Nyt herkutellaan paahdetun valkosuklaan aromilla! Tämä ”unelmakakku” on siintänyt mielessäni koko syksyn ja tein sen nyt hieman jälkijunassa lokakuussa ollutta synttäriä ajatellen. Alun perin ajatukseni oli luoda kinuskin maku perinteisemmin, mutta lopulta päädyin hyödyntämään valkosuklaata, joka paahtuessaan saavuttaa miellyttävän karamellimaisen aromin. Paahdetusta valkosuklaasta ja kermasta tehtävää kinuskia käytetään kakun täytteessä ja se soveltuu sellaisenaan myös upeaan valuvaan kuorrutteeseen. Näin voidaan yhdistää kaksi työvaihetta.

Kakun valmistamista olen pyrkinyt helpottamaan myös kokoamalla kakun siten, että täyte muodostaa samalla tasaisen pinnan, jota ei tarvitse erikseen peittää kermavaahdolla, sokerikreemillä tai muulla kuorrutteella. Hieman vuoan halkaisijaa pienemmiksi jätetyt pohjakerrokset jäävät piiloon kakun sisään. Kakkupohja itsessään valmistuu helpolla ”kaikki kulhoon ja sekoita” -menetelmällä.

Tämä luomus ei siis ole työläimmästä päästä, vaikka lopputulos onkin näyttävä. Kakun voi myös pakastaa täytettynä ja tehdä kuorruteen ja koristelun juhlia edeltävänä päivänä.