KinuskikissaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Isänpäiväkakku

1.11.2020

Marraskuun rakas päivänsankari on isä. Merkkipäivänä isälle tarjotaan vain parasta ja maukkainta. Vaareja ja ukkeja unohtamatta! Katso koko isänpäivä-kategorian sisältö suolaisine ja makeine ohjeineen.

Suklaakakku isälle

Isähän on herkkusuu, ja suklaa saa isän suun messingille. Huikeasta supersuklaakakusta ei suklaata jää puuttumaan. Sitä on pohjassa, täytteessä ja kuorrutteessa. Jopa koristelun ruusut ovat suklaata. Myös suklaaputouskakussa paksuna valuva tumma suklaa saa veden kielelle. Minttu sekä suklaa -kakussa mintun ja suklaan kerroksellinen yhdistelmä on vastustamaton. Valitse kolmen suklaan kakku, jos parhaan suklaan valinta aiheuttaa päänvaivaa – tässä kakussa on ne kaikki! Ripottele minisydän-koristerakeita ihaniksi tunneviesteiksi isälle.

Kulhon sisään koottu kukkurakakku on hauskasti erilainen. Täyte on supersuklainen (Nam!) ja komeuden kruununa on Russian Bulbous -tyllalla taiteillut hulppeat kermaruusukkeet. Paahdettu valkosuklaa -putouskakku on tarjoilun herkullinen tähti. Karamellimaiseksi paahtunut valkosuklaa vie kielen mennessään. Annospalaa leikatessa sisältä paljastuvat piilotetut pohjakerrokset. Kokeile koristeena rapeaa toffeepitsiä!

Muut isänpäiväkakut

Lasten maalauskakku sulattaa isän sydämen. Syötävillä väreillä lapsi saa piirtää isälle ikioman taideteoksen. Jos piirtäminen ei vielä onnistu, niin isänpäivän suklaa-kinuskiyllätys on hellyttävä kakkuvaihtoehto. Pienen, tai isommankin, onnittelijan suklainen kädenjälki on isänpäivätarjoilun suloisin yllätys. Jos isä harrastaa kalastusta, kalamiehen onnenkakku tai sen suolainen versio, kalastajan lohipiirakka, tuo tarjolle yllätyssaaliina aimo vonkaleen. Ei suomustusta eikä perkaamista – hopeakylkeä pääsee heti maistelemaan. Isänpäiväkahvin voi tarjota myös kakun muodossa! Tähän mahdollisuuksia antavat irish coffee -kakku tai cappuccino-kakku sekä dalgona-kahvikakku.

Jos isä ei välitä makeasta, on kauniisti koristeltu voileipäkakku ihan yhtä hyvä tapa juhlistaa isää. Lämmin voileipäkakku käy vaikka ateriasta, kun sen kylkeen valmistelee ruokaisan salaatin.

Isänpäivän brunssi

Paista aamulla 100 % kauraleipäsiä, niin isä herää ihanaan leiväntuoksuun. Tee taikina jääkaappiin jo edellisenä iltana ja leivo helposti, lähes käsin koskematta! Tee aamiaisbageleista muhkein ja värikkäin täyttein aamiaisen tai brunssin houkuttelevia herkkuleipiä. Skonssit eli englantilaiset teeleivät ovat somia leipäsiä. Täytä joko makealla (marmeladi, hillo) tai suolaisella (leikkele, lohi) täytteellä. Lapsen omin käsin (äidin avustamana) leipoma pehmeä pupusämpylä hellyttää isän. Huumoria kattaukseen saat movember-popseilla. Hattupäiset viiksiniekat sopivat aamiaistarjoilun makeaksi lopetukseksi.

Isänpäiväpulla

Pullan ystävä pääsee juhlafiiliksiin vasta, kun (kakun vierellä) on tarjolla vadillinen pullaa. Rullaa isänpäivänä korvapuustit tunnelmallisiksi sydänpulliksi. Henkilökohtainen kirjainpulla saa isän heti hyvälle tuulelle. Lapsen leipomana tai koristelemana siihen tulee paras aromi ja pumpulin pehmeys. Valitse pulla-kategoriasta mieleisesi resepti (myös gluteeniton!). Muista myös pullan kylmäkohotus.

 

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/myllynparas-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa