Tänä vuonna päätin ottaa joulumakeisten teemaksi vegaanisen reseptin kehittelyn. Olen aiempinakin vuosina ottanut ensiaskeleita vegaanisen toffeen kanssa huomatakseni, että siitä muodostuu projekti, joka vaatii aikaa ja on siksi aloitettava ajoissa. Ei sillä, että toffeeta olisi sinänsä vaikeaa tehdä, mutta erilaisten kasvikermavalmisteiden läpitestaus oli melkoinen urakka. Iso kiitos kuuluukin apukissalleni Marille, jonka kanssa keiteltiin kymmenisen versiota niin ruoanlaittoon tarkoitetuista kasvipohjaisista ruokakermoista kuin kasvivispeistä.

Nyt kun resepti on valmis, voin sitä lämpimästi suositella. Pitäydy reseptissä suositelluissa tuotteissa ja onnistut varmasti. Toffee on herkullista ja täydellistä rakenteeltaan – siitä voi leikata paloja ja se on kuitenkin miellyttävää syödä. Toffeekilpparit on toffeen hauska jatkokehitelmä, johon yhdistyy pähkinät ja suklaa.