Blogissa kysellään aika usein, miten hyydykekakkuja voisi leipoa ilman liivatetta. Siihen parhaan konstin olen löytänyt agar agarista. Valitettavasti liivatteen korvaamiseen ei löydy yksiselitteistä matemaattista kaavaa, sillä jokainen kakku on oma kemiallinen yhtälönsä. 😊 Kaikki tähän mennessä leipomani vegaaniset kakut löydät linkkiä tai avainsanaa napsauttamalla.

Agar agaria keitetään nesteen (tässä tapauksessa mansikkasose) kanssa pari minuuttia ja sekoitetaan sitten täytevaahtoon. Jähmettyminen alkaa nopeasti. Kakku hyytyy hienosti ja on maultaan makean mansikkainen ja kesäinen. 🍓 Tästä mansikkakakusta saat samalla hyvän perusohjeen, jota on helppo soveltaa. Korvaat vain mansikan esimerkiksi hedelmäsoseella tai muulla marjalla ja saat monenlaisiin vuodenaikoihin ja tilanteisiin sopivia muunnelmia.

Olen vuoden alusta alkaen valmistellut syksyllä julkaistavaa leivontakirjaa (josta tulen kertomaan elokuussa tarkemmin). Yhtenä henkilökohtaisena tavoitteenani on ollut samalla perehtyä vegaaniseen leivontaan, jotta voisin tarjota vinkit reseptien muunteluun. Käytännössä tämä on tarkoittanut, että olen leiponut resepteistä kaksi versiota. Joskus se on sujunut helposti, mutta aika usein olen myös jumiutunut yhteen reseptiin, jotta on löytynyt paras mahdollinen maku ja koostumus myös vegaanisista tuotteista leivottaessa. Näistä leivonnoista saatujen oppien myötä myös tämän mansikkakakun leipominen oli helpompaa. Toivottavasti saat samanlaisen ahaa-elämyksiä, kun kirja myöhemmin julkaistaan. 😊