Monesti kuulen sanottavan, että leipomista rajoittaa syöjien vähyys; puuhaan ei tule ryhdyttyä, jos syöjiä on vain kaksi. Tämän vuoksi ei kannata jättää inspiraatiota hyödyntämättä, vaan tehdä sen sijaan vähemmän tai pienempää. Kakut mielletään juhlaleivonnaisiksi, mutta kun tekee pienen taikinan minivuokaan, kakun voi pyöräyttää arjenkin iloksi. Itse uskon, että romanttista kakkuhetkeä tai ystävän hemmottelua arvostaa eniten juuri silloin, kun se tapahtuu spontaanisti ja odottamatta.

Pinkki ihanuus on täytetty vadelmavaahdolla ja raikkaalla sitruunatahnalla. Kuvassa näkyvä pieni pala lohkaisi kakusta noin viidenneksen. Kahdelle hengelle syömistä siis riittää santsipaloja myöten ja perheen tai pienen kaffiporukankin saa tällä luomuksella kestitettyä.

Sokerikakkupohja on ihanteellinen tässä tapauksessa, sillä taikinan koko on helposti muunneltavissa munien lukumäärän mukaan. Päätä ei tarvitse vaivata ainesten määrien skaalaamisella, kun kaikki aineet määräytyvät munien tilavuuden mukaan. Leivinjauhetta laitoin kahden munan kakkuun puoli teelusikallista.

Inspiroidu lisää ystävänpäivästä! ❤️ Kinuskikissa on ideoinut vuosien saatossa ystävänpäivän ympärille ison määrän reseptejä kakuista pienempiin naposteltaviin ja syötäviin lahjoihin. Löydät parhaat poiminnat ystävänpäiväaiheiselta teemasivulta.