Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Kukkurakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kukkurakakku

3.10.2016

kukkurakakku

Kulhokakku on maailman helpoin täytekakku: siinä ei voi epäonnistua. Lisähauskuutta kakkuun saa, kun sen täyttää kulhon reunaa korkeammaksi. Komeuden kruunaa näyttävät kermapursotukset, joiden salaisuutena on Russian Bulbous -erikoistylla. Sen käytöstä löydät havainnollistavan videon reseptin lopusta. Kakun täyte on supersuklainen ja koska kakku on koottu jättimäisen kahvikupin näköiseen kulhoon, kahvi on mukana myös täytteessä ja kostukkeessa.

Tästä kakusta EI leikata siistejä paloja. Annokset kaivetaan kulhosta rennosti isolla lusikalla. 🙂

Vinkki: Tee kakku tarvittaessa gluteenittomana vaihtamalla pohjan vehnäjauhot perunajauhoihin tai gluteenittomaan jauhoseokseen. Mikäli et halua kakkuun kahvin makua, vaihda kostuke esimerkiksi kaakaojuomaan ja jätä kahvi + sokeri täytteestä kokonaan pois.

Pohja:
1 tumma levykakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia
1 tl sokeria
½ dl maitoa

Täyte:
1 ½ dl vahvaa kahvia
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
300 g tummaa suklaata

Ruusukepursotus:
2 ½ dl vispikermaa
1 ½ tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Lisäksi:
Russian Bulbous -tylla
kertakäyttöisiä pursotuspusseja


Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Keitä vahva kahvi kostuketta ja täytettä varten laittamalla kaksi kahvimittaa yhtä kuppia kohden. Sulata kuumaan kostukekahviin sokeri ja lisää sitten maito.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää joukkoon kahvi ja sokeri. Jos et halua täytteeseen kahvin makua, jätä kahvi ja sokeri pois. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon.

Kokoa täytekakku kulhoon (tilavuus max 2 litraa, tässä 1,9 litraa). Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoisia ympyröitä muottien ja nurinpäin käännettyjen kippojen avulla. Laita kulhoon vuorotellen pohja- ja täytekerroksia. Kostuta jokainen pohjakerros maitokahvilla. Tee täyttämisen loppuvaiheessa kulhon sisäreunaa vasten leivinpaperisuikaleista kulhon jatke, joka tukee täytettä sen jähmettymisen ajan. Laita sitten loput kerrokset siten, että kulhon reunan yläpuolelle tulee pelkkää täytettä.

kukkurakakku-vaihe kukkurakakku-vaihe-2
kukkurakakku-vaihe-3 kukkurakakku-vaihe-4
kukkurakakku-vaihe-5 kukkurakakku-vaihe-6
kukkurakakku-vaihe-7 kukkurakakku-vaihe-8

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Poista leivinpaperi varovasti vetämällä. Tasoita reunaa tarvittaessa lastalla.

kukkurakakku-vaihe-9

Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita pursotuspussiin erikoistylla (Russian Bulbous) ja pursota kakun päälle ruusukkeita videossa opastetulla tekniikalla. Halutessasi voit siivilöidä pursotuksen päälle kaakaojauhetta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
4 h Keskitaso 12 henkilölle 17

Avainsanat

KulhokakkuRetkieväsSuklaakakku

Ainesosat

KahviSuklaa

Kategoriat

Täytekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (17)

Kinuskikissa16.12.2016 13:03

Namumaha: tämän tapaisesta kakusta on hankalampi arvioida palojen määrää. Mutta kun vertaan aineksia tavallisiin täytekakkuihin, niin veikkaan riittävyydeksi samaa kuin perus 24-senttisellä kakulla eli 12-15 hengelle. Riittävyyteen vaikuttaa aina syöjien ikä ja muut tarjoilut, joten se kannattaa ottaa huomioon.

Namumaha11.12.2016 21:18

Kuinkas monelle hengelle tämä kakku on suunniteltu? Itse en sellaista ohjeesta löytänyt.

Kinuskikissa24.11.2016 19:28

Susa: kiitti ideasta, menee kokeiluun jossain vaiheessa! 🙂

soja23.11.2016 21:32

kiva kun tulit kertomaan Susa! pitääpä laittaa idea itsekin mieleen!

Susa21.11.2016 21:50

Valkosuklaa-kahvi-kukkurakakkunen oli menestys! Vähensin tosiaan kahvin määrän puoleen täytteessä ja pursotukset päälle tein tummasuklaa-vispikermaseoksella, muutoin menin alkuperäisellä ohjeella. Kahvi ja valkosuklaa maistuivat täytteessä kumpikin hyvin, kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂

Kinuskikissa17.11.2016 18:12

Susa: kiva ajatus tuo valkosuklaan ja kahvin yhdistelmä. En olekaan pitkään aikaan tehnyt sellaista kakkua. Ihan heräsi inspiraatio. 😊 Tulehan kertomaan, miten kokeilu onnistui! Sojalta saitkin jo hyvät evästykset.

Susa17.11.2016 08:42

Kiitos vinkeistä soja! Kokeillaan niin!

soja16.11.2016 20:30

Susa. Uskoisin sen onnistuvan kyllä. Itse ehkä sitten varmuuden vuoksi hieman vähentäisin kahvin määrää, niin maistuu valkosuklaakin ja toisaalta jähmettyisi varmemmin?

Susa16.11.2016 17:47

Aivan ihanan näköinen kakku! Tämä olisi tarkoitus tehdä lauantaiksi synttäreille. Sankarin makutoivomuksena on tosin kahvin ja valkosuklaan yhdistelmä. Mahtaako täyte jähmettyä riittävästi jos vain vaihdan tumman suklaan valkoiseen?

Kinuskikissa8.10.2016 14:56

Kiitos kommenteista! 💕

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Kukkurakakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Kukkurakakku

3.10.2016

kukkurakakku

Kulhokakku on maailman helpoin täytekakku: siinä ei voi epäonnistua. Lisähauskuutta kakkuun saa, kun sen täyttää kulhon reunaa korkeammaksi. Komeuden kruunaa näyttävät kermapursotukset, joiden salaisuutena on Russian Bulbous -erikoistylla. Sen käytöstä löydät havainnollistavan videon reseptin lopusta. Kakun täyte on supersuklainen ja koska kakku on koottu jättimäisen kahvikupin näköiseen kulhoon, kahvi on mukana myös täytteessä ja kostukkeessa.

Tästä kakusta EI leikata siistejä paloja. Annokset kaivetaan kulhosta rennosti isolla lusikalla. 🙂

Vinkki: Tee kakku tarvittaessa gluteenittomana vaihtamalla pohjan vehnäjauhot perunajauhoihin tai gluteenittomaan jauhoseokseen. Mikäli et halua kakkuun kahvin makua, vaihda kostuke esimerkiksi kaakaojuomaan ja jätä kahvi + sokeri täytteestä kokonaan pois.

Pohja:
1 tumma levykakkupohja

Kostutus:
1 ½ dl vahvaa kahvia
1 tl sokeria
½ dl maitoa

Täyte:
1 ½ dl vahvaa kahvia
5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 rkl sokeria
300 g tummaa suklaata

Ruusukepursotus:
2 ½ dl vispikermaa
1 ½ tl sokeria
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Lisäksi:
Russian Bulbous -tylla
kertakäyttöisiä pursotuspusseja


Valmista levykakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Keitä vahva kahvi kostuketta ja täytettä varten laittamalla kaksi kahvimittaa yhtä kuppia kohden. Sulata kuumaan kostukekahviin sokeri ja lisää sitten maito.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää joukkoon kahvi ja sokeri. Jos et halua täytteeseen kahvin makua, jätä kahvi ja sokeri pois. Sekoita tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lisää suklaasula vaahdon joukkoon.

Kokoa täytekakku kulhoon (tilavuus max 2 litraa, tässä 1,9 litraa). Leikkaa pohjalevystä sopivan kokoisia ympyröitä muottien ja nurinpäin käännettyjen kippojen avulla. Laita kulhoon vuorotellen pohja- ja täytekerroksia. Kostuta jokainen pohjakerros maitokahvilla. Tee täyttämisen loppuvaiheessa kulhon sisäreunaa vasten leivinpaperisuikaleista kulhon jatke, joka tukee täytettä sen jähmettymisen ajan. Laita sitten loput kerrokset siten, että kulhon reunan yläpuolelle tulee pelkkää täytettä.

kukkurakakku-vaihe kukkurakakku-vaihe-2
kukkurakakku-vaihe-3 kukkurakakku-vaihe-4
kukkurakakku-vaihe-5 kukkurakakku-vaihe-6
kukkurakakku-vaihe-7 kukkurakakku-vaihe-8

Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi tai mieluiten seuraavaan päivään. Poista leivinpaperi varovasti vetämällä. Tasoita reunaa tarvittaessa lastalla.

kukkurakakku-vaihe-9

Mittaa kulhoon kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita pursotuspussiin erikoistylla (Russian Bulbous) ja pursota kakun päälle ruusukkeita videossa opastetulla tekniikalla. Halutessasi voit siivilöidä pursotuksen päälle kaakaojauhetta.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
4 h Keskitaso 12 henkilölle 17

Avainsanat

KulhokakkuRetkieväsSuklaakakku

Ainesosat

KahviSuklaa

Kategoriat

Täytekakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(6)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (17)

Kinuskikissa16.12.2016 13:03

Namumaha: tämän tapaisesta kakusta on hankalampi arvioida palojen määrää. Mutta kun vertaan aineksia tavallisiin täytekakkuihin, niin veikkaan riittävyydeksi samaa kuin perus 24-senttisellä kakulla eli 12-15 hengelle. Riittävyyteen vaikuttaa aina syöjien ikä ja muut tarjoilut, joten se kannattaa ottaa huomioon.

Namumaha11.12.2016 21:18

Kuinkas monelle hengelle tämä kakku on suunniteltu? Itse en sellaista ohjeesta löytänyt.

Kinuskikissa24.11.2016 19:28

Susa: kiitti ideasta, menee kokeiluun jossain vaiheessa! 🙂

soja23.11.2016 21:32

kiva kun tulit kertomaan Susa! pitääpä laittaa idea itsekin mieleen!

Susa21.11.2016 21:50

Valkosuklaa-kahvi-kukkurakakkunen oli menestys! Vähensin tosiaan kahvin määrän puoleen täytteessä ja pursotukset päälle tein tummasuklaa-vispikermaseoksella, muutoin menin alkuperäisellä ohjeella. Kahvi ja valkosuklaa maistuivat täytteessä kumpikin hyvin, kannattaa ehdottomasti kokeilla! 🙂

Kinuskikissa17.11.2016 18:12

Susa: kiva ajatus tuo valkosuklaan ja kahvin yhdistelmä. En olekaan pitkään aikaan tehnyt sellaista kakkua. Ihan heräsi inspiraatio. 😊 Tulehan kertomaan, miten kokeilu onnistui! Sojalta saitkin jo hyvät evästykset.

Susa17.11.2016 08:42

Kiitos vinkeistä soja! Kokeillaan niin!

soja16.11.2016 20:30

Susa. Uskoisin sen onnistuvan kyllä. Itse ehkä sitten varmuuden vuoksi hieman vähentäisin kahvin määrää, niin maistuu valkosuklaakin ja toisaalta jähmettyisi varmemmin?

Susa16.11.2016 17:47

Aivan ihanan näköinen kakku! Tämä olisi tarkoitus tehdä lauantaiksi synttäreille. Sankarin makutoivomuksena on tosin kahvin ja valkosuklaan yhdistelmä. Mahtaako täyte jähmettyä riittävästi jos vain vaihdan tumman suklaan valkoiseen?

Kinuskikissa8.10.2016 14:56

Kiitos kommenteista! 💕

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa