02.06.2019   2 kommenttia Kategoria: Koristeet,  Yleistä leivonnasta

Syötävät kukat


Syötävien kukkalajikkeiden käyttö on nykyään yleistä ruokien ja leivonnaisten koristelussa ja onkin hyvä kerrata, mitä syötävistä kukista on syytä tietää. Lajikkeiden kanssa kannattaa olla tarkkana; joistain kukista vain terälehdet kelpaavat syötäviksi ja kukissa on myös lajikohtaisia eroja. Syötäviä lehtiä saa mm. apilasta, mansikasta ja yrteistä (minttu, basilika, sitruunamelissa). Luonnosta (riittävän kaukana teistä) ja omasta puutarhasta poimitut kukat ovat varmasti puhtaita eivätkä sisällä torjunta-aineita. Kukat voi huuhdella ennen käyttöä ja samalla tarkistaa, ettei niissä ole hyönteisiä.

Syötäviä kukkia:
ahkeraliisa
apila
auringonkukka
esikko
kehäkukka
kiinanruusu
kirsikka
koristekrassi
kurjenkello
kurjenpolvi
kuunlilja
kääpiösamettikukka
laventeli
maitohorsma
maustekrysanteemi
neilikka
omena
oregano
orvokki
pelargoni
petunia
päivänkakkara
päivänlilja
ruiskaunokki
ruohosipuli
ruusu
siankärsämö
syreeni
verenpisara
voikukka


Laajempi kasveista koottu kasviluettelo löytyy HUS:n sivuilta. Sen hakutoimintoa kannattaa hyödyntää kukkien syömäkelpoisuutta arvioidessa. Löydät sieltä esimerkiksi kasveja, jotka ovat myrkyllisiä, mutta aiheuttavat pienissä määrin syötynä vain harvoin oireita, minkä vuoksi niitä näkyy kakkujen koristeina.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat