Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Tosi muruinen raparperipiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Tosi muruinen raparperipiirakka

31.5.2016

tosi-muruinen-raparperipiirakka-2

tosi-muruinen-raparperipiirakka

Ideoimme yhdessä serkkuni Sannan kanssa viime viikonloppuna tämän piirakan mökkitalkoiden lomassa. Aina alkukesästä näitä ensimmäisiä raparperipiirakoita syödessä tuntuu, että raparperipiirakka on parasta maailmassa! Ja onhan raparperi mieletön raaka-aine monestakin syystä. Se on helposti ja edullisesti saatavissa parhaassa tapauksessa omalta pihamaalta. Raparperi kypsyy ensimmäisenä, kun marjasatoa vielä odotellaan ja kausi jatkuu läpi kesän. Ja maku! Siinä on luonnetta, vaikkakin sokeria tarvitaan sen kesyttämiseen.

Mikä sitten tekee juuri tästä piirakasta erityisen? Vastaus löytyy piirakan pinnasta. Reilu murukerros paistuu uunissa lähes keksimäiseksi. Resepti on varsin yksinkertainen, mutta yksikin osanen lisää olisi jo liikaa. Vaniljakastikettakaan ei jää kaipaamaan. Kylkeen voi ottaa vaikka lasillisen maitoa. 🙂

Vinkit:

  • Piirakasta tulee tällä sokerimäärällä sopivaa syötäväksi sellaisenaan ilman makeaa vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Jos haluat raparperin räväkämmin esiin, voit jopa puolittaa sokerimäärän.
  • Jos haluat tehdä piirakan isompana 24-senttiseen piirakkavuokaan, kerro ainesten määrät 1,5:llä.

Pohja (ja murupinta):
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g raparperia
1 dl sokeria
2 ½ rkl perunajauhoja


Vuoraa piirakkavuoan pohja (pohjaosa 9,5 x 33 cm) leivinpaperilla. Käytä apuna vuoan pohjalevyä. Leivinpaperi suojaa vuoan pohjaa piirakkaa leikattaessa.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikinaa ohueksi kerrokseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Säästä reilu kolmannes taikinasta piirakan päälle.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-2

Leikkaa foliosta kapeita suikaleita ja painele ne taikinareunaa vasten. Tämä varmistaa, että reunat eivät valahda esipaiston aikana. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-3 tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-4

Jos käytät irtopohjavuokaa, laita vuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Esipaista pohjaa 200 astessa noin 10 minuuttia. Poista foliotuet.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Leikkaa raparperit noin puolen senttimetrin paksuiksi paloiksi. Sekoita kulhossa sokeriseoksen kanssa. Levitä pohjan päälle. Lisää pinnalle loput taikinasta nokareina.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-5 tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-6

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun muruseos on saanut väriä.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 19

Ainesosat

Raparperi

Kategoriat

KesäMakeat piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(29)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (19)

Kinuskikissa8.6.2020 13:33

Kiitos tellis! Mukava kuulla. 😊❤️

tellis8.6.2020 13:27

Kiitos reseptistä, oli erittäin kaunis ja hyvänmakuinen, sekä rakenteeltaan onnistunut piirakka. Kiilasi raparperipiirakoiden kärkeen! Vähensin sokeria, ja nautittiin kermavaahdon kera.

maris17.6.2017 18:05

Miia L: lähtisin kokeilemaan niin, että korvaa vehnäjauhot suoraan gluteenittomalla jauhoseoksella. Uskoisin, että toimii. 🙂

Miia L17.6.2017 17:24

Hei miten ohjeen saisi gluteenittomana? 🙂

Kinuskikissa22.3.2017 18:52

Kuulostaa hyvältä, raksunaksu! 😊👍

raksunaksu18.3.2017 15:40

Minä teen tämän puolitoistakertaisena ja mustikoilla. Kananmunan korvaan jugurtilla. Hyvää tulee ☺. Niin ja sokeria laitan vain puolet.

PaulaP12.8.2016 09:45

Tämä oli todella ihanaa! Mutta onko kukaan kokeillut muulla kuin raparperilla? Karviaisia ja viinimarjoja olisi reilusti nyt.. 🙂

nalamuru27.6.2016 10:24

Tein juhannuksena tätä piirakkaa uunipellille kolminkertaisena annoksena ainoa kkmpastus kivi oli ettei minulla lomapaikasta löydy vaakaa niin raparperin määrän arvioiminen meni näppituntumalta. Laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa ja silti oli kyllä todella makeaa. Hyvin maistui kuitenkin kaikille.

Kinuskikissa17.6.2016 13:56

maris: hyvä juttu, että piirakka pääsi lautaselle ja maistui syöjille. 🙂

maris16.6.2016 18:01

No niin, nyt on tämä piirakka pakkasesta poimittu ja syöty. Hyvää oli! Vaniljakastikkeen kera popsittiin, vaikka olisi varmasti ilmankin maistunut. 🙂

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Tosi muruinen raparperipiirakka

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Tosi muruinen raparperipiirakka

31.5.2016

tosi-muruinen-raparperipiirakka-2

tosi-muruinen-raparperipiirakka

Ideoimme yhdessä serkkuni Sannan kanssa viime viikonloppuna tämän piirakan mökkitalkoiden lomassa. Aina alkukesästä näitä ensimmäisiä raparperipiirakoita syödessä tuntuu, että raparperipiirakka on parasta maailmassa! Ja onhan raparperi mieletön raaka-aine monestakin syystä. Se on helposti ja edullisesti saatavissa parhaassa tapauksessa omalta pihamaalta. Raparperi kypsyy ensimmäisenä, kun marjasatoa vielä odotellaan ja kausi jatkuu läpi kesän. Ja maku! Siinä on luonnetta, vaikkakin sokeria tarvitaan sen kesyttämiseen.

Mikä sitten tekee juuri tästä piirakasta erityisen? Vastaus löytyy piirakan pinnasta. Reilu murukerros paistuu uunissa lähes keksimäiseksi. Resepti on varsin yksinkertainen, mutta yksikin osanen lisää olisi jo liikaa. Vaniljakastikettakaan ei jää kaipaamaan. Kylkeen voi ottaa vaikka lasillisen maitoa. 🙂

Vinkit:

  • Piirakasta tulee tällä sokerimäärällä sopivaa syötäväksi sellaisenaan ilman makeaa vaniljakastiketta tai kermavaahtoa. Jos haluat raparperin räväkämmin esiin, voit jopa puolittaa sokerimäärän.
  • Jos haluat tehdä piirakan isompana 24-senttiseen piirakkavuokaan, kerro ainesten määrät 1,5:llä.

Pohja (ja murupinta):
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
400 g raparperia
1 dl sokeria
2 ½ rkl perunajauhoja


Vuoraa piirakkavuoan pohja (pohjaosa 9,5 x 33 cm) leivinpaperilla. Käytä apuna vuoan pohjalevyä. Leivinpaperi suojaa vuoan pohjaa piirakkaa leikattaessa.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuainen ja jauhot. Levitä taikinaa ohueksi kerrokseksi piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Säästä reilu kolmannes taikinasta piirakan päälle.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-2

Leikkaa foliosta kapeita suikaleita ja painele ne taikinareunaa vasten. Tämä varmistaa, että reunat eivät valahda esipaiston aikana. Pistele pohjaan reikiä haarukalla.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-3 tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-4

Jos käytät irtopohjavuokaa, laita vuoan ympärille alumiinifoliosta muotoiltu suoja. Näin paiston aikana mahdollisesti tihkuva rasva ei sotke uunia. Esipaista pohjaa 200 astessa noin 10 minuuttia. Poista foliotuet.

Yhdistä sokeri ja perunajauhot kulhossa. Leikkaa raparperit noin puolen senttimetrin paksuiksi paloiksi. Sekoita kulhossa sokeriseoksen kanssa. Levitä pohjan päälle. Lisää pinnalle loput taikinasta nokareina.

tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-5 tosi-muruinen-raparperipiirakka-vaihe-6

Paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun muruseos on saanut väriä.

Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua. Nauti sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kera.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 19

Ainesosat

Raparperi

Kategoriat

KesäMakeat piirakat

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(29)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (19)

Kinuskikissa8.6.2020 13:33

Kiitos tellis! Mukava kuulla. 😊❤️

tellis8.6.2020 13:27

Kiitos reseptistä, oli erittäin kaunis ja hyvänmakuinen, sekä rakenteeltaan onnistunut piirakka. Kiilasi raparperipiirakoiden kärkeen! Vähensin sokeria, ja nautittiin kermavaahdon kera.

maris17.6.2017 18:05

Miia L: lähtisin kokeilemaan niin, että korvaa vehnäjauhot suoraan gluteenittomalla jauhoseoksella. Uskoisin, että toimii. 🙂

Miia L17.6.2017 17:24

Hei miten ohjeen saisi gluteenittomana? 🙂

Kinuskikissa22.3.2017 18:52

Kuulostaa hyvältä, raksunaksu! 😊👍

raksunaksu18.3.2017 15:40

Minä teen tämän puolitoistakertaisena ja mustikoilla. Kananmunan korvaan jugurtilla. Hyvää tulee ☺. Niin ja sokeria laitan vain puolet.

PaulaP12.8.2016 09:45

Tämä oli todella ihanaa! Mutta onko kukaan kokeillut muulla kuin raparperilla? Karviaisia ja viinimarjoja olisi reilusti nyt.. 🙂

nalamuru27.6.2016 10:24

Tein juhannuksena tätä piirakkaa uunipellille kolminkertaisena annoksena ainoa kkmpastus kivi oli ettei minulla lomapaikasta löydy vaakaa niin raparperin määrän arvioiminen meni näppituntumalta. Laitoin vähemmän sokeria kuin ohjeessa ja silti oli kyllä todella makeaa. Hyvin maistui kuitenkin kaikille.

Kinuskikissa17.6.2016 13:56

maris: hyvä juttu, että piirakka pääsi lautaselle ja maistui syöjille. 🙂

maris16.6.2016 18:01

No niin, nyt on tämä piirakka pakkasesta poimittu ja syöty. Hyvää oli! Vaniljakastikkeen kera popsittiin, vaikka olisi varmasti ilmankin maistunut. 🙂

Kinuskigalleria (4)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa