Kinuskikissan keittiössä on toiminut kuluneen parin viikon ajan todellinen leivontalaboratorio, jonka pyörittämisessä avainhenkilönä toimi mahtavan lahjakas tet-harjoittelija Ilmari. Työstimme tätä reseptiä yhteistuumin 11 koeversion kautta ja täydellinen resepti hioutui pieni osanen kerrallaan. Ensin lähdettiin työstämään varsinaisia raaka-aineita ja niiden suhteita. Lopuksi selvitimme optimaalisen lämpötilan. Koska yhdelläkin asteella on iso merkitys, piti käytännössä jokaista astetta varten keittää uusi seos.
Tätä on Kinuskikissan työ pahimmillaan ja parhaimmillaan. Pahimmillaan epätoivon hetkiä, kun tulee toistuvasti takapakkia ja tekisi jo mieli luovuttaa. Parhaimmillaan suunnatonta onnistumisen riemua, kun palaset loksahtavat paikoilleen ja kova työ tuottaa tulosta. Prosessin aikana tuli valtavasti oppia, minkälainen on oikea fudge: täydellisesti leikkautuva, sileäpintainen kuutio, joka ei murene. Se on helppo käsitellä, pitää muotonsa napakasti ja on silti pehmeä haukata.
Fudgen valmistaminen ei ole vaikeaa eikä aikaavievää – se valmistuu reilussa 30 minuutissa. Tämän jälkeen fudgen annetaan jähmettyä rauhassa useita tunteja. Hyvän säilyvyyden ansiosta fudge on erinomainen lahjaidea. 😋 🎁
Fudge säilyy huoneenlämmössä pari viikkoa.
marikammm: täydennän vielä mari-johannan vastausta pienellä varoituksella, että mustaa väriä saa luultavasti laittaa hurjan paljon, jos haluaa todella mustaa. Suosittelen lämpimästi testaamaan salmiakkimixeriä, kuten tuossa mari-johannan linkkaamassa uudessa reseptissä. Sitä saa Kinuskikissan kaupan lisäksi myös apteekeista ja monista ruokakaupoista. Siinä värjäävä ainesosa on lääkehiili. Fudgen maku on aika lakritsainen, vaikka nimi viittaakin salmiakkiin. Sain muuten ajatuksen tuohon reseptiin sinun kommentistasi! Eli kiitos, kun tulit kyselemään. 😊