Olen aina ihannoinut Lidlin kaurasydämiä ja myös lukijalta on tullut jo pitkän aikaa sitten toive, voisinko kehitellä vastaavan reseptin. Tärkeää näissä leipäsissä on riittävä paistoaika. Itse kompastuin aluksi siihen, että en millään uskonut tätä, sillä 35 minuuttia 225 asteessa kuulostaa ohuille leiville huimalta ajalta. Ei varmasti olisi haitannut, vaikka olisivat olleet vielä 5 minuuttia kauemminkin! Mieluummin siis enemmän kuin vähemmän.

Kaurajauhoja käytettäessä sisus jää hieman pehmeäksi. Totesinkin, että sämpylöitä näistä ei kannata tehdä, sillä silloin lopputulos voi olla jopa taikinainen. Ohuina lättänöinä saadaan aikaan mahdollisimman paljon rapeaa pintaa. Koska taikina on löysähkö, ei tarvitse pelätä, että sisus kuivuisi – ei todellakaan. Anna leipästen jäähtyä rauhassa pellin päällä. Rapeus kärsii, jos säilöt ne muovipussin sisällä.

Taikinan voi hyvin tehdä yön yli kohotus -menetelmällä. Onko tällä merkitystä rakenteen tai maun kannalta… eipä juuri. Mutta ei pitkä kohotusaika ainakaan pahaa tee! Joissain ohjeissa neuvotaan laittamaan uuniin pieni astia, josta höyrystyy vettä paiston aikana. Käytännössä höyrystyvä vesimäärä on niin vähäinen, että en nähnyt tällä havaittavaa vaikutusta. Lienee enemmän uskon asia. 🙂