksi, että sitä voi helposti levittää. Mikäli haluat kiinteää, kaulittavaa massaa, lisää vettä vain muutama ruokalusikallinen.

Mikäli syöt laskiaispullasi mieluiten hillon kanssa, voit kakkuunkin valita mantelimassan tilalle mansikka- tai vadelmahilloa ja korvata kuorrutteen kermavaahdolla. Vadelmahillokkeen voi tehdä itsekin keittämällä vadelmia (300 g) ja hillosokeria (1 dl) noin 10 minuuttia.

Mantelikakku on melko makeaa ja jos pidät enemmän raikkaista kakuista, kokeile rohkeasti vaikka sokeroimatonta mansikkasurvosta vaniljatäytteen kaverina. Survoksen visuaalisena haittana on, että se värjää pullakerrokset osittain punaiseksi. Imeytymisen vuoksi kostukkeen määrää on vähennettävä.

Monipuolisuudessaan mantelilla saa aikaan näyttäviä pintoja myös kakun kuorruttamisessa ja koristelussa. Idean sokerimassahahmoihin sain Vellun kihlapäivän kakusta. Mielestäni ajatus toimii hyvin myös ystävänpäiväkakussa.

Inspiroidu lisää ystävänpäivästä! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.