Muuttamalla mokkapalat muffinsseiksi voidaan klassikkoon lisätä niin juhlavuutta kuin herkkukerrointa. Juhlava efekti luodaan runsaalla, pursotettavalla kuorrutteella, jolloin saadaan leivosmaisen korea lopputulos.
Täydensin tuttuja mokkapalakuorrutteen raaka-aineita kuohukermalla, jolloin syntyi eräänlainen kermavaahdon ja kreemin risteytys. Tämä vaahto sopii täydellisesti pursottamiseen, sillä jälki on terävää ja sileää. Tärkeintä on kuitenkin tunnistettava mokkapalan maku, joka ei petä vannoutunuttakaan mokkapalafania.
Miia: mustan värin aikaansaamiseksi suosittelen ehdottomasti mustaa kaakaojauhetta! Sitä itse käytin esimerkiksi yo-kakun mustissa kreemipursotuksissa. Tässä tapauksessa vaihtaisin yksinkertaisesti tuon tavallisen kaakaojauheen siihen. Täältä löytyy:
https://toivepuoti.kinuskikissa.fi/epages/kk.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/Kinuskikissa/Categories/Elintarvikkeet/%22Jauheet%2C%20makuaineet%20ja%20aromit%22
Mustaa väriä voi toki käyttää, mutta helposti sitä tarvitaan todella isot määrät, jos halutaan ihan pikimustaa. Iso määrä voi värjätä syöjien suut. 😊
Jämäkkyyttä voi lisätä vaniljakreemijauheella. Kannattaa myös huomioida, että voi kovettuu enemmän kuin margariini.