Tummia kakkupohjaohjeita löytyy sivustolta useampia. Itse käytän enää harvemmin perinteistä tummaa sokerikakkupohjaa vaan useimmiten päädyn mehevään suklaakakkupohjaan (joka nimestään huolimatta ei sisällä suklaata, vaikka suklaisen makuinen onkin). Jos kuitenkin haluaa herkutella aitoa suklaata sisältävällä kakulla, kannattaa ottaa kokeiluun tämä resepti. Se on muokattu klassisen Sacherkakun pohjasta. Tällä ohjeella korvaan aiemmin sivustolla olleen suklaakakkupohjan reseptin.


Taikina:

5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata (Fazer)
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria

Paistaminen:
175 astetta 40 – 50 min uunin alatasolla

Kostutus:

2 dl vaniljamaitoa (1 tl vaniljasokeria sekoitettuna maitoon)


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halkaisija 24 cm).

Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi.

Vatkaa joukkoon yksitellen keltuaiset.

Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten.

Lisää taikinaan kuivat aineet muutamassa erässä.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina vuokaan. Muista pyyhevinkki!

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 40-50 minuuttia. Suojaa kakku tarvittaessa foliolla estääksesi pinnan palaminen.