Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Raakatoffeekakku

19.2.2015

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/raakatoffeekakku.jpg
4 h Keskitaso 8 henkilölle 17

Avainsanat

PuolukkakakkuVegaaninen kakkuVehnätön

Ainesosat

Puolukka/karpaloToffee/kinuski

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(3)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Raakakakku

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Pohja

1 1/2 dl kuorittuja manteleita

6 kuivattua viikunaa

1/2 dl kookosöljyä

1/2 dl raakakaakaojauhetta

1/4 tl jauhettua kardemummaa

1/4 tl kanelia

Toffeetäyte

4 dl cashewpähkinöitä

1 dl kaakaovoita (raasteena)

1 1/4 dl agavesiirappia

3/4 dl kookosöljyä

1 rkl vaniljauutetta/-aromia

hyppysel. suolaa

Pinnalle

50 g puolukoita

1/4 dl kookosöljyä

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (20 cm)   

ohut reunakalvo   

digitaalinen paistomittari   

undefined

Raakakakku

Muunna reseptiämukaan.
8HENKILÖLLE 8 HENKILÖLLE
8 henkilölle

Pohja

1 1/2 dl kuorittuja manteleita

6 kuivattua viikunaa

1/2 dl kookosöljyä

1/2 dl raakakaakaojauhetta

1/4 tl jauhettua kardemummaa

1/4 tl kanelia

Toffeetäyte

4 dl cashewpähkinöitä

1 dl kaakaovoita (raasteena)

1 1/4 dl agavesiirappia

3/4 dl kookosöljyä

1 rkl vaniljauutetta/-aromia

hyppysel. suolaa

Pinnalle

50 g puolukoita

1/4 dl kookosöljyä

Tarvikkeet

irtopohjavuoka (20 cm)   

ohut reunakalvo   

digitaalinen paistomittari   

Vinkki

  • Raakakakut ovat täyteläisiä ja pienempikin pala saa kylläiseksi. Siksi kakku on mitoitettu normaalia pienempään vuokaan.
  • Kaakaovoita ja muita erikoisaineksia saa isoista ruokakaupoista, irtopähkinöitä myyvistä liikkeistä ja ekokaupoista.
  • Täytteestä voi tehdä suklaan makuisen lisäämällä kaakaojauhetta. Voit lisätä täytteeseen myös marjoja.
  • Jos haluat kakkuun kiilteen näköisen pinnan ja enemmän puolukan makua, tee puolukkaseos kaksinkertaisena ja levitä se jähmettyneen täytteen pinnalle.

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi! Piilota kuvat

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille öljyä tai suojaa reunat leivinpaperisuikaleilla, jotta kakku irtoaa siistimmin.

POHJA. Liota manteleita ja pähkinöitä runsaassa vedessä vähintään muutama tunti.

Hienonna mantelit tehosekoittimessa.

Lisää loput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi.

Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rakenteeltaan hieman taikinamaista.

TÄYTE. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa.

Sulata kaakaovoiraaste kuumassa vesihauteessa. Huomioi, ettei raakaleivonnaisten lämpötila saa nousta yli 45 asteen.

Lisää loput ainekset tehosekoittimeen ja anna käydä, kunnes seos on sileää.

Kaada toffeetäyte vuokaan.

PINNALLE. Soseuta puolukat ja yhdistä kookosöljyn kanssa.

Lusikoi puolukkaseosta täytteen pinnalle. Kuvioi pinta veitsenkärjellä.

Laita kakku jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

Ohje on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä 01/2015.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raakasuklaat_400x400.jpgKolmen maun raakasuklaa
9
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_marjaisa-raakakakku_400x400.jpgMarjaisat raakaleivokset
34
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kookospallot_400x400.jpgRaakasuklaapallot
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raakakakku_400x400.jpgPuolukkainen raakakakku cashew-vaahdolla
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_terveellisemmat-energiapatukat-2_400x400.jpgTerveellisemmät energiapatukat
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_raakatoffeekakku_400x400.jpgRaakatoffeekakku
17
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/vanilja-raparperimuffinssit-resepti.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_kukkaleivokset-resepti_400x400.jpgKukkaleivokset
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_geisha-paasiaiskakku-resepti_400x400.jpgGeisha-pääsiäiskakku
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_suklainen-rahkapiirakka-resepti_400x400.jpgSuklainen rahkapiirakka
4
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/WM-PJEL.jpegPinjatathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/POP15.jpegEläinjuhlathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/02/TSP109381.jpegTyöskentelyalustathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeet
Näytä lisää

Kommentit (17)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
14.3.2015 22:29

Blackie: kyllä säilyy varmasti kevyesti sen pari päivää.

Blackie
Kinuskileipomo Blackie
13.3.2015 12:29

Moi!

Onko kellään kokemusta tästä, että kuinka hyvänä ja mehevänä säilyy jos tekee paria päivää ennen ja säilyttää j-kaapissa? 🙂

Kinuskikissa
28.2.2015 12:21

Daniella: olen samaa mieltä. Tilaa on kaikenlaiselle leivonnalle ja onni tosiaan, ettei omalla kohdalla terveyssyistä tarvitse olla liian rajoittunut. Hunaja on hyvä makeuttaja, muutoinkin kuin raakajutuissa!

maissu: kannattaa tutustua chia-suklaakakun ohjeeseen, jonka lisäsin vastikään blogiin. Siinä kookosöljyä on käytetty säästeliäämmin.

Daniella
Kinuskileipomo Daniella
24.2.2015 22:27

…ja agavesiirapin voi korvata hunajalla. Näin esimerkiksi itse teen aina, koska vieraiden joukossa on sellainen, joka ei terveytensä vuoksi voi käyttää ollenkaan sokeria tai mahdollisimman vähän. Tuota hunajaakin laitan aina selvästi vähemmän kuin ohjeessa kehoitetaan. Makeus tulee hedelmistä. Ja terveellisyyshän piilee nimenomaan siinä, että kalorit ei ole pelkästään tyhjiä kaloreita, kuten usein perinteisissä herkuissa. Juustokakut nykyään saakin todella kevyiksi, mutta prosessoituja tuotteita on niissäkin melkeinpä pakko käyttää. Terveellisyys kun ei ole pelkkää kalorien laskentaa.

Mutta vaikka tykkään näistä raakajutuista ja erityisesti sitä, ettei niistä tule sellaista ähkyä kuin perinteisistä leivonnaisista, niin ei musta olisi luopumaan sokerista, valkoisista jauhoista ja maitotuotteista, jos ei olisi ehdoton pakko terveyden puolesta 🙂

maissu
24.2.2015 17:59

Tein tätä raakatoffeekakkua tyttäreni kanssa. Siitä tuli todella hyvää! Puolukat laitoimme päälle kokonaisina ja sekin versio näytti ihan hyvältä. Ainoa miinus on vain kookosöljyn kova rasva
🙁 mutta kyllä tätä kakkua voi silloin tällöin ihan maunkin vuoksi tehdä, ehkä ei ihan viikoittain kumminkaan.

Kinuskikissa
23.2.2015 17:34

Hyvää keskustelua raakaleivonnasta! 🙂 Kuten montaa asiaa, tätäkin voi katsoa monesta vinkkelistä. Itse näkisin yhdeksi raakaleivonnan arvoksi sen, että pyritään käyttämään mahdollisimman luonnonmukaisia ja käsittelemättömiä raaka-aineita. Vaikka kaloreita piisaa, mukana on ravintoarvoiltaan laadukkaita aineita, jotka pyritään säilyttämään mahdollisimman koskemattomina kypsentämättömyyden avulla. Mutta turha kuvitella, että raakakakku olisi niin terveellistä, että sitä kannattaisi popsia mielin määrin. Tässäkin pätee ”kohtuus kaikessa” -periaate. 🙂

kermis
Kinuskileipomo kermis
23.2.2015 13:01

Osuit naulan kantaan Lubbock. Minä itse olen valinnut sen ”ei ollenkaan” linjan, koska meillä ei kukaan muu tykkää pähkinöistä.

