11.02.2016   16 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kinuskikissa suosittelee: kuumamaitokakku


kuumamaitokakku

Kinuskileipomo maris voitti kuumamaitokakun reseptillä syksyllä järjestetyn tempauksen, jossa tehtävänä oli julkaista nostalginen resepti omasta lapsuudesta. Kuumamaitokakku kutkutti jo erikoisen nimensä puolesta ja nimen takaa paljastui mehevä ja hyvällä tavalla perinteisen makuinen kahvikakku. Kuuman maidon kaataminen taikinaan tuntui ensin hieman jännittävältä, mutta taikina kesti sen hyvin. Olennaisen lisänsä makuun antoi mokkapalakuorrute, jonka ansiosta kakku oli helppo koristella pintaan tarttuvilla rakeilla.

Minä tein kakun pikkuvuokaan ajatuksenani soma pikkukakku lahjaksi ystävälle tai tuliaisviemiseksi pieneen talouteen. Tässä koossa se voisi toimia myös myyjäisissä ja muutaman hengen kahvittelutilanteissa.

Inspiroidu lisää ystävänpäivästä! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.

Taikina:
2 munaa
1 ¾ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
½ tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
25 g mantelirouhetta
100 g voita
1 dl maitoa

Kuorrute:
25 g voisulaa
½ dl vahvaa kahvia
2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria

Koristelu:
koristesydämiä

Lisäksi:

Iloleipurin pieni torvikakkuvuoka (tilavuus 1,2 litraa)


Voitele kakkuvuoka.

kuumamaitokakku-vaihe

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos munavaahtoon rauhallisesti sekoittaen. Sekoita joukkoon mantelirouhe.

Kuumenna voi ja maito kattilassa yhdessä kiehuvaksi. Lisää heti taikinaan rauhallisesti vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen.

Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Jos teet kakun isompana, paistoaika on pidempi.

kuumamaitokakku-vaihe-2

Anna kakun seistä hetki vuoassa. Kumoa ja jäähdytä.

Kuorruta kakku ritilän päällä, jotta kuorrute ei sotke kakkulautasta.

Valmista kuorrute sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, jotta se muuttuu paksummaksi. Liian juoksevana kuorrute karkaa kakun päältä ja liian paksuna sitä on puolestaan hankala levittää tasaiseksi. Voit varmistaa asian kokeilemalla ensin yhteen kohtaan. Tarvittaessa kuorrutetta voi lämmittää uudelleen.

Kaada kuorrute kakun päälle ja tasoittele lastalla. Ripottele päälle koristesydämiä, mantelirouhetta tai nonparelleja.

kuumamaitokakku-vaihe-3

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin huhtikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin huhtikuun arvonnassa on palkintona jättikokoinen 48 kolon minimuffinssivuoka sekä juhlien somistukseksi tarkoitettu happy birthday -viirinauha.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat