Toiveet ja kehitysehdotukset -sivulle on tullut paljon toiveita, myös isänpäiväksi. Tarmuli esitti hyvän ajatuksen lapsen kädenjälkien painamisesta kakkuun. Isompien lasten kanssa onnistuu vaativampikin yhteinen kakkuprojekti, mutta kädenkuvaidean voi toteuttaa ihan pientenkin kanssa.

Kinuskipoikaset tulivat apuun idean testaamisessa. Lapset nauttivat yhteisen salaisuuden suunnittelemisesta ja toteuttamisesta. Varsinkin kädenkuvan painaminen suklaalla tuntui olevan riemukasta. Koristeet ovat siis 3-vuotiaiden omaa käsialaa ja äidin auttamana yksinkertaisten koristeiden tekeminen onnistuu paljon pienemmiltäkin.

Suklaa-toffeekakku

Pohja:
mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
1 ¼ dl maitoa

Täyte:
2 ½ dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
150 g tummaa suklaata
karamellisoitua maitotiivistettä (eli valmista kinuskia)

Kuorrutus:
150 g mantelimassaa (tai muuta kaulittavaa kuorrutetta)

Koristelu:
60 g tummaa suklaata
525 g sikarivohveleita
sokerimassaa/marsipaania kukkiin ja lehtiin
Omar-karkkeja ruusuihin
suklaamarsipaania tai ruskeaa sokerimassaa kirjaimiin


Valmista mehevä suklaakakkupohja irtopohjavuoassa (halkaisija 24 cm) erillisen ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Lisää suklaasula kerma-tuorejuustovaahtoon.

Pese pohjan paistamisessa käyttämäsi vuoka ja kokoa kakku siihen. Tämä auttaa kakkua asettumaan paremmin muotoonsa. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen ympyrä. Aseta se vuokaan. Laita päälle ensimmäinen pohjalevy. Kostuta. Levitä päälle kinuskia ja vajaa puolet suklaatäytteestä. (Vinkki: saat kinuskin levittymään helpommin, kun lusikoit sitä ensin pieninä nokareina pohjan päälle. Jos tehtävä tuntuu siitä huolimatta vaikealta, voi kinuskia lämmittää kattilassa/mikrossa, kunnes se muuttuu juoksevammaksi.)

Nosta päälle toinen pohja ja toista sama kostutuksen ja täytteiden kanssa, mutta säästä pieni määrä suklaatäytettä kakun pinnalle. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Sivele päälle loput suklaatäytteestä tarttumapinnaksi mantelimassalle. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoasta irrottamista. Jos kuorrutat kakun vasta seuraavana päivänä, anna sen olla vuoassa siihen saakka.

Kauli mantelimassa kakun halkaisijan kokoiseksi (tai hieman isommaksi) ympyräksi. Siirrä kakun päälle. Taita ylimääräiset reunat kakun sivuja myöten.

Paloittele suklaa mikronkestävälle lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W) välillä sekoitellen. Anna suklaan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Kasta pieni käsi suklaasulaan.

Anna ylimääräisen suklaan valua takaisin lautaselle. Paina käsi kakun päälle. Huom: kevyt painallus riittää! Käytä loppu suklaa vohveleiden kiinnittämiseen.

Leikkaa sikarivohveleita lyhyemmiksi eli suunnilleen kakun korkuisiksi tai hieman korkeammiksi. Sivele vohvelin yhdelle sivulle suklaasulaa ja paina se kakkua vasten. Laita vohveleita vieri viereen koko kakun ympäri.

Koristeet voi tehdä parikin viikkoa etukäteen. Säilytä huoneenlämmössä kannellisessa rasiassa.

Ruusut on tehty Omar-karkeista. Yhtä ruusua varten kannattaa yhdistää kaksi karkkia ja painaa ne yhteen tasaiseksi möykyksi. Möykystä muovaillaan pitkä pötkö. (Näissä vaiheissa voi olla aikuinen apuna.)

Tämän jälkeen pienet leipurit voivat kaulia pötköistä ohuita nauhoja ja kierittää ne ruusuiksi.


Lopuksi koristeet sommitellaan kakun päälle. Ja sitten isää onnittelemaan!