31.05.2019   7 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Vegaaninen pannacottapiirakka


Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Kesäinen kerrospiirakka kätkee kermaisen pannacottakerroksen alle raikkaan raparperin makuisen täytteen. Kun piirakan koristelee näyttävästi, se täyttää kahvipöydässä kakun paikan. Piirakka on helppotekoinen ja syntyy mökkiolosuhteissakin ilman uunia. Täyte hyydytetään hyytelösokerilla ja kaikki ainekset ovat maidottomia. Näin saa siis helposti tarjottavaa myös vegaanivieraille.

Raparperi-kerrospiirakka

  • Pohja:
  • 250 g digestivekeksejä *)
  • 125 g maidotonta margariinia
  • Raparperitäyte:
  • 300 g raparperia
  • 2 dl vettä
  • 2 dl Dansukker hyytelösokeria
  • Pannacottatäyte:
  • 5 dl soijavispiä (esim. Alpro)
  • 1 vaniljatanko
  • 1 ½ dl Dansukker hyytelösokeria
  • Koristelu:
  • mansikoita
  • kirsikoita
  • syötäviä kukkia
  • mintunlehtiä
  • raparperinkuorta

*) Useimmat digestivekeksit ovat vegaanisia. On kuitenkin hyvä itse tarkistaa ainesosaluettelo paketin kyljestä.

  • Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata margariini. Yhdistä margariinisula ja keksimurska. Painele seos irtopohjaisen sydänvuoan tai 24-senttisen pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  • Leikkaa raparperit paloiksi. Laita kattilaan yhdessä veden kanssa. Keitä, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Sekoita joukkoon hyytelösokeri ja anna kiehahtaa. Jäähdytä seosta kylmässä vesihauteessa noin vartin verran välillä sekoitellen, kunnes seos on kiisselimäistä. Kaada pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
  • Mittaa kasvivispi kattilaan. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet kattilaan. Voit laittaa myös vaniljatangon kuoret kattilaan kiehauttamisen ajaksi ja poistaa ennen hyytelösokerin lisäämistä. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita joukkoon hyytelösokeri ja kiehauta uudelleen. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä reunoja ja pohjaa myöten sekoitellen, kunnes täyte on muuttunut hieman paksummaksi. Kaada raparperikerroksen päälle ja nosta jääkaappiin noin 3 tunniksi tai kunnes täyte on jähmettynyt.
  • Koristele marjoilla, syötävillä kukilla, mintunlehdillä ja ohuilla raparperinkuoren suikaleilla.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
17 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin heinäkuun arvonta



Heinäkuun arvonnassa palkintona tyylikäs love-kakunkoriste, flamingo-muotolautasia, LorAnn-vaniljauutetta ja gerbera-reunavuoka.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat