Kun näin Instagramin ihmeellisessä maailmassa tänä keväänä kuvan dalgona-kahvista, ensimmäinen ajatus ei niinkään ollut kahvin valmistaminen vaan se, mitä voisin vaahdotetusta kahvista leipoa. Kevät meni kuitenkin tiiviisti leivontahaasteita kehitellessä ja kakku sai odottaa. Ehdin siinä välissä julkaista varsinaisen kahvireseptinkin ja lipittää tätä herkkua monen monta kertaa.

Mutta nyt! Viimein pääsin toteuttamaan vision dalgona-kakusta. Varsinainen kakku on oikeastaan kuorrutteiden alla piilossa, sillä halusin esiin kahvijuomalle tyypilliset kerrokset: valkoisen ”maidon” ja tietenkin kahvin makuisen vaahdon. Täytteen ideoin sen pohjalta, että sen makua on helppo muokata. Aivan kuten dalgona-kahvissakin maitoa voi maustaa, tähän kakkuun on sallittua käyttää omaa mielikuvitusta. Voit siis ”pelata” vanilja- ja jäätelökastikkeella – tärkeintä, että näiden kokonaispaino pysyy suunnilleen reseptin mukaisena ja koostumus on paksuudeltaan samaa luokkaa. Vaniljakastikkeen tilalla käy esimerkiksi Valio Fanny -vanukas ja jäätelökastikkeen mauksi voi valita vaikkapa suklaan. Jäätelökastikkeen voi myös korvata kokonaan vaniljakastikkeella, jolloin kahvin maku pääsee vielä paremmin esiin. Kysele kommentissa, jos epäröit ja jaa tieto onnistuneista makuyhdistelmistä!

Kahvivaahto on yllättävän kestävää, mutta päivän mittaan pieniä noroja alkaa valua kakun reunaa pitkin eli esteettisen vaikutelman vuoksi suosittelen pinnan kuorruttamista vasta lähellä tarjoilua. Kakku on onneksi nopeasti viimeistelty – pelkkä kaakaojauhekin riittää.

Muistathan korostaa syöjille, että kakkua kuuluu nauttia ottamalla jokaiseen lusikalliseen sekä täytettä että kahvivaahtoa. Dalgona-kahvissakin kerrokset tarjoillaan erikseen, mutta juodessa ne sekoitetaan. Tässä kahvivaahtoa on sokeroitu enemmän, mutta se on silti hyvin voimakkaan makuista.