Lubbock
23.2.2015 11:17

Ei tosiaan kannata lähteä raakaleipomaan jos haluaa korvata 50% aineksista 🙂

En ihan ymmärrä raakaleivonnan hypetystä ja terveysväitteitä. Pähkinöistä ja kuivatuista hedelmistä tehty pohja on toki terveellisempi kuin keksimurskasta/vehnäjauhoista tehty, mutta muuten nuo ei kyllä suuremmin eroa tavallisesta juustokakusta. Erilaiset siirapit ovat ihan samaa sokeria kuin valkoinen sokeri. Kookosrasvassa on kovaa rasvaa, kuten on maitotuotteissakin (tosin tyydyttymättömän rasvan epäterveellisyys on nykyään hyvin kiistanalainen). Tavallisesta juustokakusta voi yhtä lailla saada kalsiumia, hyviä hiilareita, proteiinia (rahka), hyviä rasvoja, vitamiineja (marjat/hedelmät)…

Raakakakut tietysti voittavat jonkun sacherkakun terveellisyydessä mennen tullen, mutta niin voittaa juustokakkukin.

Mielettömän kauniita nämä raakaleivonnaiset kyllä ovat, kuten tämä Kinuskikissankin! Ja allergiaystävällisyys on tietysti plussaa.

safkaseireeni
22.2.2015 13:07

Daniella osuu naulan kantaan. Raakaleivonta on aivan oma juttunsa, johon kannattaa lähteä mukaan täysillä tai ei ollenkaan (itse olen valinnut ”ei ollenkaan” -linjauksen). Monilla aineksilla on merkitystä nimenomaan oikean rakenteen saavuttamisessa eikä vain makuseikoissa.

Vaikka raakaleivonnaisten ravintoarvo toki onkin jossain määrin järjellisempi kuin perinteisten leivonnaisten, niin niiden kalorimäärät ovatkin sitten jotain aivan toista… Mitään painonhallitsijan hupia nämä eivät ole, ja agavesiirappikin on nimensä mukaisesti siirappia – ja itse asiassa se sisältää enemmän fruktoosia kuin jo moneen kertaan todella terveydelle haitalliseksi todettu high fructose corn syrup.

Daniella
Kinuskileipomo Daniella
21.2.2015 22:32

Kuivatut hedelmät, raakakaakovoi ja -jauhe, kookosöljy, pähkinät ja mausteet mukaanlukien luonnolliset makeuttajat kuuluvat raakaleivontaan. Jos eivät ainekset miellytä, kannattaa melkein suosiolla etsiä makumaailmaan sopivia normireseptejä, niillä onnistuu varmemmin. Raakaleivonta on ihan oma lukunsa ja kaikille sopiville aineksille on perustelunsa. Voi ja sokeri ei siihen kuulu. Raakaleivonnaiset myös yleensä vaativat totuttelua makunsa puolesta, etenkin jos on kovin makean perään.

Todellakin kannattaa kokeilla! Kun makunystyrät tottuvat, on nämä ihan parhaita hyvän mielen leivoksia: maistuvat herkuilta, mutta ovat ravintoarvoiltaan ihan eri luokkaa. Yleensä myös vatsaystävällisempiä. Bonuksena tietysti sopivuus erikoisruokavalioihin (glut.lakt.veg.munaton).

Mutta siinä vaiheessa, kun lähtee kookosöljyä korvaamaan voilla tms. niin ei kyllä kannata. Raakaleivonnaiset vaatii ihan erilaista testausta kuin sokerivoi-leivokset. Ei voi korvata keskeisimpiä ainesosia mututuntumalla. Tässä tapauksessa kaakaovoi ja kookosöljy ovat juuri niitä, jotka esiintyvät aika lailla kaikissa raakaleivonnaisresepteissä kera sopivan yhdistelmän: viikunat/taatelit/banaani/avokado/pähkinät/jne.

Kiitos Kinuskikissa uudesta raakareseptistä! Nää on aina toivottuja täällä, kun juhlissa on aina moniallergikkoja.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (1)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/10129_FB_IMG_1425149092551_400x400.jpgjeenVaaleampi
1

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5658 tähteä

Maailman paras mutakakku
2826 tähteä

Mokkapalat
2566 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa