Movember on kansainvälinen hyväntekeväisyyskampanja, johon miehet osallistuvat kasvattamalla itselleen viikset marraskuun aikana. Kampanjan tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten terveysongelmista, kuten eturauhassyövästä.

Viiksiteema sopii marraskuuhun myös isänpäivän tiimoilta. Isän, miehen tai isoisän voi toki yllättää muulloinkin näillä veikeän viiksekkäillä kakkutikkareilla. 🙂 Halutessasi voit kuorruttaa pallot myös värillisellä melts-kuorrutteella.

Ainekset:
1 pkt (345 g) Fazerina-täytekeksejä
100 g appelsiinituorejuustoa
300 g valkosuklaata
16 minttusuklaakonvehtia
elintarvikeliimaa tai sokerikuorrutetta
viiksikoristeita


Erota 16 täytekeksistä kansiosat ja säästä ne koristelua varten. Laita jäljellä olevat osat (alempi keksi ja täyte) sekä loput, kokonaiset keksit tehosekoittimeen. Hienonna. Yhdistä keksimurska vatkaimella tai kädellä vaivaamalla tuorejuuston kanssa. Pyörittele keksimassasta palloja. Laita pallot leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle ja anna olla jääkaapissa pari tuntia, jotta pallot kovettuvat.

Tee kuorrutus kahdessa erässä, jotta suklaa ei ehdi jähmettyä kuorruttamisen aikana. Sulata puolet valkosuklaasta mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Laita suklaasula juomalasiin tai muuhun kapeaan astiaan. Ota puolet keksipalloista jääkaapista, jätä loput vielä viileään. Kasta tikkaritikun pää suklaasulaan ja työnnä keksipallon sisään niin, että leikkuulautaa vasten painunut tasainen puoli tulee päälle (siihen sovitetaan hattu). Upota keksipallo suklaasulaan. Anna ylimääräisen suklaan valua pois. Laita keksitikkarit pystyyn sokerilla täytettyyn astiaan tai koristelualustaan.


Odota, että suklaa jähmettyy. Sen jälkeen tikkarit voi säilöä rasiassa jääkaapissa, jos et samantien koristele niitä. Sulata loput suklaasta ja kuorruta jäljellä olevat keksipallot samaan tapaan.

Liimaa koristelua varten erottamiesi keksien päälle minttusuklaakonvehdit elintarvikeliiman tai sokerikuorrutteen avulla. Anna jähmettyä. Koristele popsit kiinnittämällä niihin hatut ja viikset elintarvikeliimalla.