Tämä kakkupohja sopii korkeaan kakkuun ja siitä saa leikattua tukevat pohjakerrokset. Kakku kohoaa uunissa kuperaksi, mutta ”hatun” voi leikata pois tai koostaa siitä neljännen kerroksen. Resepti on mitoitettu 20-senttiseen vuokaan. Jos haluat soveltaa reseptiä eri kokoisiin vuokiin, kurkkaa apua vuokien muunnostaulukosta.


Taikina:

6 ¼ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
¾ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 ¼ dl täysmaitoa
2 ¼ dl kuumaa vettä
¾ dl öljyä
3 munaa


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja. Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle. Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset väliin hieman voita tai öljyä.

Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.

Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa, jäähdytä ja leikkaa 3-4 osaan.

Jos kakkupohja kohoaa keskeltä reunoja korkeammaksi, voit tasoittaa sen veitsellä leikkaamalla.