Suomalaiset ovat pullakansaa ja siitä syystä pullalla on tärkeä sija myös Suomi 100 -sarjan leivonnaisena. Vaikka pullaa tehdään eri puolilla maailmaa, meidän tuntemaamme vehnäseen kuuluu olennaisesti kardemumma, jota onkin pullassani aina runsain mitoin.

Laskiaispullaperinne johtaa 50-luvulta. Alun perin laskiainen tarkoitti laskeutumista paastoon. Vasta paljon myöhemmin suomalaiseen laskiaiskulttuuriin yhdistyi mäenlasku, hernekeitto ja tietenkin herkulliset laskiaispullat. Tarinaa laskiaispullan syntyteorioista löydät laskiaispullareseptin kohdalta.

Perinteiseen laskiaispullaan kuuluu täytteeksi tietenkin kermavaahto sekä mantelimassa tai hillo. Suomipulliin käytin mustikkaa – kesäaikaan tietenkin tuoretta metsämustikkaa. Valintaani liittyy ajatus myös siitä, että vaikka laskiaispulla mielletäänkin talviherkuksi, sillä voi herkutella kesälläkin.

Kinuskikissa on leiponut vuosien saatossa monia muunnelmia rakastetusta laskiaispullasta. Laskiaispullan makuja löytyy myös esimerkiksi kakuista, leivoksista ja muffinsseista, isossa ja pienessä koossa. Infopaketin laskiaisesta löydät jutusta laskiaispulla ja muut laskiaisen herkut.