Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Mokkapalatoffee

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mokkapalatoffee

8.12.2020

Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge.jpg

Mokkapalojen suurena ystävänä halusin kehittää tähän jouluun mokkapalojen makuisia toffeemakeisia. Mokkapalamaiseen tapaan makeisissa on kaksi kerrosta. ”Pohja” on kaakaojauheella tuunattua toffeemassaa. Kuorrute on aito mokkapalakuorrute, johon nonparellit antavat oikeaa fiilistä. Muista säilyttää makeiset jääkaapissa, sillä toffee pehmenee huoneenlämmössä.

4 h Keskitaso 25 kappaletta 9

Avainsanat

MokkapalatToffee

Ainesosat

KahviSuklaaToffee/kinuski

Kategoriat

JouluKonvehdit ja makeisetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(0)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
25
KAPPALETTA

Kaakaotoffee

100 g voita

2 1/2 dl kuohukermaa

3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia

2 tl kaakaojauhetta

Mokkapalakuorrute

35 g voita

2 dl Dansukker Tomusokeria

1 1/2 rkl kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

nonparelleja tai koristerakeita

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

Jos haluat huoneenlämmössä hyvin muotonsa säilyttäviä makeisia, kannattaa toffeen sijaan valmistaa fudgea. Siihen voi lisätä kaakaojauhetta suklaista makua antamaan. Näin valmistettuna makeinen on käytännöllisempi lahjana, koska se ei kärsi kuljetuksen aikana.

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-286x300.jpg

Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-2-286x300.jpg

Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-3-286x300.jpg

Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-4-286x300.jpg

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-5-286x300.jpg

Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-6-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-7-286x300.jpg

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi. Säilytä viileässä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-8-286x300.jpg

Yhteistyössä Suomen Sokeri

 
 

Kommentit (9)

Kinuskikissa18.12.2020 18:56

Jester: upeilta näyttävät! Ja hauskan mallisia tuollaisina korkeina leivosmaisina.

Nyt löytyy blogista myös fudgen ohje, jos haluaa toffeeosuutta soveltaa erilaiseksi:

https://www.kinuskikissa.fi/fudge

Jester16.12.2020 14:52

Oikein hyviä tuli! Tein vähän pienempään astiaan niin tuli korkeampia, vaikka pienensin annosta hiukan 🙂

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/36645_2F951D3E-46D6-4B95-846B-2C92099F69F5_220x220.jpeg
Kinuskikissa15.12.2020 12:13

Kakkutati: 116 astetta on usein suositeltu lämpötila, kun halutaan pehmeää toffeeta. Kauemminkin voi keittää ja sitä kovempaa karkista tulee. Itse olen antanut kiehua kohtalaisen reipasta tahtia. Voisiko kattila olla sitten syynä tuohon pohjaan palamiseen. Toinen vaihtoehto voisi olla sekoitusväline. Itse sekoitan puulastalla, jolla pystyn käymään läpi kattilan pohjan tarkasti.

Kakkutati12.12.2020 19:39

Tein ekaa kertaa toffeeta ja se paloi pohjaan. Noudatin mielestäni ohjetta täysin. Lämpötila ehti nousta digitaalisen mittarin mukaan 111 asteeseen ja sitten nousi ruskeaa pintaan. Kaikki ainekset punnitsin digitaalisella vaa’alla, sekoitin, kunnes voi oli sulanut, sekoittelin välillä, annoin kiehua reippaasti.

Mikä meni pieleen? Nouseeko lämpötila 116 asteeseen, jos ei keitä niin kovalla? Esim. veden haihtuessa keitettäessä ja kiehumispisteen noustessa? Mikä on normaali keittoaika, että toffee on valmista?

Kinuskikissa11.12.2020 19:12

Anna: juu, toffeemakeiset on sellaisia. Tarvitsevat tosiaan viileän säilytyksen! Jos tarve kuljetella ja kylmäketju katkeaa, niin toffeeosuus kannattaisi tehdä fudgena. Julkaisen fudgereseptin vielä ennen joulua, kannattaa jäädä seurailemaan!

Anna9.12.2020 18:58

Näistä tuli oikein herkullisia ja helppo oli tehdä. Todella nopeasti vaan menettivät huoneenlämmössä muotonsa ja muuttuivat ”pannukakuiksi”. Viileässä säilytys tosiaan tarpeen.

Kinuskikissa8.12.2020 19:03

unikko23: glukoosisiirappi ei ole yhtä makeaa ja kuitenkin se antaa toffeelle rakennetta, estää sokerin kiteytymistä jne. Uskon, että vaalea siirappikin käy tarvittaessa.

Helena: toffee säilyy parisen viikkoa.

unikko238.12.2020 17:47

Voiko glukoosisiirapin korvata vaalealla siirapilla?

Helena Heikkinen8.12.2020 11:30

Hei! Miten kauan noi mokkapalatoffeet säilyy?

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Mokkapalatoffee

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Mokkapalatoffee

8.12.2020

Kaupallinen yhteistyö Suomen Sokerin kanssa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge.jpg

Mokkapalojen suurena ystävänä halusin kehittää tähän jouluun mokkapalojen makuisia toffeemakeisia. Mokkapalamaiseen tapaan makeisissa on kaksi kerrosta. ”Pohja” on kaakaojauheella tuunattua toffeemassaa. Kuorrute on aito mokkapalakuorrute, johon nonparellit antavat oikeaa fiilistä. Muista säilyttää makeiset jääkaapissa, sillä toffee pehmenee huoneenlämmössä.

4 h Keskitaso 25 kappaletta 9

Avainsanat

MokkapalatToffee

Ainesosat

KahviSuklaaToffee/kinuski

Kategoriat

JouluKonvehdit ja makeisetYhteistyöreseptit

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(0)

Lisää suosikkeihin

Kauppalista

Muistiinpano

Tulosta

Jaa

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
25
KAPPALETTA

Kaakaotoffee

100 g voita

2 1/2 dl kuohukermaa

3 1/2 dl Dansukker Taloussokeria

1 1/2 dl Dansukker Glukoosisiirappia

2 tl kaakaojauhetta

Mokkapalakuorrute

35 g voita

2 dl Dansukker Tomusokeria

1 1/2 rkl kahvia

1 rkl kaakaojauhetta

nonparelleja tai koristerakeita

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg

Vinkki

Jos haluat huoneenlämmössä hyvin muotonsa säilyttäviä makeisia, kannattaa toffeen sijaan valmistaa fudgea. Siihen voi lisätä kaakaojauhetta suklaista makua antamaan. Näin valmistettuna makeinen on käytännöllisempi lahjana, koska se ei kärsi kuljetuksen aikana.

Ohje

Piilota kuvat

Vuoraa neliskanttinen astia (16 x 16 cm) leivinpaperilla.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-286x300.jpg

Mittaa toffeeainekset kaakaojauhetta lukuun ottamatta laakeaan kattilaan (mitä isompi pohjan pinta-ala, sitä nopeammin toffee valmistuu).

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-2-286x300.jpg

Kuumenna kiehuvaksi ja sekoittele, kunnes voi on sulanut. Jätä tämän jälkeen kiehumaan. Seosta ei tarvitse sekoitella kuin muutaman kerran keittämisen aikana. Säädä lieden lämpötila sellaiseksi, että seos porisee reippaasti, mutta ei kiehu yli. Laita kattilaan digitaalinen lämpömittari. Keitä toffeeseosta, kunnes lämpötila saavuttaa 116 astetta. Kun mittaat lämpötilaa, varmista, että anturi on reilusti seoksen sisällä, mutta ei kosketa kattilan pohjaa.

Siivilöi kiehuttamisen lopuksi joukkoon kaakaojauhe ja sekoittele, kunnes väri on tasainen.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-3-286x300.jpg

Kaada seos astiaan. Anna jähmettyä jääkaapissa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-4-286x300.jpg

Mittaa kaikki kuorruteainekset kattilaan. Kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-5-286x300.jpg

Kaada kuorrute toffeen päälle. Ripottele samantien päälle nonparellit.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-6-286x300.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-7-286x300.jpg

Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa toffee annospaloiksi. Säilytä viileässä.

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/mokkapalafudge-vaihe-8-286x300.jpg

Yhteistyössä Suomen Sokeri

 
 

Kommentit (9)

Kinuskikissa18.12.2020 18:56

Jester: upeilta näyttävät! Ja hauskan mallisia tuollaisina korkeina leivosmaisina.

Nyt löytyy blogista myös fudgen ohje, jos haluaa toffeeosuutta soveltaa erilaiseksi:

https://www.kinuskikissa.fi/fudge

Jester16.12.2020 14:52

Oikein hyviä tuli! Tein vähän pienempään astiaan niin tuli korkeampia, vaikka pienensin annosta hiukan 🙂

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/36645_2F951D3E-46D6-4B95-846B-2C92099F69F5_220x220.jpeg
Kinuskikissa15.12.2020 12:13

Kakkutati: 116 astetta on usein suositeltu lämpötila, kun halutaan pehmeää toffeeta. Kauemminkin voi keittää ja sitä kovempaa karkista tulee. Itse olen antanut kiehua kohtalaisen reipasta tahtia. Voisiko kattila olla sitten syynä tuohon pohjaan palamiseen. Toinen vaihtoehto voisi olla sekoitusväline. Itse sekoitan puulastalla, jolla pystyn käymään läpi kattilan pohjan tarkasti.

Kakkutati12.12.2020 19:39

Tein ekaa kertaa toffeeta ja se paloi pohjaan. Noudatin mielestäni ohjetta täysin. Lämpötila ehti nousta digitaalisen mittarin mukaan 111 asteeseen ja sitten nousi ruskeaa pintaan. Kaikki ainekset punnitsin digitaalisella vaa’alla, sekoitin, kunnes voi oli sulanut, sekoittelin välillä, annoin kiehua reippaasti.

Mikä meni pieleen? Nouseeko lämpötila 116 asteeseen, jos ei keitä niin kovalla? Esim. veden haihtuessa keitettäessä ja kiehumispisteen noustessa? Mikä on normaali keittoaika, että toffee on valmista?

Kinuskikissa11.12.2020 19:12

Anna: juu, toffeemakeiset on sellaisia. Tarvitsevat tosiaan viileän säilytyksen! Jos tarve kuljetella ja kylmäketju katkeaa, niin toffeeosuus kannattaisi tehdä fudgena. Julkaisen fudgereseptin vielä ennen joulua, kannattaa jäädä seurailemaan!

Anna9.12.2020 18:58

Näistä tuli oikein herkullisia ja helppo oli tehdä. Todella nopeasti vaan menettivät huoneenlämmössä muotonsa ja muuttuivat ”pannukakuiksi”. Viileässä säilytys tosiaan tarpeen.

Kinuskikissa8.12.2020 19:03

unikko23: glukoosisiirappi ei ole yhtä makeaa ja kuitenkin se antaa toffeelle rakennetta, estää sokerin kiteytymistä jne. Uskon, että vaalea siirappikin käy tarvittaessa.

Helena: toffee säilyy parisen viikkoa.

unikko238.12.2020 17:47

Voiko glukoosisiirapin korvata vaalealla siirapilla?

Helena Heikkinen8.12.2020 11:30

Hei! Miten kauan noi mokkapalatoffeet säilyy?

Kinuskigalleria (0)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa