”Voisitko äiti leipoa välillä ihan normaalin kakun?” Tällainen on leivontabloggaajan lasten toive, kun erilaiset erikoisuudet ja kokeilut ovat arkipäivää. 😊 Siitä ei kuitenkaan pääse mihinkään, että klassisella mansikkakakulla on aivan oma paikkansa sydämessä. ❤️ Tänä vuonna sato on kypsynyt ennätysajassa, joten kesäklassikon leipomiselle ei ole mitään estettä. Mansikkakakku on monille meistä myös juhannuskakku. Me nautiskelimme tällä kakulla juhannusta ajatellen jo etuajassa ja lapsetkin olivat tyytyväisiä. 😊

Tämä kakku noudattaa perinteisen mansikkakakun kaavaa hilloineen ja kermavaahtotäytteineen. Kermavaahtoa pitää olla runsaasti! Hillon tein tällä kertaa minihillosokerista. Ihastuin tähän tuotteeseen, joka hyytelöi tehokkaasti, mutta sisältää vähemmän sokeria. Voit siis käyttää hilloa huoletta, eikä kakusta tule liian makea, vaan hillo antaa sille pikemminkin raikkautta. Oman makutwistinsä hillo saa basilikasta. Kokeile rohkeasti muitakin yrttejä, esimerkiksi minttua.