kolmen-suklaan-kakku

Kolmen suklaan kakkuun liittyy erityisen lämpimiä muistoja. Tein saman nimistä kakkua liki kymmenen vuotta sitten tytärteni ristiäisiin. Silloin ei blogistin urasta ollut vielä tietoakaan – hyvä kun olin koskaan käynyt missään blogissa. Ohje oli lehtileike, jota noudatin pilkuntarkasti uskaltamatta soveltaa suuntaan tai toiseen. Maukas kakku siitä muistaakseni tuli ja juhla oli tietenkin ikimuistoinen. Tytöt saivat nimensä ja käyttäytyivät enkelimäisesti. Itkukausi käynnistyi vasta ristiäisten jälkeen eli valmistautuminen onnistui normaalin vauva-arjen lomassa, mikäli nyt kahden vauvan kanssa voi normaalista puhua.

Nyt halusin tehdä oman kolmen suklaan kakkuni, sillä se kyllä ansaitsee paikkansa Kinuskikissan kakkujen joukossa. Suklaa jos jokin sopii joulun odotukseen, joten tästä on hyvä tassutella kohti leivontavuoden huipennusta!

Triplasuklaakakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita

Vaniljavaahto:
6 dl vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
500 g paksua Valio Vanilla -vaniljakastiketta

Tumma suklaa -kerros:
vajaa ⅓ vaniljavaahdosta
175 g tummaa suklaata

Maitosuklaakerros:
n. ⅓ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
90 g maitosuklaata
2 rkl vettä

Valkosuklaakerros:
n. ⅓ vaniljavaahdosta
2 liivatelehteä
110 g valkosuklaata
2 rkl vettä

Koristelu:
4 dl vispikermaa
2 tl sokeria
vihreää (tai sinistä ja keltaista) pastaväriä
1 ½ rkl vaniljakreemijauhetta
minisydän-koristerakeita
kultaiset tähdet -koristerakeita


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan sisäreunaan öljyä tai suojaa reunakalvolla, jotta kakku irtoaa siistimmin. Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Mittaa kerma ja vaniljasokeri kulhoon. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljakastike. Jaa vaahto kolmeen osaan siten, että yksi on hieman muita pienempi.

Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula pienimmän vaniljavaahtokolmanneksen joukkoon. Levitä vuokaan. Täyte jähmettyy nopeasti, joten voit jatkaa heti seuraavan kerroksen valmistamiseen. Nosta vuoka välillä jääkaappiin.

Laita maito- ja valkosuklaakerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata maitosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklasula vaahtokolmanneksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivatevesi maitosuklaavaahtoon. Kaada vuokaan jähmettyneen suklaatäytteen päälle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna hyytyä jonkin aikaa (puolesta tunnista tuntiin).

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita valkosuklaasula viimeisen vaahtokolmanneksen joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivatevesi valkosuklaavaahtoon. Kaada maitosuklaatäytteen päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin kolmeksi tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Mittaa kerma ja sokeri kulhoon. Värjää kerma vihreäksi ennen vaahdotusta sekoittamalla joukkoon pastaväriä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Vatkaa sitten vaahdoksi ja siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe.

Laita kermavaahto pursotuspussiin, jossa on Russian Bulbous -erikoistylla. Pursota korkeita kekoja ”kuusiksi” kakun päälle (katso video ruusukepursotuksesta). Ripottele pursotusten päälle sydänrakeita ja viimeistele tähtikoristeilla.