Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Sokerikakkupohja

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Sokerikakkupohja

16.10.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/10/voi_sokerikakkupohja7.jpg

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Huomaathan, että myös pohjan paistoaika riippuu taikinan koosta. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Katso myös tumman sokerikakkupohjan ohje.

60 min Helppo 1 kappale 319

Kategoriat

Kakkupohjat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(119)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1
KAPPALE

Pohja

5 munaa *)

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kostutus

2-2,5 dl nestettä

*) Kananmunien kannattaa olla huoneenlämpöisiä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/tumma_sokerikakkupohja1.jpg

Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/tumma_sokerikakkupohja2.jpg

Kaada sokeri kulhoon.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/tumma_sokerikakkupohja3.jpg

Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku2.jpg

Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/suklaakakkupohja2.jpg

Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku3.jpg

Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku4.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku5.jpg

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni taikina kypsyy nopeammin. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Yritä kuitenkin odottaa vähintään 20 minuuttia, sillä pohja lässähtää helposti paistamisen alkuvaiheessa. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden vielä cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku7.jpg
 
 

Kommentit (319)

mari-johanna23.8.2020 07:49

Jonnacarita: 20cm vuokaan 3 munaa on varmasti oikein passeli.
Käy kuitenkin vielä vuokien muunnostaulukko sivulla

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Sieltä saat helpot ohjeet koko reseptin muuntamisesta pienempään vuokaan.
Paisto aikaa en uskalla sinulle suoralta kädeltä uutta antaa sillä siihenhän vaikuttaa uunisi ikä ja tehokkuus myös, mutta suosittelen seuraamaan kakun paistumista ja sitten jossain vaiheessa loppu puolella tekemään vaikka coctail tikku testin.
Jos kakku on keskeltä raakaa se tarttuu tikkuun , jos se on kypsää tikkuun ei jää taikinaa.

Jonnacarita22.8.2020 20:48

Moikka! Vähän hassu kysymys, mutta jos teen tämän pohjan 20cm vuokaan, niin onko parempi tehdä 3 vai 4 munan kakku? 🙂 Ja mikä tällöin on leivinjauheen määrä ja paistoaika? 🙂

mari-johanna24.7.2020 06:56

Jossuloinen: Minä ymmärtäisin asian niin, että paisto on uunin alatasolla mutta normaali lämmössä.
Näin minä aina kakkupohjani paistan. Uskon, että mikäli Kinuskikissa tarkoittaisi myös alalämpöä hän siitä myös erikseen mainitsisi.

Jossuloinen22.7.2020 16:12

Hei! Tyhmä kysymys, pohja paistetaan alatasolla, mutta tarkoittaako myös, että alalämmöllä?

Kinuskiemo5.6.2020 19:45

Oona: Oletkohan tutkinut kakkupohjakategoriaa?

https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/?cat=/reseptit/kakun-osat/kakkupohjat

Siellä on useita pellille tehtäviä kakkupohjia. Luulen, että sieltä löydät suoraan sopivan vaihtoehdon ja valmiin reseptin.

Ehkäpä haet tätä:
https://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/

Lisää vaihtoehtoja esim. tässä:
https://www.kinuskikissa.fi/tukeva-ja-mehevalevykakkupohja/
https://www.kinuskikissa.fi/omenakakkupohja/
https://www.kinuskikissa.fi/musta-kakkupohja/

Oona Bergstrom5.6.2020 16:03

Voiko tämän ohjeen tehdä uunipellille joten saisi isomman kakun. Kuinka paksu pohja tulis uunipellille 5munan pohjasta? Jos ohjeen tekisi 3kertaa joten saisi kolme kerrosta kakkuun mutta mietityttää kuinka paksu yhdestä pohjasta tulisi.

mari-johanna27.5.2020 06:18

Oona: Ohjeessa melko alkupuolella kerrotaan että voitele ja korppujauhota 24 cm vuoka ( -26cm).Siis sellainen on oikein passeli 5 munan kakkuun.
Sen saa hyvin kohonneena leikattua helposti kolmeen osaan eli näinollen täytevälejä tulee 2.

Oona Lahti26.5.2020 19:28

Hei! Minkä kokoiseen vuokaan tuo kakkupohja on tehty ja että kuinka monta kerrosta siitä saa leikattua?

Kinuskiemo14.4.2020 18:41

Pale: 👍

Pale14.4.2020 17:03

On taas se aika vuodesta, että kuopus täyttää vuosia. Hän ”tilasi” tavallisen kermakakun. Päätin PITKÄSTÄ aikaa tehdä kakkuphjan tällä 3 lasia tyylillä. Taikinasta tuli NIIN KUOHKEA että ei ole totta!!! Ja koska aina jää taikinaa kipon pohjalle pitihän sitä maistaa – ihan kun olisi pumpulia syöny, niin pehmosta. Nyt mie vaan jännään mikä on lopputulos 😉

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Sokerikakkupohja

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Sokerikakkupohja

16.10.2007

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2009/10/voi_sokerikakkupohja7.jpg

Tätä ohjetta on helppo soveltaa eri kokoisiin täytekakkuihin. Munien lukumäärä määrää kakun koon ja muiden aineiden menekin. Leivinjauheen määrää voit lisätä/vähentää pohjan koon mukaan. Huomaathan, että myös pohjan paistoaika riippuu taikinan koosta. Tässä on esimerkkinä 5 munan pohja. Katso myös tumman sokerikakkupohjan ohje.

60 min Helppo 1 kappale 319

Kategoriat

Kakkupohjat

Erityisruokavaliot

KasvisruokavalioLiivatteetonMaidotonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(119)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1
KAPPALE

Pohja

5 munaa *)

sokeria

vehnäjauhoja

perunajauhoja

2 tl leivinjauhetta

Kostutus

2-2,5 dl nestettä

*) Kananmunien kannattaa olla huoneenlämpöisiä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Ohje

Piilota kuvat

Voitele ja korppujauhota vuoka (halkaisija n. 24-26 cm).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/tumma_sokerikakkupohja1.jpg

Ota esille kaksi saman kokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin. Kaada toiseen lasiin saman verran sokeria.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/tumma_sokerikakkupohja2.jpg

Kaada sokeri kulhoon.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/tumma_sokerikakkupohja3.jpg

Mittaa tyhjentämääsi lasiin edelleen munien kanssa yhtä paljon jauhoja. Jauhojen suhde on seuraava: 50-75 % vehnäjauhoja ja loput perunajauhoja. Laita päälle 2 tl leivinjauhetta ja sekoita lusikalla jauhot keskenään.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku1.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku2.jpg

Kaada munat kulhoon ja vatkaa sokerin kanssa hyväksi vaahdoksi. Vaahto on riittävän kovaa, kun vatkaimella tiputtamasi kuvio jää hetkeksi pinnalle näkymään.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/suklaakakkupohja2.jpg

Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku3.jpg

Kaada vuokaan ja hölskytä pari kertaa ylös alas (ilmakuplat pois).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku4.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku5.jpg

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Huomaa, että pieni taikina kypsyy nopeammin. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla estääksesi sen palamisen. Yritä kuitenkin odottaa vähintään 20 minuuttia, sillä pohja lässähtää helposti paistamisen alkuvaiheessa. Kakku on valmis, kun se on hieman irronnut vuoan reunoista. Voit varmistaa kypsyyden vielä cocktailtikulla: kakku on kypsä, kun tikku jää kuivaksi. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2008/10/sokerikakku7.jpg
 
 

Kommentit (319)

mari-johanna23.8.2020 07:49

Jonnacarita: 20cm vuokaan 3 munaa on varmasti oikein passeli.
Käy kuitenkin vielä vuokien muunnostaulukko sivulla

https://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/

Sieltä saat helpot ohjeet koko reseptin muuntamisesta pienempään vuokaan.
Paisto aikaa en uskalla sinulle suoralta kädeltä uutta antaa sillä siihenhän vaikuttaa uunisi ikä ja tehokkuus myös, mutta suosittelen seuraamaan kakun paistumista ja sitten jossain vaiheessa loppu puolella tekemään vaikka coctail tikku testin.
Jos kakku on keskeltä raakaa se tarttuu tikkuun , jos se on kypsää tikkuun ei jää taikinaa.

Jonnacarita22.8.2020 20:48

Moikka! Vähän hassu kysymys, mutta jos teen tämän pohjan 20cm vuokaan, niin onko parempi tehdä 3 vai 4 munan kakku? 🙂 Ja mikä tällöin on leivinjauheen määrä ja paistoaika? 🙂

mari-johanna24.7.2020 06:56

Jossuloinen: Minä ymmärtäisin asian niin, että paisto on uunin alatasolla mutta normaali lämmössä.
Näin minä aina kakkupohjani paistan. Uskon, että mikäli Kinuskikissa tarkoittaisi myös alalämpöä hän siitä myös erikseen mainitsisi.

Jossuloinen22.7.2020 16:12

Hei! Tyhmä kysymys, pohja paistetaan alatasolla, mutta tarkoittaako myös, että alalämmöllä?

Kinuskiemo5.6.2020 19:45

Oona: Oletkohan tutkinut kakkupohjakategoriaa?

https://www.kinuskikissa.fi/reseptihaku/?cat=/reseptit/kakun-osat/kakkupohjat

Siellä on useita pellille tehtäviä kakkupohjia. Luulen, että sieltä löydät suoraan sopivan vaihtoehdon ja valmiin reseptin.

Ehkäpä haet tätä:
https://www.kinuskikissa.fi/kaaretorttupohja/

Lisää vaihtoehtoja esim. tässä:
https://www.kinuskikissa.fi/tukeva-ja-mehevalevykakkupohja/
https://www.kinuskikissa.fi/omenakakkupohja/
https://www.kinuskikissa.fi/musta-kakkupohja/

Oona Bergstrom5.6.2020 16:03

Voiko tämän ohjeen tehdä uunipellille joten saisi isomman kakun. Kuinka paksu pohja tulis uunipellille 5munan pohjasta? Jos ohjeen tekisi 3kertaa joten saisi kolme kerrosta kakkuun mutta mietityttää kuinka paksu yhdestä pohjasta tulisi.

mari-johanna27.5.2020 06:18

Oona: Ohjeessa melko alkupuolella kerrotaan että voitele ja korppujauhota 24 cm vuoka ( -26cm).Siis sellainen on oikein passeli 5 munan kakkuun.
Sen saa hyvin kohonneena leikattua helposti kolmeen osaan eli näinollen täytevälejä tulee 2.

Oona Lahti26.5.2020 19:28

Hei! Minkä kokoiseen vuokaan tuo kakkupohja on tehty ja että kuinka monta kerrosta siitä saa leikattua?

Kinuskiemo14.4.2020 18:41

Pale: 👍

Pale14.4.2020 17:03

On taas se aika vuodesta, että kuopus täyttää vuosia. Hän ”tilasi” tavallisen kermakakun. Päätin PITKÄSTÄ aikaa tehdä kakkuphjan tällä 3 lasia tyylillä. Taikinasta tuli NIIN KUOHKEA että ei ole totta!!! Ja koska aina jää taikinaa kipon pohjalle pitihän sitä maistaa – ihan kun olisi pumpulia syöny, niin pehmosta. Nyt mie vaan jännään mikä on lopputulos 😉

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa