Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Marjaisat raakaleivokset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Marjaisat raakaleivokset

24.8.2014

marjaisa-raakakakku

Raakakakkua ei kannata leipoa vain maun ja helppotekoisuuden vuoksi – se soveltuu luonnostaan useimpiin erityisruokavalioihin.

Vinkit:

  • Leivokset voi yhtä hyvin tarjoilla kakkuna. Tässä vuokana on käytetty leipävuokaa, jonka pohjan pinta-ala on noin 9 x 25 cm. Jos haluat tehdä kakun tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) tuplaa ainesten määrät.
  • Pähkinät ja mantelit on suositeltavaa liottaa runsaassa vedessä ennen käyttöä. Liotus parantaa rakennetta, tehostaa terveysvaikutuksia ja tekee rakenteesta pehmeämmän. Liota mielellään ainakin muutama tunti tai yön yli.

Pohja:
1 ½ dl kuorittuja manteleita
10 taatelia
½ dl raakakaakaojauhetta
½ dl neitsytkookosöljyä

Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl agavesiirappia
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
1 tl vaniljauutetta/aromia
300 g tuoreita tai pakastemarjoja (tässä 200 g vadelmia, 100 g mustikoita)

Koristelu:
tuoreita marjoja
kaakaonibsejä
sitruunamelissaa


Vuoraa pieni leipä- tai reunallinen uunivuoka (9 x 25 cm) tuorekelmulla. Jos tarkoituksesi on tarjoilla leivonnainen kakkuna, laita pohjalle lisäksi leivinpaperinpala, joka helpottaa kelmun päältä siirtämistä.

Hienonna liotetut mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. (Ulkonäkö muistuttaa dominokeksipohjaa, mutta maku on täyteläisempi ja hieman makeampi.)

marjaisa-raakakakku-vaihe marjaisa-raakakakku-vaihe-2

Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rakenteeltaan hieman taikinamaista.

marjaisa-raakakakku-vaihe-3

Hienonna liotetut cashewpähkinät tehosekoittimessa. Lisää siirappi, kookosöljy ja vaniljauute. Anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa. (Tässä vaiheessa hieman toffeemainen väri ja makuvivahde!) Lisää marjat ja pyöräytä sileäksi.

marjaisa-raakakakku-vaihe-4 marjaisa-raakakakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai leikkaa paloiksi.

marjaisa-raakakakku-vaihe-6 marjaisa-raakakakku-vaihe-7

Koristele tuoreilla marjoilla, kaakaonibseillä ja yrteillä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 34

Avainsanat

Vehnätön

Ainesosat

KookosMansikkaMustikkaVadelma

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäLeivoksetRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (34)

Kinuskikissa20.8.2015 12:36

helmi: raakaleivonnan piirissä jos pysytään, niin kaakaovoilla voi korvata, tosin se saattaa vaikuttaa hivenen makuun.

_helmi_15.8.2015 12:02

Moi! voiko kookosöljyä korvata jollain?

Kinuskikissa10.6.2015 15:20

KKatariina: varmasti onnaa pakastaminen oikein hyvin.

KKatariina10.6.2015 11:21

Voiko kakkua pakastaa, jos juhlat on sunnuntaina?

Satu27.5.2015 19:04

Kiitos neuvoista!

Kinuskikissa27.5.2015 17:35

Satu: periaatteessa tehokkaalla blenderilläkin onnistuu. Itse olen kokenut blenderin kanssa ongelmaksi, että paksumpi aines ei kunnolla kierrä, vaan koko ajan on kaavittava seosta pohjalta ja reunoilta. Mutta ehkä näissä on valmistajakohtaisia eroja. Kannattaa ainakin testata ennen kuin ostaa toista kallista laitetta.

Satu26.5.2015 22:44

Pitääkö manteleiden jauhamiseen olla monitoimikone, vai ovatko ne liotettuina sen verran pehmenneet, että blenderilläkin onnistuisi? Aivan ihanalta vaikuttava ohje!

Kinuskikissa23.2.2015 14:47

PetrusKa: nyt lyö tyhjää, mitä marenkipiiloa tarkoitat? Mutta yleisesti ottaen voin vastata, että marenkikakut kannattaa aina koota mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä.

PetrusKa19.2.2015 19:37

Hieno juttu, nyt siis pähkinät likoamaan 🙂 Samaa mietin valkosuklaa-mangomarenkipiilosta, meneekö yhdessä tai kahdessa yössä marenki ihan mössöksi..?

Kinuskikissa19.2.2015 14:21

PetrusKa: kyllä voit tehdä paria päivää aikaisemmin. 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Marjaisat raakaleivokset

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Marjaisat raakaleivokset

24.8.2014

marjaisa-raakakakku

Raakakakkua ei kannata leipoa vain maun ja helppotekoisuuden vuoksi – se soveltuu luonnostaan useimpiin erityisruokavalioihin.

Vinkit:

  • Leivokset voi yhtä hyvin tarjoilla kakkuna. Tässä vuokana on käytetty leipävuokaa, jonka pohjan pinta-ala on noin 9 x 25 cm. Jos haluat tehdä kakun tavalliseen pyöreään irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm) tuplaa ainesten määrät.
  • Pähkinät ja mantelit on suositeltavaa liottaa runsaassa vedessä ennen käyttöä. Liotus parantaa rakennetta, tehostaa terveysvaikutuksia ja tekee rakenteesta pehmeämmän. Liota mielellään ainakin muutama tunti tai yön yli.

Pohja:
1 ½ dl kuorittuja manteleita
10 taatelia
½ dl raakakaakaojauhetta
½ dl neitsytkookosöljyä

Täyte:
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl agavesiirappia
1 ½ dl neitsytkookosöljyä
1 tl vaniljauutetta/aromia
300 g tuoreita tai pakastemarjoja (tässä 200 g vadelmia, 100 g mustikoita)

Koristelu:
tuoreita marjoja
kaakaonibsejä
sitruunamelissaa


Vuoraa pieni leipä- tai reunallinen uunivuoka (9 x 25 cm) tuorekelmulla. Jos tarkoituksesi on tarjoilla leivonnainen kakkuna, laita pohjalle lisäksi leivinpaperinpala, joka helpottaa kelmun päältä siirtämistä.

Hienonna liotetut mantelit tehosekoittimessa. Lisää loput pohja-ainekset ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. (Ulkonäkö muistuttaa dominokeksipohjaa, mutta maku on täyteläisempi ja hieman makeampi.)

marjaisa-raakakakku-vaihe marjaisa-raakakakku-vaihe-2

Painele seos vuoan pohjalle. Voit käyttää levittämisessä apuna sormia, sillä seos on rakenteeltaan hieman taikinamaista.

marjaisa-raakakakku-vaihe-3

Hienonna liotetut cashewpähkinät tehosekoittimessa. Lisää siirappi, kookosöljy ja vaniljauute. Anna käydä hyvän aikaa, kunnes seos on aivan tasaista ja hienoa. (Tässä vaiheessa hieman toffeemainen väri ja makuvivahde!) Lisää marjat ja pyöräytä sileäksi.

marjaisa-raakakakku-vaihe-4 marjaisa-raakakakku-vaihe-5

Kaada täyte vuokaan. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle tai leikkaa paloiksi.

marjaisa-raakakakku-vaihe-6 marjaisa-raakakakku-vaihe-7

Koristele tuoreilla marjoilla, kaakaonibseillä ja yrteillä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 12 henkilölle 34

Avainsanat

Vehnätön

Ainesosat

KookosMansikkaMustikkaVadelma

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKesäLeivoksetRaakaleivonnaiset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonVegaaninen

Tykkäsitkö?

(3)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (34)

Kinuskikissa20.8.2015 12:36

helmi: raakaleivonnan piirissä jos pysytään, niin kaakaovoilla voi korvata, tosin se saattaa vaikuttaa hivenen makuun.

_helmi_15.8.2015 12:02

Moi! voiko kookosöljyä korvata jollain?

Kinuskikissa10.6.2015 15:20

KKatariina: varmasti onnaa pakastaminen oikein hyvin.

KKatariina10.6.2015 11:21

Voiko kakkua pakastaa, jos juhlat on sunnuntaina?

Satu27.5.2015 19:04

Kiitos neuvoista!

Kinuskikissa27.5.2015 17:35

Satu: periaatteessa tehokkaalla blenderilläkin onnistuu. Itse olen kokenut blenderin kanssa ongelmaksi, että paksumpi aines ei kunnolla kierrä, vaan koko ajan on kaavittava seosta pohjalta ja reunoilta. Mutta ehkä näissä on valmistajakohtaisia eroja. Kannattaa ainakin testata ennen kuin ostaa toista kallista laitetta.

Satu26.5.2015 22:44

Pitääkö manteleiden jauhamiseen olla monitoimikone, vai ovatko ne liotettuina sen verran pehmenneet, että blenderilläkin onnistuisi? Aivan ihanalta vaikuttava ohje!

Kinuskikissa23.2.2015 14:47

PetrusKa: nyt lyö tyhjää, mitä marenkipiiloa tarkoitat? Mutta yleisesti ottaen voin vastata, että marenkikakut kannattaa aina koota mahdollisimman lähellä tarjoiluhetkeä.

PetrusKa19.2.2015 19:37

Hieno juttu, nyt siis pähkinät likoamaan 🙂 Samaa mietin valkosuklaa-mangomarenkipiilosta, meneekö yhdessä tai kahdessa yössä marenki ihan mössöksi..?

Kinuskikissa19.2.2015 14:21

PetrusKa: kyllä voit tehdä paria päivää aikaisemmin. 🙂

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa