Kinuskileipomoissa on kehuttu tätä kakkupohjaa varman onnistumisen kakkupohjaksi. Munien paino sanelee jauhon ja sokerin määrän: kumpaakin tulee 70 % munien painosta. Vaikka leivonnassa mitään ohjetta ei voi pomminvarmaksi julistaa, niin ilmeisen hyviä kokemuksia on moni saanut. Ohjeen nappasin Piperrykseltä, kiitokset sinne!

Olen leiponut ohjeella pitkin kevättä ja jalostanut sitä teidän vinkkienne pohjalta. Erityisesti marikselle kiitokset tsemppaamisesta! Minusta ratkaisevaa oli perunajauhojen ottaminen mukaan reseptiin. Tämä toi pohjaan sokerikakkupohjan tapaista kuohkeutta. Siitä huolimatta pohjan rakenne ei ollut höttöinen, vaan helposti käsiteltävä. Melkoiseksi matematiikaksi resepti kyllä nyt meni! 🙂

Ilmeisesti myös pitkällä vatkausajalla oli merkitystä, sillä sen jälkeen kakkupohja kohosi ihan eri tavalla. En tosin ole sokerikakkupohjaa koskaan vatkannut näin pitkään, joten en tiedä miten iso vaikutus sillä olisi senkin kanssa. Kun vertailee kakkupohjien kokoa, niin tällä ohjeella tulee minusta hieman matalampi pohja kuin sokerikakkupohjalla, jos suhteuttaa munien määrään. Itse en voi käyttämässäni irtopohjavuoassa paistaa 5 munan sokerikakkupohjaa (tulee yli), mutta tämän pohjan onnistuin tekemään 5 munalla.

Reseptin aineksilla tulee kahden täytevälin kakkupohja 24 cm:n vuokaan.