Mokkapalojen suurena ystävänä halusin kehittää tähän jouluun mokkapalojen makuisia toffeemakeisia. Mokkapalamaiseen tapaan makeisissa on kaksi kerrosta. ”Pohja” on kaakaojauheella tuunattua toffeemassaa. Kuorrute on aito mokkapalakuorrute, johon nonparellit antavat oikeaa fiilistä. Muista säilyttää makeiset jääkaapissa, sillä toffee pehmenee huoneenlämmössä.
Mokkapalatoffee
Kinuskikumppani
Mokkapalatoffee
8.12.2020
Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

Avainsanat
Ainesosat
Kategoriat
Erityisruokavaliot
Ainekset
Kaakaotoffee
100 g voita
2 1/2 dl kuohukermaa
3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria
1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia
2 tl kaakaojauhetta
Mokkapalakuorrute
35 g voita
2 dl Dansukker Tomusokeria
1 1/2 rkl kahvia
1 rkl kaakaojauhetta
Kumppanit
Vinkki
Jos haluat huoneenlämmössä hyvin muotonsa säilyttäviä makeisia, kannattaa toffeen sijaan valmistaa fudgea. Siihen voi lisätä kaakaojauhetta suklaista makua antamaan. Näin valmistettuna makeinen on käytännöllisempi lahjana, koska se ei kärsi kuljetuksen aikana.
Ohje
Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.
Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).
Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.
Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.
Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.
Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.
Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi. Säilytä viileässä.
Kokeile myös näitä
Kommentit (9)
Oikein hyviä tuli! Tein vähän pienempään astiaan niin tuli korkeampia, vaikka pienensin annosta hiukan 🙂

Kakkutati: 116 astetta on usein suositeltu lämpötila, kun halutaan pehmeää toffeeta. Kauemminkin voi keittää ja sitä kovempaa karkista tulee. Itse olen antanut kiehua kohtalaisen reipasta tahtia. Voisiko kattila olla sitten syynä tuohon pohjaan palamiseen. Toinen vaihtoehto voisi olla sekoitusväline. Itse sekoitan puulastalla, jolla pystyn käymään läpi kattilan pohjan tarkasti.
Tein ekaa kertaa toffeeta ja se paloi pohjaan. Noudatin mielestäni ohjetta täysin. Lämpötila ehti nousta digitaalisen mittarin mukaan 111 asteeseen ja sitten nousi ruskeaa pintaan. Kaikki ainekset punnitsin digitaalisella vaa’alla, sekoitin, kunnes voi oli sulanut, sekoittelin välillä, annoin kiehua reippaasti.
Mikä meni pieleen? Nouseeko lämpötila 116 asteeseen, jos ei keitä niin kovalla? Esim. veden haihtuessa keitettäessä ja kiehumispisteen noustessa? Mikä on normaali keittoaika, että toffee on valmista?
Anna: juu, toffeemakeiset on sellaisia. Tarvitsevat tosiaan viileän säilytyksen! Jos tarve kuljetella ja kylmäketju katkeaa, niin toffeeosuus kannattaisi tehdä fudgena. Julkaisen fudgereseptin vielä ennen joulua, kannattaa jäädä seurailemaan!
Näistä tuli oikein herkullisia ja helppo oli tehdä. Todella nopeasti vaan menettivät huoneenlämmössä muotonsa ja muuttuivat ”pannukakuiksi”. Viileässä säilytys tosiaan tarpeen.
unikko23: glukoosisiirappi ei ole yhtä makeaa ja kuitenkin se antaa toffeelle rakennetta, estää sokerin kiteytymistä jne. Uskon, että vaalea siirappikin käy tarvittaessa.
Helena: toffee säilyy parisen viikkoa.
Voiko glukoosisiirapin korvata vaalealla siirapilla?
Hei! Miten kauan noi mokkapalatoffeet säilyy?
Kinuskigalleria (0)
Ei galleriakuvia.
Tärppilista
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Suosituimmat reseptit
Chocolate Chip Cookies
5352 tassutusta
Maailman paras mutakakku
2611 tassutusta
Mokkapalat
2340 tassutusta
Brookies
1555 tassutusta
Britakakku
1368 tassutusta
Jester: upeilta näyttävät! Ja hauskan mallisia tuollaisina korkeina leivosmaisina.
Nyt löytyy blogista myös fudgen ohje, jos haluaa toffeeosuutta soveltaa erilaiseksi:
https://www.kinuskikissa.fi/fudge