Amerikkalaiset bagelit tarkoittavat vesirinkeleitä, jotka sisältävät muhkeat ja ruokaisat täytteet. Poimin tähän pari tyypillistä bagel-täytettä: tuorejuusto-kylmäsavulohi ja muna-pekoni. Tosiasiassa bageleiden sisään voi kätkeä mitä tahansa sämpylätäytteistä hampurilaista muistuttaviin versioihin ja myös makeisiin täytteisiin. Bageleita nautitaan niin tukevana aamupalana, välipalana kuin lounaan korvikkeena.

Valmistin bageleista myös gluteenittoman version (kuvassa unikonsiemenillä kuorrutettuna). Vehnän myötä jää mausta aina jotain pois, mutta täytteet tasoittavat tilannetta. Bagelit ovat muidenkin erityisruokavalioiden kannalta kiitollisia leivonnaisia, sillä ne eivät sisällä maitotuotteita tai kananmunaa. Täytteitä voi sitten soveltaa omaan ruokavalioon sopiviksi.

Reseptiä lähdin hakemaan amerikkalaisilta saiteilta ja päädyin ohjeeseen sivulta sophisticatedgourmet.com. Bagel-ohjeita löytyy kuitenkin myös Kinuskileipomoista lauraaan, Jannin ja Polan toimesta.