Kulhokakku on maailman helpoin täytekakku: siinä ei voi epäonnistua. Lisähauskuutta kakkuun saa, kun sen täyttää kulhon reunaa korkeammaksi. Komeuden kruunaa näyttävät kermapursotukset, joiden salaisuutena on Russian Bulbous -erikoistylla. Sen käytöstä löydät havainnollistavan videon reseptin lopusta. Kakun täyte on supersuklainen ja koska kakku on koottu jättimäisen kahvikupin näköiseen kulhoon, kahvi on mukana myös täytteessä ja kostukkeessa.
Tästä kakusta EI leikata siistejä paloja. Annokset kaivetaan kulhosta rennosti isolla lusikalla. 🙂
Vinkki: Tee kakku tarvittaessa gluteenittomana vaihtamalla pohjan vehnäjauhot perunajauhoihin tai gluteenittomaan jauhoseokseen. Mikäli et halua kakkuun kahvin makua, vaihda kostuke esimerkiksi kaakaojuomaan ja jätä kahvi + sokeri täytteestä kokonaan pois.
Pohja:
1 tumma levykakkupohja
Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia
1 tl sokeria
½ dl maitoa
Täyte:
1 ½ dl vahvaa kahvia
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
300 g tummaa suklaata
Ruusukepursotus:
2 ½ dl vispikermaa
1 ½ tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta
Lisäksi:
Russian Bulbous -tylla
kertakäyttöisiä pursotuspusseja
Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Keitä vahva kahvi kostuketta ja täytettä varten laittamalla kaksi kahvimittaa yhtä kuppia kohden. Sulata kuumaan kostukekahviin sokeri ja lisää sitten maito.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää joukkoon kahvi ja sokeri. Jos et halua täytteeseen kahvin makua, jätä kahvi ja sokeri pois. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon.
Kokoa täytekakku kulhoon (tilavuus max 2 litraa, tässä 1,9 litraa). Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoisia ympyröitä muottien ja nurinpäin käännettyjen kippojen avulla. Laita kulhoon vuorotellen pohja- ja täytekerroksia. Kostuta jokainen pohjakerros maitokahvilla. Tee täyttämisen loppuvaiheessa kulhon sisäreunaa vasten leivinpaperisuikaleista kulhon jatke, joka tukee täytettä sen jähmettymisen ajan. Laita sitten loput kerrokset siten, että kulhon reunan yläpuolelle tulee pelkkää täytettä.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Poista leivinpaperi varovasti vetämällä. Tasoita reunaa tarvittaessa lastalla.
Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita pursotuspussiin erikoistylla (Russian Bulbous) ja pursota kakun päälle ruusukkeita videossa opastetulla tekniikalla. Halutessasi voit siivilöidä pursotuksen päälle kaakaojauhetta.
Namumaha: tämän tapaisesta kakusta on hankalampi arvioida palojen määrää. Mutta kun vertaan aineksia tavallisiin täytekakkuihin, niin veikkaan riittävyydeksi samaa kuin perus 24-senttisellä kakulla eli 12-15 hengelle. Riittävyyteen vaikuttaa aina syöjien ikä ja muut tarjoilut, joten se kannattaa ottaa huomioon.