10.03.2018   10 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Muut juhlapöydän kakut,  Pääsiäinen
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Vegaaninen mutakakku


Vegaanisuus pompsahtaa säännöllisesti esiin teiltä saaduissa reseptitoiveissa. Vaikka ei itse noudattaisi vegaanista ruokavaliota, isoja juhlia järjestettäessä erityisruokavalioihin ei voi olla törmäämättä. Siksi on kiva olla jokin luotto-ohje, joka maistuu kaikille. Leipaisin viime viikonlopun vieraille tämän suklaisen klassikon maidottomana ja munattomana. Sain palautetta, että kakun vegaanisuutta ei olisi mitenkään voinut tunnistaa. Herkullista ja superhelppoa valmistaa!

Mutakakun paistamisessa oman uunin tuntemus on tärkeää, sillä ihanteellista paistoaikaa voi olla vaikeaa päältäpäin tietää. 15-30 minuutin välillä mennään, mutta yhteen kokeilukertaan on ehkä hyvä varautua. Onneksi suklaakakku on aina ihanaa, oli se sitten enemmän tai vähemmän paistunutta.

Vinkki: Mikäli kakun ei tarvitse olla vegaaninen, voit korvata perunajauhot ja soijajogurtin 4 kananmunalla. Paistoajaksi riittää vähempikin, esim. 20 minuuttia.

Mudcake

Taikina:
200 g maidotonta tummaa suklaata *)
200 g maidotonta margariinia **)
1 ½ dl soijajogurttia ***)
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Koristeluun:

tomusokeria
vaniljamassasta tehtyjä pääsiäismunia ****)

Tarjoiluun:
vegaanista vaniljajäätelöä

*) Esim. Fazerin leivontasuklaa. Ruokakaupoista löytyy useita suklaamerkkejä, jonka valmistuksessa ei käytetä maitoa. Useissa pakkauksissa on kuitenkin merkintä ”saattaa sisältää maitojäämiä”, koska suklaassa saattaa olla jäämiä tuotantolinjalta. Täältä löydät listauksen vegaanisista suklaista.
**) Esim. Keiju tai Sunnuntai laktoosittomana. Katso täältä muita vegaanisia margariineja.
***) Esim. Planti creamy vanilla.
****) Varmistathan koristeluun käytettävien ainesten soveltuvuuden. Vaniljamassoista kaikki värit ovat vegaanisia vaaleanpunaista lukuun ottamatta.


Mittaa paloiteltu suklaa ja margariini kattilaan. Kuumenna liedellä matalalla lämmöllä sekoitellen, kunnes seos on sulanut tasaiseksi. Voit tehdä sulatuksen myös mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita joukkoon soijajogurtti. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää suklaaseokseen.

Leikkaa vuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Sivele reunoille margariinia. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Mutakakun pinta saa näyttää paistuneelta, mutta sen kuuluu jäädä keskeltä pehmeän taikinaiseksi.

Tarjoile hieman jäähtyneenä, joko huoneenlämpöisenä tai lämpimänä vaniljajäätelön kera. Siivilöi pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoilua ja asettele koristeeksi suklaamunia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
30 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvonta



Kesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit