Raparperikausi on nyt parhaimmillaan ja puutarhat tuottavat satoa kotileipureiden iloksi. Myös leipomot pursuavat ihania raparperireseptejä. Valitsin kokeiluun Kinuskileipomo Tepun reseptin maailman paras raparperipiirakka. Valmistustapa – marengin ja pohjan yhdistelmä – erosi mukavasti omista resepteistäni. Kesän edetessä piirakan voi täyttää tuoreilla marjoilla ja kermasta tai vaahtoutuvasta vaniljakastikkeesta tehdyllä vaahdolla. Näillä keinoilla siitä saa tarpeen mukaan vielä kakkumaisemman.
Tein reseptiin vain yhden pienen muutoksen. Tepun reseptissä hillokkeesta oli käytetty vain osa, mutta minulla piirakkaan upposi koko satsi. Silloin kuitenkin hilloketta kannattaa suurustaa, jotta se pysyy paremmin pohjien välissä.
Kiitos ohjeesta – tällä herkutellaan toistekin!
Mari: Olet ilmeisesti tekemässä tätä brita kakkua?
Näin kesällä kyllä kakku kuin kakku, niin minä tekisin kaksi erillistä kakkua ja kun sitten ensimmäinen alkaa pöydästä loppua, nostaisin pöytään jääkaapista uuden kakun.
Tällä tekniikalla kakku ei joudu olemaan lämpimässä suhteettoman kauaa. 🙂