Instagramissa alkoi viime vuoden aikana näkyä sarjiskakkuja (cartoon cake, comic cake). Kyseisen koristelutekniikan ideana on saada kakku näyttämään kaksiulotteiselta piirrokselta. Tyyli on sarjakuvamainen, jossa tussin jälkeä muistuttavat rajaukset reunustavat kaikkia yksityiskohtia. Vaikutelma on onnistunut, jos ei nopealla silmäyksellä tunnista kakkua oikeaksi. 😄

Muutamia seikkoja on syytä huomioida, jos lähtee kokeilemaan sarjakuvakakkua. Ensinnäkin vahva suositukseni on käyttää kuorrutteena sokerikreemiä. Kermavaahto tai muu pehmeämpi pinta ei toimi, kun sen päälle ”piirretään”. Voipohjaisen kreemin vaihtoehtona toimisi suklaata sisältävä kreemi. Olennaista on, että kreemi jämähtää jääkaapissa napakaksi. Tämä kakku on tehty vegaanisena margariinikreemistä ja onnistuu niinkin. Pinta ei ole kova, mutta kuitenkin riittävän jämäkkä.

Mustat viivat voi tehdä samalla sokerikreemillä, jota on käytetty kuorruttamiseen. Käytännössä kuorrutteen jämät kootaan yhteen ja värjätään mustaksi sekoittamalla joukkoon mustaa kaakaojauhetta. Tumman värin saa aikaan myös tavallisella tummalla kaakaojauheella ja mustalla pastavärillä. Kreemi on pursotettaessa helppo hallita – tummalla suklaalla (tai muulla valuvalla kuorrutteella) en lähtisi tekemään. Pikeeri voisi tulla kyseeseen korvaamalla osan tomusokerista mustalla kaakaojauheella.

Tekniikka on sikäli armollinen, että vaikka pursotusjälki ei olisi sileän täydellinen (itsellänikin käsi tärisi välillä!), se ei pilaa haluttua efektiä – päin vastoin. Kakku saa olla ”vapaalla kädellä piirretty”.