Halloween on hassuttelun juhla, jossa kakkukin voi kääntyä nurin niskoin. Testasin uutta topforward-kakkutrendiä, jossa täytetty kakku nostetaan tarjoiluvadille kyljelleen. Kakunkääntötemppu onnistuu, kun kakkupohja ja täyte ovat kyllin jämäkkää tekoa. Kakkupohjaksi kannattaa valita jotain todella herkullista ja suklaista, koska maun kannalta pohja on tärkeässä roolissa.

Esittelenkin nyt uuden kakkupohjareseptin, joka on saanut kiitosta muissakin syksyisissä juhlissamme. Suklaisen mehevä ja kuitenkin hyvin muotonsa pitävä pohja paistuu korkeaksi ja näyttäväksi. Matala paistolämpötila aikaansaa tasaisen kohoamisen.

Täytteenä ja kuorrutteena toimii kreemi, joka takaa kakun koossa pysymisen myös kääntöoperaatiossa. Koska kreemi ottaa myös täytteen roolin, sen täytyy olla herkullista! Otin mukaan muscovadosokerin, joka antaa kreemille ihanan kinuskin maun. Tässä kreemi sai halloweeniin sopivan oranssin sävyn, mutta se on kaunis myös luonnollisen vaaleanruskeana, jollaisena se erottuu kauniisti tumman pohjasta.