03.04.2018   13 kommenttia Kategoria: Kakkupohjat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Korkea suklaakakkupohja


Tämä supersuklainen kakkupohja on tarkoitettu korkeaan kakkuun, joten sen saa leikattua neljään osaan. Kakkupohja on poikkeuksellisen mehevä, joten sitä tarvitse edes kostuttaa. Resepti on mitoitettu 20-senttiseen vuokaan. Jos haluat soveltaa reseptiä eri kokoisiin vuokiin, kurkkaa apua vuokien muunnostaulukosta.


Taikina:

4 ¾ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 ½ dl fariinisokeria
2 ½ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
2 ½ dl täysmaitoa
2 ¼ dl kuumaa vettä
¾ dl öljyä
3 munaa


Voitele ja korppujauhota kakkuvuoan (halkaisija 20 cm) pohja. Leikkaa vuoan reunoille leivinpaperisuikaleita, jotka nousevat vuoan reunaa muutaman sentin korkeammalle. Saat leivinpaperit tarttumaan kiinni reunaan, kun sipaiset väliin hieman voita tai öljyä.

Yhdistä taikinan kuivat aineet isossa kulhossa. Lisää maito, vesi ja öljy. Sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat ja sekoita huolellisesti.

Kaada taikina vuokaan. Paista 185 asteessa noin 50 minuuttia. Kumoa, jäähdytä ja leikkaa neljään osaan.

Jos kakkupohja kohoaa keskeltä reunoja korkeammaksi, voit tasoittaa sen veitsellä leikkaamalla.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
11 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin huhtikuun arvonta



Huhtikuun arvonnassa palkintoina ovat pyrstömuotit (11 ja 6 cm), Aloha-muffinssivuoat, Wiltonin jättimäinen koripunostylla ja pinkkejä viiri-cocktailtikkuja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit